child 337540 640 - Bijzondere geboortedata
in

Bijzondere geboortedata

wat zegt dat over jou?

Op de eerste dag van het jaar kreeg een stel hun allereerste kindje. Op zich niet bijzonder, totdat je hoort dat zowel de moeder als vader ook op Nieuwjaarsdag ter wereld is gekomen. Het hele gezin is dus op 1 januari jarig. Zo zijn er nog meer bijzondere verjaardagen en geboorten. Wij hebben de leukste voor je opgezocht!

Net als de koning

Zelf ben ik geboren op 8 november 1978. Geen bijzondere datum, al was het natuurlijk wel een onvergetelijke dag. Mijn zusje is op 27 april geboren, jaja, net zoals koning Willem-Alexander. Dat betekent dat zij altijd al vlaggen door heel Nederland had op haar verjaardag. Dat ze niet voor haar maar voor de prins waren, maakte het niet minder vervelend. Op het moment dat hij de troon overnam, werd de verjaardag van mijn zusje ook nog eens een vrije dag! Het is in ieder geval een datum om niet te vergeten.

Bijzondere data

In het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen werd op 11-11-11 om 11.11 uur Evy geboren; over timing gesproken! Moeder en dochter kregen vanwege de bijzondere dag en tijd een bloemetje aangeboden van het ziekenhuis. In Engeland gebeurde in 2010 iets soortgelijks: de kleine George Lippitt uit Leicester werd daar geboren op 10-10-10 om 10.10 uur. Wat zal hij voor kraamcadeau hebben gekregen?
In de VS is een gezin waarvan de moeder maar op één dag lijkt te kunnen bevallen. Alle drie haar kinderen zijn namelijk geboren op 2 oktober. En nee, het is geen drieling. Zoon Ayden werd geboren op 2 oktober 2003, Logan op 2 oktober 2006 en kleine Kayla werd geboren op 2 oktober 2011. Ook Denis Uhrig uit Oklahoma werd op een bijzonder moment geboren: om 12:34:56 uur op 7-8-09.

Tweelingen met eigen verjaardagen

Of wat dacht je van het verhaal van de Amerikaanse tweeling Ronan en Rory: de broertjes kwamen op een verschillende dag én in een verschillend jaar ter wereld. Ronan werd vlak voor middernacht geboren op 31 december 2011, terwijl zijn tweelingbroer Rory op 1 januari 2012 om 00.10 geboren werd. Dat is toch bijzonder!
Daar kunnen de Canadese zusjes gerust over meepraten. Zij zijn acht minuten na elkaar geboren; de één kwam op 31 december 2013 ter wereld en de ander 38 seconden na middernacht op 1 januari 2014.
Net iets anders; in 2011 was er een vrouw die tweemaal op dezelfde dag beviel, maar niet van een tweeling! De moeder werd namelijk twee keer binnen twee weken zwanger, waardoor er sprake is superfoetatie. Wat inhoudt dat 2 embryo’s zich ontwikkelen op verschillende tijden, maar wel op dezelfde dag geboren worden. Er zijn slechts tien andere vrouwen die dit ooit overkwam; ongelofelijk toch?

Heb jij ook zo’n bijzondere geboortedatum of ken jij iemand die dat heeft?

samen cadeau geven 150x150 - Samen een cadeau geven

Samen een cadeau geven

tiptoi nijntje 150x150 - Op avontuur met het nijntje tiptoi® geluiden- en prentenboek

Op avontuur met het nijntje tiptoi® geluiden- en prentenboek