Huwelijkscadeau

Huwelijkscadeau; het is altijd weer een uitdaging om iets te verzinnen voor het bruidspaar. Geef je iets grappigs, iets blijvends of iets met hele groep? Wij geven je graag de leukste en meest originele ideeën voor het huwelijkscadeau. Cadeaus waar je mee voor de dag kunt komen!

Cadeau voor het bruidspaar

 • Altijd een goed geschenk; een heerlijke fles champagne met eigen etiket! Een mooi cadeau voor het bruidspaar. Doe er een persoonlijke kaart bij met de tekst dat ze deze fles pas mogen openen bij hun eerste ruzie. Zorg voor extra liefde!

Cadeau van de dag gasten

Daggasten zijn meestal de mensen die extra speciaal zijn voor het bruidspaar. Het is daarom leuk als er een gezamenlijk cadeau namens de dag gasten wordt gegeven. Vaak wordt dit geregeld door de ceremoniemeesters. Laat je gerust inspireren.

 • Een mooie fotolijst met poster is een origineel alternatief op de traditionele gastenboeken. Zorg dat er een mooie foto van het bruidspaar op staat en de geboortedatum. Alle gasten kunnen hun naam rondom de foto zetten. Een mooi geschenk!
 • Een receptenboek met het favoriete recept van de gasten! Je kent ze misschien nog wel van vroeger; alle gasten werd gevraagd of een A4’tje in te leveren met daarop het favoriete recept. Superleuk, maar tegenwoordig kan dat veel mooier. Dat is leuk, maar een ouderwetse map is natuurlijk ook gewoon leuk. Het cadeau wordt nog leuker als het bruidspaar je uitnodigt en vervolgens jouw recept klaar maakt!
  Een gepersonaliseerd spel, zoals Domino, kwartet, memory of Uno. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het persoonlijk maken met eigen foto’s. Daardoor is het superleuk om cadeau te geven en later nog eens te spelen met het bruidspaar!
 • “Een trouwbankje, waar iedereen zijn/ haar naam en of boodschap op kon schrijven! Het bankje is daarna met lak behandeld en staat schitterend in onze tuin!!”
 • “Laat iedereen een kraslot meenemen, je weet het tenslotte nooit!”

 

Cadeau idee voor de bruid

Geschenk voor de bruidegom

Huwelijkscadeau van alle collega’s

Huwelijkstradities

Ken jij deze huwelijkstradities? Leuk om te gebruiken als inspiratie voor een huwelijkscadeau!

 • Traditie in Zweden: op de trouwdag doet de moeder een gouden munt in de rechter schoen van haar dochter, de bruid. Haar vader doet een zilveren in de linkerschoen. Zo krijgt zij een goed huwelijk! Een geluksmuntje vinden wij trouwens een goed alternatief!
 • De Griekse bruid doet een klontje suiker in haar handschoen, zodat haar huwelijk ‘zoet’ zal zijn.
 • In Spanje worden de kousenband van de bruid en de stropdas van de bruidegom in kleine stukjes geknipt, die op een dienblad gelegd worden en aan de aanwezige vrijgezellen verkocht. De stukjes brengen geluk bij het vinden van de ware.
 • In Zwitserland wordt er op de trouwdag een dennenboom geplant, als symbool voor geluk en vruchtbaarheid.
 • De gist in de bruidstaart was volgens de Romeinen goed voor de vruchtbaarheid en de kruimels brachten de gasten ook nog eens geluk. Later is het een gewoonte geworden om – ook voor geluk – elkaar over de bruidstaart heen een kus te geven.
 • Acht is het geluksgetal in China, vandaar dat er een 8-gangen diner wordt geserveerd. Één van de gangen bestaat uit noodles, die staan voor lang leven. De noodles moeten zo lang mogelijk zijn.