in

Sinterklaas vieren; dat doe je zo!

sinterklaas vieren

Sinterklaas vieren; iedereen zal wel weten dat dit op 5 december is. Maar hoe vier je het? Dat kan op verschillende manieren en dat maakt het voor iedereen leuk! Op deze manieren kun je Sinterklaas vieren.

Cadeaus voor pakjesavond

Sinterklaas is een kinderfeest en de traditionele manier om dit te vieren, dat is met Pakjesavond! Een gezellige avond met het gezin; Sinterklaas cadeaus uit pakken!

  • Vaak worden opa en oma ook uitgenodigd of wordt het gevierd met meerdere gezinnen; familie of vrienden.
  • Vaak worden Sint en Pieten ook ingehuurd of door een familie lid gespeelt. Tegenwoordig heb je hier ook digitale oplossingen voor; video’s met een bericht van Sinterklaas.
  • Het budget wat er voor pakjesavond wordt uitgegeven; is heel wisselend! In het ene gezin wordt er voor gekozen om bijv. max €50,– aan cadeautjes te kopen voor de kinderen. In andere gezinnen wordt er voor gekozen om voor ieder 4 cadeautjes te kopen. Kinderen hebben vaak nog geen besef van geld en het gaat kinderen vaak om het aantal cadeaus. Waarbij de ‘grote’ van een cadeau ook zeker een rol speelt; ongeacht de waarde van het cadeau dus!
  • Als je pakjesavond viert met andere mensen; hou hier dan zeker rekening mee.

 

Sinterklaas surprise

Als kinderen wat ouder zijn, vaak vanaf groep 5, dan vieren ze Sinterklaas op school met surprises. Je kent ze wel; van die geknutselde pakketten die een paard of een XBOX moeten voorstellen. Hierin zit dan een klein cadeautje, het budget is vaak niet groot.
Als de kinderen wat groter zijn, dan kun je dit thuis ook zo vieren. Eerlijk is eerlijk; je vindt het leuk om surprise te maken, of niet! Sommige mensen kunnen zich helemaal uitleven en andere mensen zijn blij als het ergens op lijkt. Dat mag de pret niet drukken; het gaat er om dat iemand de tijd en moeite ervoor heeft genomen!

Sinterklaas gedicht

Geen Sinterklaasavond, zonder gedicht! Ook hier geldt; sommige mensen kunnen zich helemaal uitleven op een Sinterklaas gedicht. En andere mensen zijn blij als ze 10 standaard zinnen bij elkaar hebben. Een goed Sinterklaas gedicht maakt pakjesavond echt compleet; dus het is zeker de moeite waard!

Sinterklaas Dobbelspel

Het Sinterklaas Dobbelspel is iets wat de laatste 15 jaar steeds meer gedaan wordt, in plaats van de traditionele Sinterklaas avonden. Het Sinterklaasspel is een leuk en avondvullend spel om te spelen met vrienden of familie. Iedereen wordt van te voren gevraagd om bijv. 3 cadeautjes te kopen van een bepaald budget.  Tijdens het dobbelen wisselen de verschillende cadeautjes steeds van eigenaar; waardoor je niet weet met welk cadeau je naar huis zult gaan. Vaak zitten er ook wat flauwe cadeaus bij, die natuurlijk niemand wil. Dit wordt voor hilariteit én onderlinge competitie. Kortom: voor een spannende pakjesavond kies je voor het Sinterklaas Dobbelspel! Lees hier alle spelregels als je het Sinterklaas Dobbelspel wilt spelen.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

Opzoek naar een cadeau vrouw? De perfecte cadeaus van 2022!

Cadeau vrouw; originele verrassingen!

sinterklaas snoepgoed

Wie verras jij met Sinterklaas snoepgoed?