in

Housewarming cadeau; zo geef je een origineel cadeau!

Housewarming cadeau

Housewarming cadeau; of je nu op zoek bent naar een cadeau voor iemand die op kamers gaat, die gaat samen wonen of die gaat verhuizen; het is altijd als je iemand verrast met het nieuwe onderkomen. Daarom hebben wij de leukste housewarming cadeau ideeën voor je.

Voor iemand die het huis uit gaat

Als je het huis uit gaat, dan kun je wel wat cadeaus gebruiken! Natuurlijk hebben ze niet alles in een keer nodig; want hoe fijn is het als ze nog een tijdje de was komen doen thuis!. En misschien hebben ze wel al servies of andere dingen gespaard. Er zijn genoeg housewarmingcadeaus om te geven, wees gerust. Wat je kunt geven, ligt vaak ook een beetje aan het budget. Wil je een ‘gewoon’ cadeau geven, zoals iets leuks of persoonlijks voor de inrichting? Of iets groots, zoals een magnetron of afwasmachine? Waar je ook aan denkt; geen probleem. Cadeau housewarming: wij hebben de cadeautips!

Voor iemand die op kamers gaat

Als je voor het eerst op kamer gaat; dan heb je ook heel wat inboedel nodig. Natuurlijk ligt het eraan hoe je op kamers gaat. Als er een gezamenlijke keuken is, dan scheelt dit heel wat servies en kookgerei. Aan de andere kant staan studenten er niet om bekend heel vaak de afwas te doen; dus wat extra servies kan misschien nooit kwaad. Een persoonlijk of een grappig cadeau is natuurlijk altijd leuk om te geven. Wat dacht je van een afhaalmenu, maar dan ingelijst. Of een kookboek voor studenten.

Als ze gaan samenwonen

Prille liefde; dat is toch genieten! Bij een housewarming cadeau kopen voor een stel dat gaat samenwonen, moet je op een aantal dingen letten. Hebben ze allebei al eerder alleen gewoond of ‘verlaten ze net het nest’?! Als ze al op zichzelf hebben gewoond, dan hebben ze veel spullen zelf al. En nu misschien zelf dubbel. Waar je wel mee verrast, zijn persoonlijke cadeaus. Een nieuw naambordje misschien? Of een leuke canvas van een favoriete foto? Ook hier zijn genoeg cadeau ideeën.

Als ze gaan verhuizen

Een nieuw huis, een nieuwe start. Misschien in dezelfde woonplaats of juist ergens anders. Misschien zelfs wel in een ander land! Ook hier geef je andere cadeaus dan bij mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Iets leuks voor in het interieur of iets symbolisch?

Housewarming tradities

Wist je trouwens dat er ook ‘regels’ zijn voor de housewarming van het nieuwe huis. Zoiets als als met trouwen; something old, something new, something borrowed and something blue). Maar dan voor het nieuwe huis!

 • Een housewarming feestje wordt meestal binnen 90 dagen na de verhuizing gegeven.
 • Voor de Friends liefhebbers; na zijn verhuizing krijgt Ross van Phoebe 3 dingen.
  Brood: zodat je nooit honger krijgt.
  Kruiden in een pot: zodat je leven altijd smaak heeft.
  En een geurkaars voor in de wc, voor je weet wel ?
 • Vroeger werd vaak een vogeltje gegeven, de bluebird. Deze zouden het huis vullen met geluk. Tegenwoordig gebeurt dit bijna niet meer, als er een bluebird wordt gegeven dan is dat vaak op bijvoorbeeld een bord of beker. De Huggy Bird heeft er wel veel van weg!
 • De term housewarming komt trouwens uit de tijd voordat er centrale verwarming was. Mensen kwamen samen in een nieuw huis en namen hout mee als kado, voor in de haard. Niet alleen werd het huis verwarmd door het vuur, de warmte zou ook geesten verjagen. En hierdoor zouden kleine kinderen ook veilig in het huis kunnen wonen.
  Een bekend Engels versje over cadeaus voor een traditionele housewarming gaat zo:
  Bread – So you never go hungry.
  Wine – So your life is always sweet.
  Salt – So there is always spice in your life.
  And a candle – So you always have light.

Lees hier over meer verhuistradities.

Nog meer leuk om te geven;

 • boekensteunen
 • vaas
 • deurmat
 • fotolijst
 • fles champagne

Kijk ook eens bij Leenbakker of Fonq voor leuke cadeaus voor een nieuw huis!

Wist je dat mensen die zoeken naar een housewarming cadeau, ook zoeken naar cadeau emigreren of wat geef je iemand die gaat emigreren?

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

Vaderdag cadeau

Vaderdag cadeau; de 50 beste tips om papa mee te verrassen!!

Cadeau meisje 7 jaar

De leukste cadeaus voor meisjes van 7 jaar!