bijzondere felicitatie - Bijzondere felicitaties
in

Bijzondere felicitaties

wist jij dit?

Een bijzondere gebeurtenis; een bijzondere felicitatie! Voor een verjaardag, jubileum of andere mooie gebeurtenis. Wist jij dit al?

Felicitatie 100ste verjaardag

In Nederland krijg je vanaf je 100ste verjaardag een felicitatie namens de Koning. Je ontvangt dan een mooie brief, mét stempel, van het Koningshuis als je 100 wordt. Koningin Beatrix zette dan tot voor kort een mooie handtekening onderaan de brief nadat zij je had gefeliciteerd met jouw bestaan. Dat zal nu de koning zijn. Geen cadeautjes dus, maar dit is toch ook bijzonder?

De gemeente zorgt ook voor een feestelijk moment. De jarige ontvangt een felicitatiebrief en attentie van de burgemeester, dus naast de felicitatiebrief van de Koning. Als je jarige dit wil, dan komt ook de (loco)burgemeester op verjaardagsvisite.

Huwelijksjubileum

Een huwelijk van 50, 60 of misschien wel 65  jaar, dat is natuurlijk ook een bijzondere felicitatie waard! We hopen dat familie en vrienden dit regelen, maar vanuit de gemeente wordt er vaak ook iets geregeld. Dit is per gemeente verschillend, zie hieronder bijvoorbeeld wat de gemeente Nijmegen regelt. Vaak komt de lokale krant ook nog even langs; leuk!

In de gemeente Nijmegen gaat het zo;

  • 50 jaar: een felicitatiebrief van de burgemeester
  • 60 jaar: een felicitatiebrief en attentie van de burgemeester en een felicitatiebrief van de Koning en de commissaris van de Koning
  • 65 jaar: een felicitatiebrief en attentie van de burgemeester en een felicitatiebrief van de Koning en de commissaris van de Koning. Als het bruidspaar daar prijs op stelt, bezoekt de (loco)burgemeester het bruidspaar
  • 70 jaar: een felicitatiebrief en attentie van de burgemeester en van de Koning en de commissaris van de Koning. Als het bruidspaar daar prijs op stelt, bezoekt de (loco)burgemeester het bruidspaar
  • 75 jaar: een felicitatiebrief en attentie van de burgemeester. Als het bruidspaar daar prijs op stelt, bezoekt de (loco)burgemeester het bruidspaar en/of een Kamerheer van de Koning.

In andere landen

In het Verenigd Koninkrijk is dit ook vanaf de 100ste verjaardag, dat men een felicitatie kan krijgen. En in de Verenigde Staten kan iedereen die 80 of ouder wordt, een felicitatie van de President ontvangen.

Leuke cadeautips

cadeau vriendin 150x150 - Verjaardagscadeau vriendin

Verjaardagscadeau vriendin

tuincadeaus 150x150 - Tuincadeaus

Tuincadeaus