in

7x saaie cadeaus die je kunt krijgen (en slimme alternatieven)

Zo geef je een saai cadeau

Heb je ooit een cadeau uitgepakt en je afgevraagd: “Waarom heb ik dit gekregen?” Je bent niet de enige! Soms raken mensen zo verstrikt in het idee dat ze ‘iets’ moeten geven, dat ze vergeten na te denken over de betekenis ervan. In deze blogpost bespreken we de 7 saaiste cadeaus en hoe je iets beters kunt kiezen.

1 Cadeaubonnen

Cadeaubonnen kunnen geweldig zijn, maar niet als ze voor een winkel zijn waar de ontvanger nooit winkelt. Helemaal als het een bon is van een winkel in een woonplaats waar je nooit komt! Het toont een gebrek aan persoonlijk inzicht. Kies in plaats daarvan een cadeaubon van een plek die de ontvanger leuk vindt, of nog beter, een ervaring of activiteit die ze kunnen beleven.

2 Promotie artikel

Niets schreeuwt ‘ik heb dit gratis gekregen’ meer dan een pen of notitieblok met een bedrijfslogo erop. Kies een uniek, handgemaakt item dat overeenkomt met de interesse van de ontvanger in plaats van promotieartikelen. Dat is echt een stuk attenter.

3 Kalenders

Hoewel functioneel, zijn kalenders vaak een teken van een last-minute cadeaukeuze. En dat is vast niet de bedoeling. Maak een gepersonaliseerde kalender met belangrijke data en foto’s die belangrijk zijn voor degene aan wie je het cadeau geeft. Dat zal zeker gewaardeerd worden.

4 Sokken

Sokken zijn vaak een standaard keuze. Hoewel praktisch, zijn sokken zelden een opwindend cadeau. Tenzij ze een uniek of gepersonaliseerd ontwerp hebben, zijn ze vaak een teken dat er niet veel gedachte aan het cadeau is besteed. Een slim alternatief is het zoeken naar sokken met unieke patronen, ze te personaliseren of sokken te kiezen gerelateerd aan een hobby of interesse van de ontvanger. Bij de HEMA hebben ze hele leuke cadeau sokken.

5 Mokken en bekers

Iedereen heeft al genoeg koffiemokken, en ze stapelen zich vaak op in de kast. Een standaard beker is dus niet echt een super geschenk. Personaliseer de mok met een leuke quote, afbeelding of iets dat de ontvanger dierbaar is; en dat wordt het wel een super cadeau. Je maakt het persoonlijk en zorgt voor een meer doordacht cadeau.

6 Parfum

Standaard parfums of aftershaves zijn niet alleen onpersoonlijk, maar het is ook een gok of de ontvanger de geur überhaupt lekker vindt. Zorg dat je zeker weet dat hij of zij het luchtje lekker vindt of stel een set van kleine geurproefjes samen, zodat de ontvanger zijn favoriet kan kiezen.

7 Boeken

Het geven van een boek is riskant, tenzij je de leesvoorkeuren van de ontvanger goed kent. Kies een boek dat aansluit bij de interesses van de ontvanger of een zeldzaam exemplaar van een boek dat ze al waarderen.

Het kiezen van het perfecte cadeau vereist een beetje inzicht en aandacht voor wat de ontvanger echt waardeert. Probeer altijd een cadeau te vinden dat aansluit bij hun interesses en persoonlijkheid. Onthoud dat het de gedachte is die telt!

Heb je ooit een saai cadeau gekregen of gegeven? Deel je verhalen in de reacties hieronder!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

woonkamer

Ik haal de cadeaus tevoorschijn als mijn schoonmoeder komt

wijn cadeau

Geef een heerlijke wijn cadeau en andere tips