in

Zo maakte ik mijn huis slimmer

Een slim huis met Nuki en Slide

Ik ben gek op ‘slimme dingen’! Zo lieten wij al 20 jaren geleden onze boodschappen thuisbezorgen door Albert (Heijn), ben ik gek op de Google Home en hebben wij al jaren een stofzuigrobot. Mensen vinden het wel eens lui; ik vind het gewoon efficient. En sinds afgelopen maand hebben wij twee nieuwe slimme dingen in huis; lees je mee?

Nuki het slimme slot

Tijdens de blogbloot kreeg ik het slot van Nuki . Dit is een slim slot dat op je bestaande deurslot kan worden geïnstalleerd om het zonder sleutel te kunnen bedienen. Met Nuki kun je je deur ontgrendelen of vergrendelen via een smartphone-app, en je kunt het zelfs zo instellen dat de deur opengaat als jij aankomt lopen. Ideaal, vooral als je je handen vol hebt met allemaal boodschappen!

De installatie

De installatie van Nuki is eenvoudig; ik begreep dat de reclame in Groot Brittannië zegt dat het kan ‘in de tijd dat je een kopje thee kunt zetten!’. En dat klopt ook wel! Ons cilinder was alleen niet goed, fijn dat wij er nog een kregen die wel goed was. Het installeren daarvan ging wat lastiger; gelukkig vonden wij een duidelijk filmpje op YouTube.

Aan de slag met de Nuki

Daarna kon ik echt aan de slag met de Nuki! Allereerst af ik via de app toegang aan mijn man en kinderen. Daarna ook aan de schoonmaakster, waarbij ik heb ingesteld dat zij alleen op bepaalde tijden toegang heeft, wat weer een veilig idee geeft. Je kunt de deur ook op afstand openen; je weet maar nooit wanneer dat nodig is. Bovendien kun je per gebruiker instellen of die mogelijkheid er is. Het automatisch opengaan van de deur, dat kun je ook per gebruiker instellen.

7x waarom je een smart lock nodig hebt

Het kan zijn dat je ook hier denkt; een smart lock, echt? Dat is toch voor luie mensen? Dat vind ik niet! Dit zijn zeven redenen wanneer Nuki echt een uitkomst is!

 1. Met jouw Nuki hoef je geen fysieke sleutels meer bij je te dragen. Dit is handig als je vaak je sleutels vergeet en dat zijn best veel mensen 🙂
 2. Je kunt de deur op afstand ontgrendelen of vergrendelen. Dit is handig als je gasten binnen wilt laten terwijl je zelf niet thuis bent.
 3. Je kunt tijdelijke toegangscodes aanmaken voor bezoekers, zoals Airbnb-gasten of schoonmakers. Je hoeft dus geen sleutels te geven, wat een stuk veiliger is. Want je weet nooit wat ze met zo’n sleutel doen.
 4. Sommige smart locks kunnen automatisch vergrendelen als je weggaat of ontgrendelen als je thuiskomt.
 5. Kinderen die na school thuiskomen terwijl de ouders nog aan het werk zijn, kunnen zonder problemen het huis betreden zonder het risico te lopen sleutels te verliezen.
 6. Smart locks kunnen worden geïntegreerd met andere slimme apparaten in huis, zoals beveiligingscamera’s, lichtsystemen of spraakassistenten, Ideaal toch.
 7. Je moet er niet aan denken, maar in geval van een noodsituatie, zoals een familielid dat zichzelf buitensluit, kun je snel en gemakkelijk de deur op afstand ontgrendelen zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Slide – Automatisch Sluitende Gordijnen

Mijn tweede nieuwe slimme gadget, handigheidje, is de Slide. Ik kreeg deze ook bij de laatste blogboot waar ik was, en Kai vertelde zo enthousiast dat ik dit zeker wilde proberen!

De Slide maakt het mogelijk om je bestaande gordijnen slim te maken zonder dat je iets hoeft te vervangen. Het apparaat kan op vrijwel elk gordijnsysteem worden aangesloten, al ging het ons niet zo makkelijk af als in het filmpje leek!

Goed te weten over de Slide

 • Je moet er misschien even goed voor gaan zitten, maar dan kun je het installeren zeker zelf doen. Het vereist geen gespecialiseerd gereedschap. Ik liet het onze 14-jarige zoon doen!
 • Er zijn drie versies: Light, Comfort en Pro. Met de Light bedien je de Slide via een app en kun je routines inschakelen.
 • Wij hebben de Comfort, die dezelfde functies als de Light heeft, plus een Touch en Go systeem als belangrijke en fijne extra functie.
 • De Pro-versie biedt als extra de smarthome-integraties

3x redenen waarom je voor slimme gordijnen moet gaan

 1. Slide maakt het mogelijk om gordijnen automatisch te openen en te sluiten, waardoor je tijd en moeite besparen. Niet alleen voor ‘luie’ mensen, maar ook heel handig voor mensen met grote of hoge ramen of ramen waar je gewoon niet goed bij de gordijnen kunt.
 2. Slide kan helpen energie te besparen door gordijnen te sluiten tijdens koude winteravonden om warmteverlies te minimaliseren. En als het zonnetje schijnt in de winter? Dan doe je ze natuurlijk snel open. Ideaal!
 3. Je kunt met Slide jouw gordijnen open en dicht laten gaan; ook op momenten dat je helemaal niet thuis bent. Zo kun je inbrekers afschrikken door de indruk te wekken dat er wel iemand thuis is!

Mijn ervaringen met de Slide en Nuki

Van allebei ben ik fan, al heb ik misschien net wat meer plezier aan de Nuki. Iedere keer als de deur automatisch voor mij open gaat, dan verschijnt er een glimlach op mijn gezicht! Het installeren van de Slide vond ik lastiger dan het filmpje doet vermoeden, maar mijn 14-jarige zoon is het gelukt. En bij de Nuki ging het echt heel simpel. Alleen het installeren van de nieuwe cilinder vonden wij wat lastiger.”

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

Wie wil jij anoniem een verrassing sturen?

Winactie Win een Valentijnsverrassing

Deze valentijnscadeau kun je niet inpakken (en dat hoeft ook niet)

Valentijnscadeaus die je niet kunt inpakken (en dat hoeft ook niet)