000447993 5 - Ervaringen LEGO VIDIYO
in

Ervaringen LEGO VIDIYO

helemaal nieuw!

Bij 123cadeauidee.nl doen wij ook reviews; leuk dat Brick King hier ons voor gevraagd heeft! Als het over LEGO gaat, dan zijn wij altijd enthousiast. Hier in huis hebben we al verschillende thema’s van LEGO, maar van het thema LEGO VIDIYO hadden we nog niet gehoord.

Wat is LEGO VIDIYO

Het nieuwste thema van LEGO is VIDIYO; waarmee kinderen videoclips maken met behulp van de LEGO set en AR (augmented reality). Het is de bedoeling dat hiermee de creativiteit van de kinderen naar boven wordt gehaald, maar zo kunnen ze ook hun eigen videoclips te maken. Als laatste is het tegelijkertijd een veilige plek waar ze deze video’s kunnen delen en de creaties van anderen kunnen bekijken. Het thema heeft een aantal sets waarmee je karakters en extra’s vrij kunt spelen en verzamelen.

De doos van de Beatbox

De doos van de Beatbox ziet er gelijk aantrekkelijk uit met alle felle kleuren en dan ook nog een Lama. Music videomaker, nou daar willen ze zeker mee aan de slag. Het feit dat er een app bij is spreekt mijn meiden gelijk aan. Dus uitpakken en aan de slag. Mijn dochters zijn 9 en 12 jaar dus eens kijken of ze er zelf helemaal uitkomen.

Aan de slag

Nadat alles uit de doos is gehaald, downloaden ze eerst de app. Er komt gelijk een vrolijk liedje uit en de meiden beginnen gelijk te dansen. Als eerste stap moest er gelijk iets extra’s gedownload worden en dan even geduld hebben, dat kennen ze hier in huis niet zo goed. Terwijl dat bezig was konden aan de hand van de handleiding gelijk enthousiast beginnen met bouwen.

Bandmates en Beatbits

De app geeft stapsgewijs aan wat ze moeten doen en dat met vrolijke liedjes en filmpjes tussendoor. Je komt in een wereld met Bandmates en Beatbits, we zijn heel benieuwd. En bij het kiezen van je eigen poppetje komen gelijk ook alle andere poppetje naar voren. Je kan in totaal bij aanschaf kiezen uit 12 karakters.  Dus hier werd al gelijk geroepen welke ze allemaal nog meer willen hebben. Dat wordt weer een ritje naar de lego winkel. Fijn dat ze bij de Beatbox set van buitenaf kunnen zien wat erin zit. Maar de bandmates erbij is zeker een slimme zet van Lego. Hier weten ze gelijk wat ze met hun verjaardag geld kunnen gaan kopen.

De app

De app neemt de meiden stap voor stap mee in het maken van een filmpje. Waarbij steeds goed wordt benoemd dat ze op een veilige plek moeten gaan staan. En dan is het zo ver een filmpje op nemen met je eigen poppetje, bij ons de dansende Lama. Mijn meiden vinden het heel leuk hoe ze op deze manier makkelijk persoonlijke filmpjes kunnen maken. Ze ontdekken steeds meer speciale effecten, uitdagingen en aanpassingen tijdens het spelen met de app. Door de Beatbits tegels die ze op het podium kunnen plaatsen maken ze speciale effecten vrij in de app. Ze is elke muziekvideo weer uniek.

Onze ervaring met LEGO VIDIYO

Ik denk dat VIDIYO een leuke toevoeging is in deze tijd met al die TikTok filmpjes, maar dan veilig en passend bij de leeftijd van mijn meiden. Al weet ik zeker dat jongere maar ook oudere jongens en meiden dit leuk zullen vinden. De combinatie van digitaal en fysiek bezig zijn daar word ik als ouder altijd blij van. En in deze tijd van corona maatregelen is extra bewegen thuis gelijk mooi meegenomen.

Dus wil je de kinderen in beweging krijgen dat is dit zeker een leuk cadeautje!

kattenveertjes speelgoed balletje 150x150 - Kattenveertjes

Kattenveertjes

felicitatie zwangerschap 150x150 - Felicitatie zwangerschap

Felicitatie zwangerschap