in

Doolhof bordspel bestaat 35 jaar!

doolhof

Doolhof, dé Ravensburger klassieker onder de bordspellen, betovert wereldwijd al 35 jaar miljoenen mensen. Niet voor niets, want door het eenvoudige spelprincipe van gangen verschuiven, figuren zetten én schatten vinden, is het speelbord altijd weer verrassend anders. En… wie jarig is, trakteert!

Win leuke prijzen

Wie jarig is trakteert dus, want bij aankoop van het spel maak je kans op leuke prijzen. Als eerste koop je Doolhof en daarna ga je naar www.labyrinth35.eu. Hier kun je de kassabon uploaden en heb je altijd prijs in de vorm van een tegoed van € 10,- voor een fotoalbum bij Pixum. Daarbij maak je ook nog eens kans op één van de drie goudstaven t.w.v. € 35.000,- of één van de 350 iPhones!

Vernieuwd Doolhof

Maar goed, de grootste win is natuurlijk dat je heerlijk het spel Doolhof kunt spelen. Wist je dat het bordspel een complete restyling heeft ondergaan? Het is weer voorzien van prachtige afbeeldingen.

Doolhof is een geweldig bordspel vol verrassingen. Lukt het jou om als eerste de mysterieuze voorwerpen en wezens te vinden? Het lijkt zo gemakkelijk; door een gangkaart slim in het doolhof te verschuiven ga je rechtstreeks op je doel af. Maar… niets is minder waar. Vaak is een speler bijna bij zijn doel en dan verandert het doolhof weer in zijn nadeel. Het is om gek van te worden! De speler die uiteindelijk al zijn schatkaarten in de juiste volgorde heeft gevonden én zijn speelfiguur weer naar het startveld heeft kunnen leiden, is de winnaar. Echter, hier komt wel een flinke dosis behendigheid, ruimtelijk inzicht en een beetje geluk bij kijken.

Speciaal voor de jongere kinderen is er ook een spelvariant, waarbij de regels eenvoudiger zijn en het niet nodig is om de schatten in de juiste volgorde te zoeken. Op deze manier trainen ze spelenderwijs ook nog eens hun concentratievermogen. Overigens zijn er in al die jaren dat het aloude bordspel bestaat, ook andere Doolhof spellen uitgebracht zoals ‘Mijn eerste Doolhof’ voor kinderen van circa 5 en 6 jaar. Of wat dacht je van Paw Patrol Junior Labyrinth voor kinderen vanaf 4 jaar. Door slim te schuiven ontstaan er nieuwe wegen die naar de heldhaftige pups leiden.

Pokémon Doolhof

Ook voor de fans van Pokémon is er goed nieuws, want Ravensburger heeft nu ook een Pokémon Doolhof in de collectie. Ga als Pikachu, Bulbasaur, Charmander of Squirtle op zoek naar bekende Pokémon figuren in een betoverd doolhof en… ‘Gotta catch ‘em all’.

Ken jij deze versies al?

Nog meer versies; een Glow in the Dark versie, een Ravensburger Super Mario versie, zelfs een Harry Potter versie. Wij zijn vooral fan van de Doolhof 3D versie; wat is jouw favoriet?

Greetz ballonnen

abraham 50 jaar

Abraham 50 jaar