in

Speelgoed voor de eerste verjaardag

speelgoed eerste verjaardag

De eerste verjaardag van je zoon of dochter; een bijzonder moment! Vooral voor papa en mama en de opa’s en oma’s, maar dat maakt niet uit! Je wilt leuk speelgoed cadeau geven, maar dat is nog best moeilijk want. Je wilt niet dat ze overspoeld worden met speelgoed waar ze toch niet allemaal tegelijk mee kon spelen. Ik probeerde dus tot een gevarieerd verlanglijstje te komen. Dit speelgoed is altijd een succes!

1. Een loopauto; de bobbycar

Ik heb vooraf uitgebreid op internet gezocht en op fora waren veel ouders het erover eens: de bobbycar is de perfecte loopauto. Hij is niet te hoog en heeft een breed zitgedeelte waardoor je kind er al gauw op kan. Bovendien is hij in veel kleuren beschikbaar. In felroze met paarse wielen voor mijn dochter, tot zwart met limegroene wielen voor een stoere jongen. Je kunt er ook los een duwstang bij kopen. Ideaal! Mijn dochter kan nog niet lopen, maar we rijden al maanden rond op haar bobbycar. Ze vindt het fantastisch! Een echt topcadeau dus, een van de cadeautips eerste verjaardag.

Tip; kijk hier eens voor mooi houten speelgoed.

2. De bus van Little People (Fisher Price)

Al op haar verjaardag zelf kregen diverse peuters een driftbui, omdat ze naar huis moesten en niet meer met de bus konden spelen. Bij mijn dochter is het nog steeds geliefd speelgoed.

3. Een loopkar of houten poppenwagen

Mijn dochter heeft een wit met lichtroze, houten poppenwagen gekregen. Eerder werd hij alleen nog gebruikt om speelgoed in te stoppen en er weer uit te gooien. Wat al zorgde voor een hoop plezier! Sinds twee weken kan ze er ook echt achter lopen. Zo trots als een pauw stapt ze parmantig rond. Een loopkar is natuurlijk ook heel erg leuk, dat komt eigenlijk op hetzelfde neer.

4. Boeken

Daar kan je er niet genoeg van hebben vind ik. Heel goed voor de taalontwikkeling. En natuurlijk ook nog leuk. Mijn dochter heeft twee flapjesboeken van Gonnie het Gansje gekregen en die zijn een groot succes. Wees gewaarschuwd… zodra ze deze boeken ziet moet ze er direct uit voorgelezen worden. Of je nu tijd hebt of niet ;).

5. Nijntje verstoppertje spelen

Mijn dochter vindt het geweldig om Nijntje te zoeken en dat kan met het spel Nijntje verstoppertje spelen! Laat mama of papa Nijntje ergens in de kamer verstoppen en op het knopje drukken. Elke 10 seconden roept Nijntje ‘ik ben hier!’. De kleine zal snel en nieuwsgierig op zoek gaan naar Nijntje. Waar zou Nijntje schuil zitten? Verstoppertje spelen verveelt nooit, dus verstop Nijntje steeds op een andere plaats en beleef de grootste lol!

6. My first baby born

Dol is ze op dit kleine, zachte popje, Baby Born. Je kunt ook nog het mutsje af doen en weer op doen, en er zit een speentje bij. Beide zitten vast aan de pop zodat ze niet kwijt raken.

7. Duplo

Eerst leuk om mee te gooien, dan om twee blokjes uit elkaar te trekken en weer op elkaar te klikken, en later het echte bouwen. Duplo is echt speelgoed waar ze lang plezier van zal hebben.

8. Speelgoedtas

Een speelgoedtas om speelgoed in op te bergen. Ideaal! Ik ben zelf erg blij met de “village girl” speelgoedtas van Sebra die mijn dochter heeft gekregen. Hij past bij mijn inrichting en doordat er handvatten aan zitten, zet je hem zo in de auto om mee te nemen met een weekend weg.

9. Houten puzzel

De dierentuin van Janod. De dieren zijn van erg dik hout, waardoor je naast puzzelen er ook gewoon mee kunt spelen.

10. Schelpenzandbak

Deze zijn niet duur, en groot genoeg voor een kind van 1 om te spelen. Waarschijnlijk krijgt ze met haar tweede verjaardag een grote houten zandbak, maar daar volgend jaar meer over 😉

Welke cadeaus waren een succes op de eerste verjaardag van jouw kindje?

Kijk ook eens bij het speelgoed van Vtech

 

 

succes examen

Succes wensen eindexamen; zo doe je dit!

bloemen cadeau geven

Wanneer geef je iemand bloemen cadeau?