in ,

Van Maiskolf naar Rammelaar

kleine

Natuurlijk is iedereen het erover eens dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. Maar als je kinderen hebt, wordt dat gevoel zelfs nóg sterker. Je wilt immers dat je kinderen later ook nog van de natuur om ons heen kunnen genieten. Daarom heeft Vulli, fabrikant van het wereldberoemde girafje Sophie de giraf, een nieuwe speelgoedlijn op basis van milieuvriendelijk plastic ontwikkeld: So’pure Natur’all. Alle producten zijn gemaakt van plantaardig bioplastic en natuurrubber, dus niet alleen 100% natuurlijk, maar ook 100% veilig voor je kindje om heerlijk mee te spelen, op te sabbelen en op te bijten.

Plantaardig bioplastic

Zowel de So’pure Natur’chew bijtring als de Natur’rings rammelaar is maakt van plantaardig bioplastic. Normaal gesproken wordt plastic geproduceerd op basis van aardolie, terwijl bioplastic wordt gemaakt van onbewerkt plantaardig zetmeel, verkregen uit mais en cassave. Dit zetmeel wordt vervolgens via een biologisch proces omgezet in bioplastic. Zo ontstaat een zeer milieuvriendelijk alternatief voor het huidige milieubelastend plastic, zodat we de impact op de natuur kunnen verminderen.

So’pure Natur’rings rammelaar

Deze vrolijke rammelaar prikkelt verschillende zintuigen en is dankzij het slanke handvat makkelijk vast te pakken, zelfs voor kleine babyhandjes. De kleine belletjes in de rammelaar botsen rinkelend tegen elkaar als je baby de rammelaar schudt, terwijl de drie felgekleurde ringen visueel de aandacht trekken en uitnodigen tot aanraken. Zo kan je kindje de rammelaar eindeloos verkennen door de ringen heen-en-weer te schuiven en de verschillende texturen op de rammelaar te ontdekken. Alle onderdelen zijn vervaardigd van 100% bioplastic zodat er volledig veilig op gesabbeld en gekauwd kan worden. Echt een cadeau idee voor baby.

So’pure Natur’chew bijtring

Een rammelaar en bijtring in één! Dit leuke speelgoed is gemaakt van een combinatie van bioplastic en natuurrubber, dus van volledig natuurlijke materialen. Het handvat bevat kleine balletjes die een vriendelijk geluid maken als je baby met de rammelaar schudt. Daarnaast bevat ook deze rammelaar verschillende kleuren en texturen voor extra lang speelplezier. Tenslotte is de bijtring zeer geschikt om op te bijten en biedt verlichting bij doorkomende tandjes.

Biobased certificering

De nieuwe Natur’all serie van So’pure bevat producten gemaakt van 100% natuurlijk bioplastic, op basis van Polylactic Acid (PLA). PLA wordt gemaakt van onbewerkt plantaardig zetmeel, verkregen uit mais en cassave, dat via een biologisch proces wordt omgezet in PLA. Hierdoor ontstaat een volledig biobased plastic, ter vervanging van milieubelastend kunststof op basis van aardolie. Tegenwoordig worden al diverse producten van PLA vervaardigd, zoals meubels, pennen, tassen, implantaten en medische prothesen. En sinds kort dus ook Sophie de giraf kinderspeelgoed, te herkennen aan het speciale ‘OK biobased’ label op de verpakking. Dit label is tevens het bewijs van certificering door het onafhankelijke TUV Austria-laboratorium. Dit gerenommeerde instituut certificeert het gebruik van hernieuwbare (biobased) grondstoffen en garandeert dat het product 100% natuurlijk is, zonder gebruik van synthetische producten, oplosmiddelen of vervuilende chemische bestanddelen.

 

 

wijncadeau

Wijn kado’s

koffie cadeau

Koffie cadeau