in

De leukste cadeaus voor jongens van 6 jaar!

Cadeau jongen 6 jaar; leuke cadeau ideeën voor jongens!

Het kan lastig zijn om een leuk cadeau te verzinnen voor een jongen die zes jaar wordt. Wat vinden ze immers leuk? Het is vast lang geleden dat je zelf 6 jaar oud was. Daarom hier een aantal tips, voor een leuk cadeau voor jouw neefje, buurjongen of de zoon van jouw vrienden.

Cadeautje voor kinderfeestje

Als jouw kind is uitgenodigd voor een party’tje, dan is het leuk om een kado’tje aan de jarige te geven. Dit hoeft echt niet te duur te zijn; de meeste ouders hebben een budget tussen de 5 en 10 euro als cadeau voor een jongen van 6 jaar voor een kinderfeestje.

 • Een leuke bal of een frisbee. Eventueel met wat lekker snoep erbij!
 • Leuke stickers, daar kun je er niet genoeg van hebben
 • Vaak heb je ook wel een puzzel of een LEGO setje in deze prijsklasse
 • Knutselspullen, zoals klei en strijkkralen
 • Een auto’tje of andere voertuig, zoals treinen of vliegtuigen, heerlijk om mee te spelen!
 • Een leuke sleutelhanger, voor aan zijn fietssleutel, jas of aan zijn rugzak

Uitdagend speelgoed voor jongens van 6 jaar

 • Voor jongens die van bouwen houden, zijn er tal van bouwpakketten beschikbaar die hen kunnen helpen bij het bouwen van hun eigen robot, vliegtuig of voertuig. Dit soort cadeaus zijn niet alleen leuk om te bouwen, maar ook leerzaam omdat ze de jongen helpen bij het ontwikkelen van hun probleemoplossend vermogen en bouwvaardigheden.
 • Naast LEGO zijn er tal van andere bouw- en constructiespeelgoedsets beschikbaar die de jongen kunnen helpen bij het ontwikkelen van zijn bouwvaardigheden. Van magnetische blokken tot houten blokken, er zijn veel opties beschikbaar die de jongen kunnen helpen bij het bouwen van zijn eigen creaties. Zo heb je genoeg keuze voor cadeaus voor jongens van 6 jaar.

Nuttige cadeau om te geven

 • Kinderboeken zijn altijd een goed idee. Jongens van 6 jaar zullen zeker genieten van boeken met avonturenverhalen, stripboeken en educatieve boeken.

Speelgoed voor buiten

 • Een sportief cadeau voor jongens van 6 jaar; dat is altijd leuk om te geven; vooral in het voorjaar en de zomer.
 • Voor jongens die van sport houden, zijn er tal van sportartikelen beschikbaar die hen kunnen helpen bij het verbeteren van hun vaardigheden. Voetballen, basketbalringen en springtouwen zijn allemaal geweldige opties die de jongen kunnen helpen bij het verbeteren van zijn coördinatie en fysieke vaardigheden.
 • Kijk hier voor voetbal cadeau kind.

Duurdere cadeaus

 • Voor jongens die van fotograferen houden, is een kindercamera een geweldig cadeau. Er zijn tal van betaalbare opties beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor jonge kinderen. Deze camera’s zijn robuust, eenvoudig te gebruiken en zorgen ervoor dat de jongen prachtige herinneringen kan vastleggen. En daarom een perfect cadeau voor een jongen van 6 jaar.
 • Voor jongens die van technologie houden, zijn er tal van elektronische spellen beschikbaar die hen kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun computervaardigheden. Van educatieve spellen tot puzzelspellen, er zijn veel opties beschikbaar die de jongen zullen vermaken en zijn vaardigheden zullen verbeteren.

Speelgoed voor jongens van 6 jaar

Bij jongens doen speelgoed het altijd wel goed. Let wel goed op wat je koopt en wat ze leuk vinden. Dit zijn speelgoed tips voor jongens van 6 jaar.

 • Pokémon kaarten, een verzamelalbum, een spel of eigenlijk alles van Pokémon!
 • Hot Wheels; de meeste jongens zijn gek op Hot Wheels! Het grote voordeel hiervan is dat je hier heel veel van hebt; dus ook in verschillende prijsklasse. Handig, ook als je een wat kleiner budget hebt.
 • Science kits – Science kits zijn een geweldige manier om de nieuwsgierigheid van jongens van 6 jaar te stimuleren. Er zijn veel sets beschikbaar die hen kunnen helpen bij het bouwen van kristallen, het maken van een vulkaanuitbarsting of het uitvoeren van andere leuke experimenten. Deze kits zijn zowel leerzaam als vermakelijk.
 • Voor jongens die van actiefiguren houden, zijn er tal van speelsets beschikbaar die hen kunnen helpen bij het creëren van hun eigen fantasierijke avonturen. Van superhelden tot astronauten en dinosaurussen, er zijn veel opties beschikbaar die de verbeelding van de jongen zullen prikkelen.

Geef LEGO cadeau

 • Voor jongens van 6 jaar is er niets beter en leuker! dan bouwen en construeren met LEGO. Er zijn tal van sets beschikbaar, variërend van eenvoudige bouwwerken tot complexere sets met meer dan duizend stukjes. Met deze sets kunnen jongens hun creativiteit de vrije loop laten en hun fijne motoriek ontwikkelen.
 • Lego is dus vrij populair bij jongens van deze leeftijd, en het kan dus zijn dat ze een specifieke set al hebben. Zorg dus dat je altijd het bonnetje bewaart, zodat je het product eventueel kunt retourneren.
 • De meeste jongens van 6 zijn gek op het thema City en Ninjago. Weet je het niet zeker? Ga dan voor City; dit vinden de meeste ouders ook leuker. Waar je hem trouwens echt blij mee maakt? Een LEGO trein!

Snoepgoed en lekkers

Het is ook hartstikke leuk om als klein cadeautje wat snoepgoed te geven aan een kind. Welke jongen houdt er immers niet van snoep? Je kunt een zakje schepsnoep geven, of bij een lokale snoepwinkel allerlei kleine soorten snoepgoed kopen. Succes gegarandeerd!

Bord- of kaartspel

Een ander leuk cadeau is een bord- of kaartspel. De meeste kinderen komen om in het speelgoed. Een bord- of kaartspel is door het hele gezin te gebruiken en zorgt voor avonden lang plezier. Gezelschapsspellen zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met familie en vrienden. Voor jongens van 6 jaar zijn er veel spellen beschikbaar die niet alleen leuk zijn om te spelen, maar ook hun vaardigheden voor logica, strategie en sociale interactie verbeteren.

Boeken

Als een jongen zes jaar is, zit hij waarschijnlijk in groep drie en leert hij net lezen. Het kan dan leuk zijn om een kinderboekje te kopen waar hij mee kunt oefenen. Niet alleen is dit leuk, het is ook nog eens heel leerzaam. Mocht dit te lastig zijn voor het kind, dan kan je ook een mooi voorleesboek kopen!

Tip: check bij de ouders

In sommige gevallen kan het zijn dat je het niet leuk vindt om het cadeau vooraf met de ouders te overleggen. Maar het kan wel een goed idee zijn. Zeker als het kind veel cadeaus krijgt, kan het nog wel eens zo zijn dat twee mensen hetzelfde kopen. Daarbij weten ouders ook beter waar de interesse van het kind ligt.

Ben je op zoek naar nog meer schenken; kijk dan eens bij de tips voor cadeau jongen5  jaar en cadeau jongen 7 jaar en cadeau jongen 9 jaar.

Doet hij bijna zijn communie? Kijk dan voor de communie cadeaus.

Cadeaus voor jongens van 6 jaar op een rij

 

Vergeet niet dat bij het kiezen van een cadeau voor een jongen van 6 jaar, het belangrijk is om rekening te houden met zijn persoonlijke interesses en voorkeuren. Met deze tips vindt u zeker een geweldig cadeau dat de jongen zal waarderen en dat zijn ontwikkeling op een leuke en educatieve manier zal bevorderen.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

Cadeau jongen 7 jaar; dit geef je cadeau!

Speelgoed en cadeaus voor 7-jarige jongens: onze tips!

sinterklaas feest

Maak je klaar voor het Sinterklaas feest!