in

Huwelijkscadeau

Huwelijkscadeau
Huwelijkscadeau

Huwelijkscadeau; het is altijd weer een uitdaging om iets te verzinnen voor het bruidspaar. Geef je iets grappigs, iets blijvends of iets met hele groep? Wij geven je graag de leukste en meest originele ideeën voor het huwelijkscadeau. Cadeaus waar je mee voor de dag kunt komen!

Cadeau voor het bruidspaar

 • Altijd een goed geschenk; een heerlijke fles champagne met eigen etiket! Een mooi cadeau voor het bruidspaar. Doe er een persoonlijke kaart bij met de tekst dat ze deze fles pas mogen openen bij hun eerste ruzie. Zorg voor extra liefde!
 • Wat dacht je van een geluksmuntje, waarmee je tet bruidspaar al het geluk van de wereld kunt wensen? Als je er ook een sleutelhanger of ketting bij doet, dan kan men het geluksmuntje ook nog altijd bij zich dragen; ideaal!
 • Liever een fles met etiket bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Doe een mooie kaart bij jullie cadeau, met de instructie dat ze de fles pas opdrinken na de eerste ruzie in het huwelijk; of verzin iets anders leuks!
 • Liever een grappig cadeau; wat dacht je van deze eierdoppen voor het bruidspaar? Leuk om ieder jaar op de trouwdag te gebruiken!
 • Het Bucketlist boek voor koppels; 250 dingen die jullie samen gedaan moeten hebben. Daar kunnen ze dan gelijk tijdens de huwelijksreis aan beginnen!
 • Een van onze favorieten; deze trouwposter als huwelijkscadeau. Heel veel koppels schrijven hun persoonlijke huwelijksgeloften aan elkaar. Het is een moment waarop je elkaar verteld wat je zo bijzonder aan elkaar vindt. Maar wat gebeurd er na de bruiloft met deze huwelijksgeloften? Laat ze je altijd herinneren aan die bijzondere dag en maak er een poster van!
 • Tip; kijk hier voor nog meer cadeaus voor de bruiloft.

Cadeau voor de bruid

Als je het bruidspaar samen niet zo goed kent of juist een hele bijzondere band met de bruid het, dan kun je natuurlijk ook een geschenk alleen aan de bruid geven. Wat is een leuk huwelijkscadeau?

Cadeau voor de bruidegom

Wat geef je de bruidegom, dat is toch altijd wat lastiger.

 • Dit simpele t-shirt zegt eigenlijk alles en is daarom zo tof. Natuurlijk niet voor tijdens de bruiloft zelf, maar perfect voor het vrijgezellenfeest of de huwelijksreis.

Bekijk hier leuke huwelijkstradities in andere landen.

Cadeau van de dag gasten

Daggasten zijn meestal de mensen die extra speciaal zijn voor het bruidspaar. Het is daarom leuk als er een gezamenlijk cadeau namens de dag gasten wordt gegeven. Vaak wordt dit geregeld door de ceremoniemeesters. Laat je gerust inspireren.

 • Een mooie fotolijst met poster is een origineel alternatief op de traditionele gastenboeken. Zorg dat er een mooie foto van het bruidspaar op staat en de geboortedatum. Alle gasten kunnen hun naam rondom de foto zetten. Een mooi geschenk!
 • Een receptenboek met het favoriete recept van de gasten! Je kent ze misschien nog wel van vroeger; alle gasten werd gevraagd of een A4’tje in te leveren met daarop het favoriete recept. Superleuk, maar tegenwoordig kan dat veel mooier. Dat is leuk, maar een ouderwetse map is natuurlijk ook gewoon leuk. Het cadeau wordt nog leuker als het bruidspaar je uitnodigt en vervolgens jouw recept klaar maakt!
  Een gepersonaliseerd spel, zoals Domino, kwartet, memory of Uno. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het persoonlijk maken met eigen foto’s. Daardoor is het superleuk om cadeau te geven en later nog eens te spelen met het bruidspaar!
 • “Een trouwbankje, waar iedereen zijn/ haar naam en of boodschap op kon schrijven! Het bankje is daarna met lak behandeld en staat schitterend in onze tuin!!”
 • “Laat iedereen een kraslot meenemen, je weet het tenslotte nooit!”

i?c=38473&m=2350426&a=389357&r=&t=html

Bekijk hier nog meer tips voor een gezamenlijk cadeau voor bruidspaar en cadeau daggasten bruidspaar.

Blijvend huwelijkscadeau

Praktische cadeaus voor het bruidspaar

Huwelijkscadeau van alle collega’s

Luxe huwelijkscadeau

Symbolisch huwelijkscadeau

Groot huwelijkscadeau

Hoeveel geef je als huwelijkscadeau?

huwelijkscadeau geld

 

Om rekening mee te houden

Als je een cadeau voor het bruidspaar geeft, hou er dan rekening mee dat ze misschien snel op huwelijksreis gaan. Een bos bloemen; hoe mooi ook, daar hebben ze dus eigenlijk niet zoveel aan.

Alle tips huwelijkscadeau op een rij

Huwelijkstradities

Ken jij deze huwelijkstradities? Leuk om te gebruiken als inspiratie voor een huwelijkscadeau!

 • Traditie in Zweden: op de trouwdag doet de moeder een gouden munt in de rechter schoen van haar dochter, de bruid. Haar vader doet een zilveren in de linkerschoen. Zo krijgt zij een goed huwelijk! Een geluksmuntje vinden wij trouwens een goed alternatief!
 • De Griekse bruid doet een klontje suiker in haar handschoen, zodat haar huwelijk ‘zoet’ zal zijn.
 • In Spanje worden de kousenband van de bruid en de stropdas van de bruidegom in kleine stukjes geknipt, die op een dienblad gelegd worden en aan de aanwezige vrijgezellen verkocht. De stukjes brengen geluk bij het vinden van de ware.
 • In Zwitserland wordt er op de trouwdag een dennenboom geplant, als symbool voor geluk en vruchtbaarheid.
 • De gist in de bruidstaart was volgens de Romeinen goed voor de vruchtbaarheid en de kruimels brachten de gasten ook nog eens geluk. Later is het een gewoonte geworden om – ook voor geluk – elkaar over de bruidstaart heen een kus te geven.
 • Acht is het geluksgetal in China, vandaar dat er een 8-gangen diner wordt geserveerd. Één van de gangen bestaat uit noodles, die staan voor lang leven. De noodles moeten zo lang mogelijk zijn.

i?c=38473&m=2350426&a=389357&r=&t=html

 

 

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau juffendag

Zo geef je een persoonlijk cadeau voor juffendag

Kleinigheidje zwangerschap

Wanneer geef je een kleinigheidje als iemand zwanger is?