in

Help; wat geef je cadeau aan een meisje van 6 jaar?

cadeau meisje 6 jaar

Het kopen van een cadeau voor een meisje van 6 jaar kan best lastig zijn. Wat geef je een meisje dat 6 jaar wordt? Spelen is erg belangrijk voor een kind; het is niet alleen leuk, maar het helpt ook bij het ontwikkelen van creativiteit en verbeeldingskracht. Deze vaardigheden zijn later in het leven zeer nuttig. Spelend leren is dus waardevol en er is niets mis mee. Ontdek in dit artikel onze tips en doe inspiratie op voor een leuk cadeau voor een 6-jarig meisje!

Speelgoed voor meiden van 6

Speelgoed is altijd een goede keuze voor meisjes van 6 jaar. Denk goed na over wat ze leuk vindt en vraag eventueel haar ouders naar haar speelvoorkeuren. Veel meisjes zijn dol op poppen, maar het kan zijn dat ze daar net niet meer zo in geïnteresseerd is. Geniet van deze fase, voordat je het weet, ben je op zoek naar cadeau voor een 16 jarige meid 🙂

Wat spelen kinderen van 6 jaar graag? Populair speelgoed voor meisjes van 6 jaar is bijvoorbeeld Frozen, L.O.L. Surprise! en Barbie. Meisjes van 6 jaar imiteren vaak wat ze hun moeder of oudere zus zien doen. Met bijvoorbeeld een babypop en speelgoedhuishoudelijke artikelen leert ze hoe ze een goede moeder kan zijn. Ze ziet ook vaak dat mama of papa in de keuken heerlijke gerechten bereiden of een cake bakken. Een kinderfornuis , of speelkeuken met kookgerei is dan ook een aanrader om voor haar te kopen.

Creatieve cadeaus

Een leuk cadeautje voor een 6-jarig meisje dat zich graag bezighoudt met knutselen en tekenen, is iets waarmee ze haar creativiteit de vrije loop kan laten. Meisjes die zich als een echte kunstenaar voelen met hun nieuwe tekeningen of knutselwerken, zullen zeker niet willen dat mama deze creaties weggooit! Verras haar daarom met een van de volgende cadeaus:

  • Een kleurdoos
  • Een potloden set
  • Een 3D pen,
  • verf en papier om te knutsel

Verkleedkleren en haarspullen voor meiden

Voor meisjes van zes jaar die dol zijn op alles wat typisch meisjesachtig is, is het een geweldig idee om iets te geven waarmee ze zich kunnen verkleden. Ze zijn gek op verkleedkleren! Als het inschatten van de maat voor een prinsessenjurk lastig is – en kinderen groeien inderdaad snel – dan zijn haarspullen ook erg leuk om te geven.

Ouderwetse spelletjes

Voor meiden van 6 jaar is het een goed idee om een ouderwets kaart- of bordspel cadeau te doen voor haar verjaardag. Gezelligheid gegarandeerd! Als je het snel in huis wilt hebben, kijk dan eens bij Bol.

School spullen voor meiden

Wat geef je aan een kind van 6 jaar dat zich groot voelt omdat het bijna naar groep 3 gaat? Nieuwe schoolspullen zijn een leuk cadeautje. Ze staan op het punt om te leren lezen, schrijven en rekenen. Kies voor opvallende en leuke spullen, zodat ze met plezier naar school gaat en deze aan haar vriendinnen kan laten zien. Een praktisch en tegelijkertijd leuk kado is bijvoorbeeld een schooltas, etui, schrijfmap, broodtrommel en drinkbeker, met afbeeldingen van haar favoriete Disney-figuren, Trolls of K3.

Nuttige cadeaus

Wil je haar met een geschenk verrassen, maar liever geen speelgoed geven? Dat is zeker mogelijk. Er zijn tal van leuke en leerzame alternatieven die een kind van 6 jaar zullen verrassen en blij maken.

Boeken voor meisjes

Wanneer een meisje zes wordt en waarschijnlijk net begint met lezen, is een boek zeker een aanrader! Het kan lastig zijn om het juiste leesniveau in te schatten. Vraag het gerust even na. En anders is het boek ook nog leuk om uit voorgelezen te worden.

Buitenspeelgoed voor meisjes

Vooral als het buiten steeds warmer wordt; dan is het leuk om buitenspeelgoed cadeau te geven aan haar. Zo wordt het nog leuker om buiten te spelen met haar vriendjes en vriendinnen.

Leuke games voor meisjes

Het kan ook zijn dat je je nichtje of buurmeisje erg van gamen houdt. Een leuke game is dus zeker een geweldig geschenk meisje 6 jaar!

Cadeaus voor een kinderfeestje

Ja, eigenlijk raken wij er niet over uitverteld; want er zijn zoveel leuke kado’s voor meisjes van 6 jaar! En het hoeft zeker geen duur cadeautje te zijn; wat handig is als je iets zoekt voor een kinderfeestje of kinder partij’tje.

Nog meer cadeautips voor haar

Kunnen kinderen van zes spelen met LEGO? Zeker; en voor meiden zijn er ook echt leuke sets!

Alles Cadeaus voor meisjes van 6 jaar op een rij

Weet jij al welk stoere meiden cadeau je gaat geven? Dit zijn de tips nog even op een rij.

3D Pen XXL set
bol.com (€39,50)

Nog meer tips

Ben je op zoek naar nog meer cadeau ideeën; bijvoorbeeld voor meisjes speelgoed 7 jaar, cadeau meisje 7 jaar? Of vraag je je af wat is leuk speelgoed voor 8 jarige? Of zoek je een communie cadeau?