in

De leukste hobbyboeken

acrylic paints 174638 640

Het wordt weer kouder buiten en veel ouders en kinderen zitten nu thuis. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de leukste hobbyboeken van dit moment. Daarbij is het mogelijk om een patroon of DIY idee te publiceren uit een van onderstaande boeken!

Het grote vouwboek

Het grote vouwboek biedt 75 originele vouwvoorbeelden waaraan kinderen veel plezier zullen beleven. Janet de Vink, ook wel de vouwjuf genoemd, gaat daarbij uit van de basisvouwsels van de doorgaande lijn van Fröbel. Met deze basisvouwsels maakte Janet bekende prentenboekfiguren, zoals Rupsje Nooitgenoeg en Kikker, alsook cijfers en letters die met stappenillustraties na te maken zijn. Het grote vouwboek is geschikt voor kinderen in de onderbouw.

Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes

Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes is hét boek voor alle kinderen tussen 4 en 8 jaar die graag kijken naar de filmpjes van Saar en Janna (@dezoetezusjes). Nu kunnen zij lekker zelf aan de slag gaan! In dit boek staan de gaafste knutseltips, beste slijmrecepten, verrassende spelletjes voor binnen en buiten, en nog veel meer. Ideaal voor alle middagen waarop je gewoon iets leuks wilt doen. Net als Saar en Janna, de zoete zusjes van Nederland! De Zoete Zusjes Saar en Janna maken al sinds 2016 filmpjes voor YouTube.

Brushlettering voor iedereen – oefenschrift 3

Brushlettering voor iedereen oefenschrift 3 is alweer het derde werkboek van Carla Kamphuis. Dit fijne oefenschrift staat vol voorbeelden van alfabetten, verschillende technieken, flourishing, bouncing en nog veel meer. Bovendien besteedt Carla in dit oefenschrift veel aandacht aan tekenen met de brushpen en helpt ze je op weg met grote aantallen voorbeeldillustraties. De hoge kwaliteit papier is perfect voor brushpennen: glad, dik en het drukt niet door. Kortom, het ideale werkboek voor iedereen die alles uit zijn brushpennen wil halen.

 

Stippen.

Stippen schilderen op keramiek: dat is Stipstijl en met Stippen. brengt Nienke van der Zwan dit naar jou! Tijdens haar reis door Australië raakte Nienke geïnspireerd door de Aboriginalkunst. Eenmaal thuis ontwikkelde ze eenvoudige technieken voor het maken van hippe stippatronen – simpel maar met verbluffend resultaat! In dit kleurrijke boek bomvol inspiratie laat Nienke zien hoe je stap voor stap vrolijke stippen aanbrengt op wit keramiek. Van schaaltje tot mok en van bord tot bloemenvaas. De mogelijkheden met je servies zijn eindeloos! Met deze skill heb je bovendien altijd een uniek cadeau paraat!

Knijpbeestjes breien & haken

Knijpbeestjes haken en breien met Club Geluk staat weer garant voor handwerken met humor, zoals je gewend bent van Club Geluk! Net even anders, altijd origineel en met een dikke vette knipoog. In dit brei- en haakboek gaan we terug naar de good old eighties. Brei en haak nu zelf een eindeloze collectie knijpbeestjes met de duidelijke patronen geschreven door Marieke Voorsluijs. Je hebt de beestjes zo af, en dan begin je weer lekker aan een nieuwe. Voor beginners en gevorderden: met Club Geluk kan iedereen zelf knijpbeestjes maken!

Kawaii doodles tekenen

De populaire kawaii-illustratice Zainab Khan, alias Pic Candle, maakt razendsnel superschattige tekeningetjes en in Kawaii doodles tekenen leert ze je in een paar stappen hetzelfde te doen. Het Japanse woord ‘kawaii’ betekent schattig, en dit boek staat dan ook bomvol met snoezige taco’s, sushi, smoothies, wolkjes, regenbogen, cactussen, bloemen, monstertjes, kopjes thee en nog véél meer. Er zijn maar liefst 75 superzoete figuurtjes die je stap voor stap kunt natekenen. Vrolijk je notitieboekje en agenda op met kawaii-figuurtjes. Cuteness overload! Kawaii doodle tekenen  is echt een leuk cadeau voor de donkere dagen.

Knutselen met wc rolletjes en karton

In dit vrolijke knutselboek vind je knutselideeën voor elke vrije middag. Het wc-rolletje is de basis, aangevuld met materialen die overal verkrijgbaar zijn (of die je al in huis hebt). Met de grappige stap-voor-stapillustraties en kleurenfoto’s kunnen ouders met hun kinderen creatief aan de slag! Maak een pennenhouder in de vorm van een kasteel, een groep jungledieren, racewagens, pinguïns, prinsessen, en nog veel meer! Knutselen met wc-rolletjes en karton is geschikt voor kinderen in de onderbouw van het basisonderwijs.

huwelijksgeschenken

Huwelijksgeschenken

speelgoed tips

Speelgoed kiezen