in

Wat neem je mee als je op ziekenbezoek gaat?

op ziekenbezoek

Wanneer je op ziekenbezoek gaat, is het vaak gepast om een klein cadeautje mee te nemen om de patiënt op te vrolijken en te laten zien dat je aan hem of haar denkt. Hier zijn enkele ideeën voor cadeaus die je kunt geven:

Beterschap wensen

Ziek zijn is nooit leuk; niet in het ziekenhuis, niet als je thuis bent. Daarom deze tips;

Op ziekenbezoek in het ziekenhuis

Er is natuurlijk een verschil of je bij iemand op ziekenbezoek gaat die in het ziekenhuis ligt of iemand die thuis is. Als je op ziekenbezoek gaat in het ziekenhuis, is het belangrijk om bepaalde items mee te nemen om de patiënt te helpen en het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

 • Bloemen of een plant kunnen de kamer van de patiënt opfleuren en een beetje kleur en leven brengen in een verder klinische omgeving. Zorg er wel voor dat de bloemen niet te sterk ruiken, want sommige patiënten kunnen daar gevoelig voor zijn.
 • Een zacht knuffelbeest kan de patiënt troost bieden tijdens zijn of haar herstel. Je kunt hem personaliseren met een lieve tekst; dat is helemaal fijn.
 • Het kan zijn dat de patiënt niet tevreden is met de maaltijden die in het ziekenhuis worden geserveerd. Neem daarom wat lekkere snacks mee zoals noten of een gezonde snack. Ook leuk; een fruitmand cadeau geven!
  Tip; vraag even of hij of zij bepaalde voedingsmiddelen moet vermijden.
 • Patiënten brengen vaak veel tijd door in hun bed en kunnen hun apparaten zoals mobiele telefoons of tablets opladen met een draagbare oplader. Dit is vooral handig als er geen stopcontact in de buurt van het bed is.
 • Als de patiënt niet veel bezoek krijgt of veel tijd alleen doorbrengt, kan het meenemen van entertainment zoals een tablet of boek een welkome afleiding zijn. Zorg er wel voor dat de patiënt zelf de mogelijkheid heeft om het volume van het apparaat te regelen of geef er ook een koptelefoon bij.
 • Ziekenhuislucht kan de huid van de patiënt uitdrogen. Geef hem of haar een fijne handcrème of bodylotion om de huid zacht en gehydrateerd te houden.
 • Foto’s van familie en vrienden kunnen de patiënt opvrolijken en herinneren aan goede tijden. Neem een paar foto’s mee om op de kamer van de patiënt te plaatsen.

Bekijk hier meer tips voor cadeau ziekenhuisbezoek

Op ziekenbezoek in huis

Ziek zijn is nooit leuk; ook niet als je thuis ziek bent. Deze cadeaus zijn ook prima tips voor als iemand in het ziekenhuis ligt.

 • Bloemen zijn een klassiek cadeau om iemand beterschap te wensen. Kies kleurrijke bloemen om de kamer van de patiënt op te fleuren.
 • Een handgeschreven kaartje of briefje kan de patiënt opbeuren en laten zien dat je aan hem of haar denkt. Schrijf iets bemoedigends of grappigs op om hun dag op te vrolijken.
 • Een fruitmand is een gezond en lekker cadeau dat de patiënt kan delen met zijn of haar familieleden en verzorgers.
 • Als de patiënt energie heeft om te lezen, overweeg dan om een paar tijdschriften of boeken mee te nemen om hem of haar bezig te houden.
 • Een comfortabel kussen kan de patiënt helpen om beter te slapen en comfortabeler te zitten tijdens het bezoek.

Beterschap wensen per post

Soms wil je wel op bezoek gaan, maar is het helaas niet mogelijk. Stuur dan jouw hart onder de riem cadeau per post! Als je een cadeau per post stuurt om iemand beterschap te wensen, is het handig om te kiezen voor iets dat niet breekbaar of te zwaar is om te verzenden.

 • Stuur een persoonlijke kaart om iemand beterschap te wensen. Zo kun echt laten weten dat je aan iemand denkt!
 • We noemden hem al eerder; een fruitmand kan een gezond en smakelijk cadeau zijn om iemand beterschap te wensen. Kies fruit dat lang meegaat en niet te kwetsbaar is, zoals appels, sinaasappels en bananen. Bestel hem via Greetz , dan wordt hij makkelijk thuisbezorgd.
 • Een lekkere thee- of koffieblend kan een kalmerend effect hebben op de ontvanger. Voeg eventueel wat lekkere koekjes of chocolade toe. Dat zal zeker in de smaak vallen!
 • Als de ontvanger graag leest, stuur dan een boek of tijdschrift om hem of haar bezig te houden tijdens het herstel.
 • Stuur een pakket met verzorgingsproducten, zoals een gezichtsmasker, badzout of handcrème. Deze producten kunnen de ontvanger helpen om te ontspannen en zich beter te voelen.
 • Een puzzelboekje kan helpen om de geest van de ontvanger actief te houden en tegelijkertijd plezier te hebben
 • Bloemen; die spreken eigenlijk voor zich.

Het belangrijkste is om een cadeau te kiezen dat past bij de persoonlijke smaak en interesses van de ontvanger. Denk na over wat hij of zij leuk vindt en wat kan bijdragen aan een snel herstel en stuur vervolgens een cadeau dat past bij zijn of haar persoonlijkheid. Voeg ook een persoonlijke noot toe, zoals een handgeschreven kaart, om de ontvanger te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

 

Ben je op zoek naar een cadeau ziekenbezoek man? Kijk nog eens bij andere cadeaus voor hem.

 

 

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

verjaardagstradities

Welke verjaardag tradities heeft jouw gezin?

kraamcadeau idee, weet jij wat je geeft?

Kraamcadeau idee; weet jij wat je cadeau geeft?