in

Zomerse boekentips voor vrouwen

Zomerse boekentips voor vrouwen

De zomer is bij uitstek de periode waarin veel vrouwen eindelijk weer eens aan lezen toekomen. Ben je zelf toe aan wat nieuw leesvoer of ben je op zoek naar een fijn boek om cadeau te doen aan een fantastische vrouw in je omgeving? In deze blog met boekentips voor vrouwen zet ik een aantal aanraders voor je op een rij.

Spannende boekentips voor vrouwen

Niets is zo lekker lezen als een boek waarbij je zo in het verhaal wordt gezogen dat je de bladzijdes maar blijft omslaan. Met onderstaande boekentips weet je in ieder geval zeker dat dat gebeurt!

Hare Majesteit Privédetective serie

Heb je al wel eens gehoord van het cosy crime genre? Cosy crime boeken zijn spannende boeken, vaak over moord en doodslag, maar dan zonder al het bloederige gedoe. Zoals de murder mysteries waarvan Agatha Christie er zoveel van heeft geschreven. Zij is dan ook de grote inspiratiebron voor deze speurverhalen.

In de internationale boekenscène verwierf SJ Bennett faam met de ‘Her Majesty The Queen Investigates’ serie waarin Queen Elizabeth een aantal bijzondere moorden rondom haar kastelen onderzoeken. Maar in ons eigen kikkerlandje worden er ook spannende verhalen geschreven over onze Royals. Eva Philips schreef al twee heerlijk spannende boeken waarin onze eigen Koningin Beatrix in haar jonge jaren als vorstin opmerkelijke moorden op zowel Huis Ten Bosch als Paleis Noordeinde onderzoekt. Echte aanraders!

De Hulp

Als je van iets meer spanning en intriges houdt, pak dan eens een boek van Freida McFadden. Deze Amerikaanse schrijfster weet wel hoe ze een spannend verhaal moet vertellen. Tikkeltje psychologisch, tikkeltje thriller, maar vooral: superspannend tot de laatste bladzijde. De Hulp en het vervolg Wat de hulp weet zijn absolute pageturners, dus perfect voor tijdens een ontspannen vakantie! En als je deze zomer deel 1 en 2 hebt gelezen, kun je begin augustus gelijk het nog te verschijnen derde deel, De hulp ziet alles, meepakken!

De Camino

In dit lijstje mag natuurlijk niet de winnaar van de NS publieksprijs voor het boek van het jaar ontbreken. De Camino van Anya Niewierra werd al meer dan 300.000 keer verkocht en kun je dus met recht een bestseller noemen.

Literaire thriller De Camino gaat over Lotte die al jaren gelukkig is met haar man Emil. Wanneer Emil tijdens het lopen van de Camino onverwachts zelfmoord pleegt, gaat Lotte op onderzoek uit. Ze vertrekt naar Bosnië om zelf de route die Emil gelopen zou hebben te volgen en te ontdekken waarom hij uit het leven stapte. In haar zoektocht ontdekt ze niet alleen veel over het verleden van Emil, maar is er ook iemand die liever niet wil dat zij de waarheid ontdekt.

Romantische boekentips voor vrouwen

Urenlang zwijmelen bij romantische verhalen of wegdromen in een compleet andere wereld. Met deze romantische boeken lukt het zeker!

Daar waar de rivierkreeften zingen

In 2022 werd het prachtige ‘Daar waar de rivierkreeften zingen‘ verfilmd, maar eerlijk? Mijn persoonlijke mening is dat de film het boek van Delia Owens geen recht heeft gedaan. In dit bijzondere verhaal over Kya dat als jong meisje door haar ouders, broers en zussen wordt verlaten en achterblijft in de moerassen van North Carolina. Het meisje weet jarenlang te overleven in de moerassen en heeft de natuur als haar leerschool. Hoewel ze afgezonderd leeft, komt ze in contact met een aantal jongeren uit het stadje. Als een van de jongens dood wordt aangetroffen, liggen de verdenkingen op Kya. Was zij immers niet de laatste met wie hij was gezien?

Een prachtig verhaal over volwassen worden, de natuur én met een flinke dosis spanning.

Bridgerton serie

Heb je jouw cadeau ontvanger de afgelopen maanden gehoord over Bridgerton? Dan heb ik goed nieuws voor je. De immens populaire Netflix serie is gebaseerd op een 8-delige (!!) boekenserie die voor heel wat uurtjes leesplezier zal zorgen bij de liefhebbers van deze historische romantische serie. Bekijk hier alle titels van de Bridgerton boeken serie.

Ridgewood Hall serie

Nog een klein uitstapje naar historische boeken en ook zéker een aanrader voor de fans van Lucinda Riley, Corina Bomann en Kate Morton, is de Ridgewood Hall serie van Marijke Vos. In deze driedelige serie volgen we de broers Bellamy in hun eigen moeilijke levenskeuzes rondom het langgoed van Ridgewood Hall én verlies je je tegelijkertijd in de reis van Flora, die na het overlijden van haar ouders een roman vindt van een wel heel bijzondere schrijfster. Hoe is haar familie verbonden met de Bellamy’s? Tipje: koop deze boeken gelijk alledrie, want als je eenmaal het eerste deel gelezen hebt, wil je gelijk door!

Non-fictie boekentips voor vrouwen

Is het al zeven uur?

Stel je voor dat je als carrièrevrouw je baan een jaar lang opzegt om volledig voor je twee jonge kinderen te gaan zorgen? Margot C. Pol deed het en schreef er het goudeerlijke ‘Is het al zeven uur?‘ over. Een prachtig rauw boek over het moederschap, waarin Margot zichzelf heel goed leert kennen. Wat mij betreft een aanrader voor elke moeder, want hoe prachtig het moederschap ook is, je kunt jezelf er ook flink in verliezen.

Mama huilt harder

Nog een echte aanrader als het gaat over rauwe verhalen is het boek van Leslie Keijzer ‘mama huilt harder‘. Leslie, bekend geworden van haar deelname aan Gooische Meisjes, is inmiddels moeder van twee jonge kinderen en heeft helaas aan den lijve moeten ondervinden hoe een postnatale depressie haar tweemaal volledig in zijn greep hield. Wist je dat 1 op de 10 moeders last kan krijgen van een postnatale (of post parfum) depressie maar dat een groot gedeelte van deze moeders wordt afgescheept met een ‘je moet gewoon wat meer rust nemen’. Een goudeerlijk boek over een serieus probleem in moederland.

Cadeautip voor fanatieke lezers

Er zijn nog veel meer prachtige boeken om te lezen deze zomer en natuurlijk is de rest van het jaar een boek ook altijd een goed cadeau idee. Als jij op zoek bent naar een geschikt cadeau voor een echte boekenwurm, kun je het ook net even iets anders aanpakken. Als je zeker wilt weten welke boekensmaak iemand heeft, vráág er gewoon naar bij de ontvanger. Is er misschien een boek dat je graag zou willen lezen? Of heb je daar ergens een lijstje van? En vooral: check van te voren of dat boek niet al gelezen is!

Wat je ook kunt doen, is een abonnement op een (digitale) boekenservice cadeau doen. Denk dan aan een cadeaukaart of een giftcard van BookBeat. Dat valt bij echte lezers ook zeker in de smaak!

Written by Kirsten de Konink

Deze blog werd geschreven door Kirsten. Ze is moeder van 2 dochters in de
basisschoolleeftijd, stond zelf jarenlang voor de klas en werkt tegenwoordig als blogger en seo-tekstschrijver. Op Mamagisch.nl beschrijft ze alle zaken die moderne moeders tegenkomen als het gaat over alles in en om het huis, opvoeding en hobby en op Mamaleestvoor.nl schrijft ze over alles wat met lezen en leesonderwijs voor kinderen te maken heeft.
Op 123Cadeauidee.nl schrijft ze blogs vanuit haar eigen perspectief als moeder, ondernemer en Cadeau Expert!

Bitcoin

3 Nederlandstalige cryptoplatformen die cadeaus weggeven aan nieuwe gebruikers

Win een LEGO handdoek

Win een LEGO badhanddoek