in

Aftellen naar mijn verjaardag

Aftellen naar verjaardag

Vroeger telde ik echt de dagen af naar mijn verjaardag, ik keek er zo naar uit! Ik ben een week eerder dan mijn moeder jarig en dat vertelde ik haar wel 3 maanden lang… dat ik eerst jarig zou zijn. Mijn verlanglijstje met verjaardagscadeaus stelde ik met veel zorg samen. Ik had wel een beetje geluk; ik ben namelijk begin november jarig en de folders voor de feestdagen waren altijd precies op tijd binnen.

Verlanglijstje maken

De folders spitte ik goed door en wat ik wilde hebben, dat knipte ik uit! Ik had een klein schrijfblokje, waar ik dan op ieder blaadje een kado’tje plakte, met mijn eigen tekst/omschrijving erbij. En ruim van te voren sleepte ik het schrijfblokje mee en liet iedereen een blaadje er uit scheuren, zodat ik niet kon zien wie welk cadeau zou geven.

Als ik echt een bikkel geweest zou zijn, dan zou ik natuurlijk niet in het blokje gekeken hebben om te kijken welke cadeaus er uitgescheurd waren.

Maar hallo, ik was een jaar of 8, dus natuurlijk keek ik in het boekje naar welke cadeaus er uitgescheurd waren. De grootste verrassing was dus niet ‘wat’ ik cadeau zou krijgen, maar van ‘wie’ ik het cadeau zou krijgen. En toch gebeurde het ieder jaar dat ik een cadeau dubbel kreeg. Helemaal niet erg; of ik hield beide geschenken of ik ruilde één verjaardagscadeau. Ook een groot feest, want dan mocht ik zelf iets uitkiezen.

Slingers en taart

Op de dag zelf was de kamer natuurlijk versierd met slingers en aten we taart! Grappig, want ik hou helemaal niet zo van taart, maar bij een verjaardag hoort nu eenmaal taart. Het maakte niet uit of ik doordeweeks of in het weekend jarig was, ik vierde mijn verjaardag gewoon op de dag zelf. Mijn oma kwam altijd de hele dag en de meeste visite kwam na schooltijd. Gezellig!

Aan het einde van de dag werden alle cadeaus op de grote tafel uitgestald en er werd een mooie foto van gemaakt. Om de buit van dit jaar te tonen. Ja, nu ik wat ouder ben vier ik mijn verjaardag wel heel anders (hoe, dat vertel ik nog wel eens). Maar als ik mijn kinderen reikhalzend naar hun verjaardag zie uitkijken, dan komen die leuke herinneringen terug.

Sommige dingen blijven hetzelfde

Overigens is er eigenlijk niet eens zoveel veranderd; volgens mijn zoontjes is een verjaardag niet compleet zonder slingers, taart, cadeaus en visite. Overigens niet perse in dezelfde volgorde, sommige dingen veranderen nooit!

sportief cadeau

Verras jezelf met een sportief cadeau!

Romantisch dineren

Romantisch dineren met Valentijnsdag