in

Koop jij een cadeau als je niet naar een verjaardag kunt?

girl unwrapping birthday gift
Stel; je bent uitgenodigd voor een verjaardag van vrienden of de dochter van een vriendin. Maar helaas, je kunt niet naar de verjaardag toe. Geef je dan achteraf nog een cadeautje? Maak je er een nieuwe afspraak voor? Stuur je iets per post?
Of doe je dan niets met de verjaardag?
Wij zijn benieuwd! Meepraten kan hier.

Wat wij vinden

Natuurlijk ben je nooit verplicht om alsnog een keertje later alsnog af te spreken voor die verjaardag! En je bent sowieso nooit verplicht om een cadeau te geven. Verder denken wij dat het aan de situatie ligt; iedere situatie is weer anders. Als het de verjaardag van een kennis is, waar je een keertje niet naar toe kunt, dan is er geen man overboord. Dan hoef je niet later nog een keertje later te gaan en ook geen cadeau te geven.

Is het iemand die dichterbij je staat, dan is het wel gebruikelijk om een andere keer af te spreken. Met cadeau, als je dat anders ook gegeven zou hebben. Maar wacht niet te lang: als je een half jaar later afspreekt, dan is het effect ook een beetje weg. Probeer binnen twee weken af te spreken, dan weet de jarige ook dat het echt voor z’n verjaardag is.

Tip; lees hier; Mag je een cadeau doorgeven?

Hoeveel waarde hecht de jarige er aan

Ook belangrijk; hoeveel waarde hecht deze persoon er zelf aan? Hecht deze persoon er geen waarde aan, dan kun je hier rekening mee houden. Is het een kinderverjaardag, houdt er dan rekening mee dat jouw aanwezigheid en kado zeker nog een andere keer verwacht worden! Dat geldt eigenlijk ook wel voor een speciale verjaardag. Kun je niet op haar verjaardag komen? Stuur dan zeker een sweet 16 cadeau per post!

Cadeau per post

Als je niet naar de verjaardag kunt en ook geen zin hebt om later alsnog langs te gaan, dan kun je ook een klein kadootje via de post sturen. Greetz.nl heeft de erg leuke cadeaus, die morgen al bezorgd kunnen worden. Je hoeft dan niet alsnog langs te gaan, omdat je al aandacht aan de jarige hebt besteed op de dag zelf. Sowieso is het leuk als je een echte kaart stuurt op de verjaardag, of je nu wel of niet op visite gaat op de dag zelf!

zo organiseer je een surpriseparty

Een surpriseparty organiseren; zo doe je dat!

verlanglijst

Het verlanglijstje van Natasja