in ,

Review Lampe Berger

lampe berger

De laatste tijd kwakkelen we allemaal een beetje in huis en wisselen we elkaar een beetje af met ziek zijn. Dit kwam ter sprake bij José van Forhome en zij reageerde gelijk ‘dan moet je echt Lampe Berger in je huis gebruiken!’ Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik helemaal niet bekend ben met Lampe Berger, maar inmiddels ben ik helemaal op de hoogte. Lees je mee?

Lampe Berger

Ken jij het merk Lampe Berger? Je spreekt het uit als Lamp Bersjee, maar veel mensen spreken het ook gewoon uit zoals je het schrijft, op z’n Nederlands dus. Lampe Berger is een soort olielamp met speciale geuren voor in huis. Belangrijk; het ruikt niet alleen lekker, volgens José het zuivert ook de lucht en nare luchtjes zijn snel weg. Ideaal dus als je hebt gekookt of misschien zelfs wel gegourmet in huis. Dat gaan wij eens testen!

 

Hoe werkt Lampe Berger

Van José kregen wij de Bingo Neutral, een mooie ronde olielamp met een flesje Neutral van 180 ml. De brander is heel goed verpakt en er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij. Fijn, want die heb je wel nodig als je het nog nooit hebt gebruikt. Als je weet hoe, dan is het heel eenvoudig;

  • Haal de dop eraf, dan zie je een keramiek steentje.
  • Steek het aan, laat het 2 minuten branden en dan uitblazen.
  • Doe dan het andere dopje erop, zodat de geur vrij kan komen.
  • Laat hem 20 minuten open staan, zodat het goed verspreid wordt.
  • Doe daarna het andere dopje er weer op, zodat het ‘stopt’. Let op; als je dit vergeet, dan gaat je vloeistof heel snel op!

 

Eieren bakken

De Lampe Berger zou dus niet alleen heel lekker moeten ruiken, maar ook de geurtjes moeten neutraliseren. De eerste test die wij doen is op kantoor, eieren bakken! Op kantoor mogen wij eigenlijk helemaal niet zoiets doen, dus een beetje risky is het wel. Maar goed, als de Lampe Berger zijn werk doet, dan zou niemand het dus moeten ruiken.
Nadat wij de eieren gebakken hebben ruik je deze inderdaad goed in de kleine ruimte, vooral als je de kamer uit bent geweest en weer terug de kamer in loopt. We gebruiken de Lampe Berger zoals in de gebruiksaanwijzing staat en gaan daarna ook nog even naar buiten om er voor te zorgen dat onze neus helemaal ‘schoon’ is.

Het resultaat

Normaal zou je de eieren dus nog echt goed moeten ruiken nadat wij buiten zijn geweest. Maar na het gebruik van de Lampe Berger dus niet meer; de geurtjes zijn echt geneutraliseerd! Om het zekere voor het onzekere te nemen nodigen wij daarna ook nog wat buren uit met een smoesje. Meestal maken ze direct een opmerking over de eieren, maar kregen wij een complimentje over dat het zo lekker ruikt! Als we vragen of ze echt niet kunnen ruiken wat wij hebben gegeten; antwoorden ze allemaal dat ze er helemaal niets ruiken. Test geslaagd dus!

In de woonkamer

Meestal zul je de Lampe Berger natuurlijk niet op kantoor gebruiken, maar gewoon lekker thuis. Daar hebben wij hem natuurlijk ook geprobeerd en het ruikt gewoon heerlijk! Een ander groot voordeel van Lampe Berger vind ik dat het systeem gesloten is en dat je het vlammetje na 2 minuten weer uitblaast. Veilig met kleine kinderen thuis!
Na wat rondvraag gedaan te hebben blijken de mensen allang bekend te zijn met Lampe Berger. Reacties die wij krijgen zijn ‘oh, dat ruikt zo lekker’ en ‘je ruikt daarna zelfs niets meer van de gourmet!’ En dat is toch wel een heftige geur. Mijn ouders roken allebei en dit ruik je ook goed in het huis. Binnenkort ga ik eens testen of  Lampe Berger hier ook raad mee weet!

Het mag duidelijk zijn; wij zijn onder de indruk van  Lampe Berger en gaan binnenkort zeker nog wat nieuwe geuren proberen.

 

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

Trouwkado’s: daar komt de bruid

cadeau eerste date

Een cadeau meenemen op je eerste date?