in

Cadeau voor jongens

cadeau voor jongens

Cadeau voor jongens; Het kan lastig zijn om het perfecte cadeau te vinden voor een jongen, of het nu gaat om een verjaardag, kerst of gewoon zomaar. Gelukkig hebben wij per leeftijd een lijst samengesteld met de meest populaire en unieke cadeau-ideeën voor jongens van alle leeftijden. Zo kun je hem iets kunt geven waar hij echt blij van wordt. Of het nu gaat om een sportliefhebber, gamer of creatieve geest, we hebben voor elk wat wils. Lees snel verder en laat je inspireren!

Cadeaus voor jongens van 0-2 jaar

Als het gaat om cadeaus voor jongens van 0-2 jaar, zijn er talloze mogelijkheden om uit te kiezen. Toch is het lastig; want wat zijn ze nog klein!

 • Knuffelbeesten zijn altijd een hit bij jonge kinderen. Kies voor een zachte en pluizige knuffel die gemakkelijk vast te houden is voor kleine handjes.
 • Houten blokken zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van de motoriek en het begrip van vormen en maten.
 • Kleine jongens zijn vaak gefascineerd door auto’s en trucks. Een speelgoedauto is daarom een leuk cadeau! Kies voor een eenvoudige speelgoedauto die gemakkelijk te hanteren is en geen kleine onderdelen bevat.
 • Buitenspeelgoed is een leuk cadeau als je iets geeft in mei – augustus. Voor de jongere kinderen kan dit bijvoorbeeld een bal zijn of een schommelstoeltje.
 • Maak badtijd leuker met eenvoudig badspeelgoed zoals rubberen eendjes, bootjes of spuitende speeltjes.

 

Cadeautips voor jongens van 3-4 jaar

Jongens van een jaar of 3-4 jaar zitten midden in een fascinerende ontwikkelingsfase, waarin ze hun wereld ontdekken.

 • Bouwspeelgoed zoals LEGO DUPLO en houten bouwblokken zijn geweldig voor het ontwikkelen van de fijne motoriek en het bevorderen van de creativiteit. Dat maakt het een perfect cadeau waar je eigenlijk nooit genoeg van kunt hebben.
 • Kleine jongens zijn vaak gefascineerd door auto’s, treinen en andere voertuigen.  Speelgoedvoertuigen en speelsets met wegen en sporen stimuleren hun verbeeldingskracht en helpen hen om de wereld om hen heen te begrijpen. Ook speelgoed met afstandsbediening kan een geweldig cadeau zijn, maar kies voor eenvoudige modellen die geschikt zijn voor hun leeftijd.
 • Puzzels en spelletjes zijn niet alleen leuk, maar ook uitstekend voor de cognitieve ontwikkeling. Kies voor kleurrijke en eenvoudige puzzels met grote stukken die kinderen gemakkelijk kunnen vastpakken en in elkaar zetten. Gezelschapsspellen die gericht zijn op kleuren, vormen of cijfers zijn ook ideaal voor kinderen van deze leeftijd.
 • Educatief speelgoed kan helpen om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen en hen belangrijke vaardigheden bij te brengen. Denk aan speelgoed zoals de VTech MagiBook, een interactief leerplatform met een ruime keuze aan activiteitenboeken. Zo’n cadeau kan bijdragen aan de taalontwikkeling, het begrijpen van oorzaak en gevolg, en het leren van cijfers, letters en kleuren.
 • Verkleedkleren en accessoires om te verkleden zijn megapopulair! Van superhelden tot brandweermannen en politieagenten, er zijn tal van thema’s die jongens van deze leeftijd aanspreken. Rollenspelaccessoires zoals dokterssets of speelgoedkeukens kunnen ook bijdragen aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden.
 • Moedig lichamelijke activiteit aan met sport- en buitenspeelgoed. Denk aan een bal, springtouw, skippybal of een driewieler, die kinderen helpen bij het ontwikkelen van hun grove motoriek en coördinatie. Buitenspelen is niet alleen goed voor hun gezondheid, maar helpt ook bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Cadeaus voor jongens van 5-6 jaar

Als het gaat om cadeaus voor jongens van 5-6 jaar, zijn er een aantal leuke en educatieve opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele ideeën om je te helpen het perfecte cadeau te vinden.

 • Kies voor een leuke bouwset! Kinderen van deze leeftijd zijn vaak gefascineerd door bouwen en constructie. Kies voor bouwsets zoals Lego, K’NEX, of Magformers, die kinderen kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden.
 • Ook op deze leeftijd zijn jongens nog gek op voertuigen: Auto’s, vrachtwagens en treinen zijn vaak favoriet bij jongens van deze leeftijd. Kies voor voertuigen die kunnen worden bestuurd op afstand, treinsets of racebanen.
 • Jongens van 5-6 jaar houden vaak van actieve spelletjes en sport. Als hij gek is op voetbal dan is een nieuwe voetbal altijd leuk of misschien een nieuw tenue van zijn favoriete club.
 • Bordspellen zijn een geweldige manier om kinderen te leren hoe ze moeten samenwerken en strategieën te ontwikkelen. En nog belangrijker; kinderen vinden het gewoon leuk om spelletjes doen! Kies voor spellen zoals Monopoly Junior, Scrabble Junior of Mens erger je niet. Tegenwoordig zijn er ook veel kaartspellen die leuk zijn voor jongens van deze leeftijd.
 • Verkleden is een leuke manier voor kinderen om hun verbeelding te gebruiken en verschillende rollen te spelen. Kies voor kostuums van superhelden, politieagenten of brandweerlieden.
 • Buitenspeelgoed: Kies voor speelgoed dat buiten kan worden gebruikt, zoals skippyballen, frisbees of vliegers.

 

Cadeaus voor jongens van 7-8 jaar

Of hij nu jarig is of dat je een cadeau voor Sinterklaas zoekt; natuurlijk wil je hem verrassen. Te gekke cadeaus voor jongens van zijn bijvoorbeeld deze cadeaus.

 • Radio Controlled (RC) voertuigen; daar zijn ze gek op! Denk aan RC auto’s, boten en vliegtuigen zijn leuk speelgoed voor jongens die graag spelen met voertuigen.
 • Veel jongens van 7-8 jaar zijn gek op bouwen! Lego is echt al jaren favoriet, voor alle leeftijden. Voor deze leeftijd kun je denken aan thema’s zoals City, Ninjago of Super Heroes.Bouwsets:
 • Ook Meccano of Knex zijn leuk speelgoed, waarmee jongens kunnen bouwen en leren over mechanica en technologie.
 • Op deze leeftijd leren ze lezen en daarom is een boek ook een leuk cadeau. De Waanzinnige Boomhut-serie van Andy Griffiths is favoriet bij jongens en de De Griezelbus-serie van Paul van Loon wordt ook graag gelezen.
 • Spellen zijn leuk! Of het nu een bordspel of een kaartspel is; ze leren er altijd wat van. Risk, Cluedo en Beverbende zijn leuke spellen voor deze leeftijd.
 • Jongens van deze leeftijd houden vaak van sport en kunnen profiteren van sportuitrusting zoals een setje doeltjes om te voetballen, een basketbal of skates.

Cadeaus voor jongens van 9-10 jaar

Op zoek naar toffe cadeaus voor jongens vanaf 9 jaar?

 

Cadeaus voor jongens van 11-12 jaar

Waar verras je de beginnende tieners mee?!

 • Een gadget 11-jarige; dat gaat hij leuk vinden!
 • cadeau 12-jarige zoon
 • Dit is trouwens ook leuk als cadeau 13 jarige zoon.

 

Cadeau voor jongens op een rij

 

Ben je op zoek naar nog meer geschenken? Bijvoorbeeld voor cadeau voor jongvolwassenen of cadeaus voor mannen. Kijk hier voor cadeau voor 19 jarige zoon, cadeau voor 17 jarige zoon of cadeau voor 15 jarige zoon.

 

De leukste thema's voor een babyshower

De leukste thema’s voor een babyshower

cadaeu pokeren

De Ultieme Cadeaugids voor Pokerspelers: 6 Ideeën waar je op kunt wedden