in

Cadeaus inpakken

tips om cadeaus in te pakken

Na je speurtocht op het internet heb je prachtige gifts binnen. Nu moet er nog een leuke verpakking omheen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe pak je überhaupt een cadeau in? Hoe kun je hier een creatieve verpakking van maken? Hieronder staan alle tips en trucs die je nodig hebt.

1. De moderne aanpak

Minimalisme is de sleutel tot de moderne verpakking. Ga voor zachte, neutrale kleuren zoals wit, blauw of zilver. Voeg voor wat pit een donkerkleurig lint toe dat contrasteert met het inpakpapier. Pro-tip: Om dat lint wat extra flair te geven, kun je het krullen met de rand van een schaar.  Een bijpassend kaartje met een persoonlijke boodschap of gedicht maakt het helemaal af.

2. De traditionele touch

Deze stijl brengt herinneringen terug aan de magische kerstochtenden van vroeger. Kies voor nostalgische papiermotieven zoals sneeuwvlokken, rendieren en sleeën. Kleurenpaletten van blauw, rood, groen en wit zijn altijd een hit. Probeer voor een unieke look twee bij elkaar passende linten diagonaal over het cadeau te spannen. Gedroogde bloemen of bladeren kunnen een mooie final touch zijn.

3. Dubbele verpakking

Een cadeautje dat zo is ingepakt, zal absoluut opvallen en vertelt iedereen dat daar wel echt iets speciaals in zit. Gebruik papier en linten met verschillende kleuren, en wees niet bang om opvallende motieven te kiezen. Hoe meer, hoe beter. Als je wilt, kan je zelfs twee soorten papier gebruiken. Pak eerst het hele pakje in met één soort papier. Vouw dan nog een strook contrasterend papier helemaal om het pakje heen. Eenvoudig, maar erg mooi.

Extra tips & tricks

  • Simpliciteit is het hoogste raffinement. Als je niet van knutselen houdt, kies dan voor een minimalistische aanpak met een vleugje personalisatie, zoals een handgeschreven kaartje. Wat stoffen lintjes en bijvoorbeeld een klein kerstballetje doen het ook altijd goed.
  • Vormuitdagingen? Gebruik een grotere doos voor vreemd gevormde cadeaus.
  • Luxe Uitstraling? Kwalitatief inpakpapier gecombineerd met een satijnen lint doet wonderen.
  • Improviseren. Heb je geen inpakpapier? Denk dan eens aan alternatieven zoals kranten, tijdschriften, een tekening van je kinderen of zelfs een mooi stuk stof.

Stap-voor-stap cadeau inpakken

  1. Hoeveelheid Papier: Leg je cadeau op het papier en snij het zo af dat de randen net overlappen.
  2. Wikkelen: Wikkel het papier strak rond je cadeau, zorg dat het goed aansluit en gebruik plakband om het op zijn plaats te houden.
  3. Vouwen: Vouw de open uiteinden als driehoeken zodat ze op pijlpunten lijken.
  4. Plakband: Gebruik voorbereide kleine stukjes plakband om het papier op zijn plaats te houden.
  5. Finishing Touch: Een mooi lint kan een wereld van verschil maken. Leg het onder het cadeau, kruis het aan de bovenkant en maak een strik.

Een cadeau inpakken is meer dan alleen maar een verpakking; het is een uiting van zorg en aandacht voor de ontvanger. Dus, of je nu kiest voor een moderne look, een traditioneel thema, of iets helemaal buiten de doos, het is de moeite en liefde die je erin stopt die het meest telt. Veel inpakplezier!

Written by mslaros

kinder cadeau 12 jaar

Kinder cadeau 12 jaar; dit geef je hem of haar kado!

iphone 15 cadeau

Zo geef je een iPhone cadeau!