in

Cadeau zwangerschapsverlof: de beste tips van 2024!

Cadeau zwangerschapsverlof

Wat leuk; jouw vriendin, nichtje of collega’tje is zwanger en gaat met verlof! Een ding is zeker. Ze verdient een fijn verlof, een soepele bevalling  (wie wil dat nou niet), en daarna een supergezond kindje waar ze lekker van kan genieten. Verras haar, voordat ze met verlof gaat, met een leuk geschenk!

Wat is nu leuk om cadeau te geven?

Als cadeau zwangerschapsverlof collega kun je er voor kiezen om een grote mand of tas met allerlei losse cadeautjes te geven waarbij iedere collega wat kleins koopt, maar het is ook leuk om met de collega’s geld bij elkaar te leggen zodat je een wat groter cadeau kunt kopen. Dat is trouwens ook een leuk kraamcadeau idee. Verder in dit blog ga ik hier nog wat verder op in.

Wat geef je iemand die met zwangerschapsverlof gaat

Als jouw bestie of buurvrouw met verlof gaat, dan is het leuk om haar te verrassen. Je kunt er voor kiezen om alleen een cadeautje te geven of met een groep mensen. Als collega’s is het leuk om met een groep een cadeau te geven, maar dit kan ook met de familie of een groep vriendinnen. Dit zijn leuke zwangerschapsgeschenken:

 • Een zwangerschapsmassage, heerlijk!
 • Check of ze al een kraam box heeft aangevraagd; zo niet; samen nog even doen!
 • Dit is het moment om een 3d afdruk voor haar buik te laten maken.

Een kraammand geven

Heel leuk en persoonlijk om te krijgen van familie en vrienden; een kraammand. Hier zitten aardigheidjes in voor mama, papa én de baby! Een kraammand kan letterlijk een mand zijn, met cadeautjes, maar het kan natuurlijk ook in een mooie box of opbergdoos zitten.
De kraammand geef je aan het begin van het verlof en daarna mag de aanstaande moeder iedere dag een cadeautje uitpakken. In plaats van een kraammand kun je er ook een verlofpakket of zwangerschapsverlof pakket van maken!

 • Geef een kraammand alleen, met vriendinnen, familie of met collega’s. In ieder geval is het een superleuk idee!
 • Je kunt met de groep afspreken dat iedereen zelf iets koopt en een cadeautje in de mand doet.
  • Voordeel: iedereen kan zelf kopen wat hij/ zij leuk vindt om cadeau te geven en ook rekening houden met zijn/ haar eigen budget.
  • Nadeel: je weet niet precies wat iedereen geeft en het kan dus zijn dat er van de 15 cadeaus 5 rompertjes zijn. Overleg dus daarom gerust wat je er in doet.

Zwangerschapsverlof cadeautje voor een collega

Als jouw collega’tje zwanger is, maak je alles van heel dichtbij mee. Je bent misschien wel een van de eerste die het mag weten. Een bijzondere tijd voor jouw collega, waar je zelf vaak ook veel van mee krijgt. Je ziet elkaar ten slotte zo vaak. Dan breekt dat moment aan dat ze met verlof mag. Een cadeautje voor haar zwangerschapsverlof mag zeker niet ontbreken.

Je kunt zelf een cadeau geven, maar er wordt ook vaak gekozen voor geschenken namens de collega’s, afdeling of het bedrijf.

Dit is nog eens lief; vind je niet?

 

Met z’n allen één groot kraamcadeau

Misschien is er bij jullie op het werk een lief en leed-pot waaruit cadeaus betaald worden. Het kan ook zijn dat jullie per gebeurtenis rond gaan (of nou ja, een tikkie sturen) om geld in te zamelen. Als je met z’n allen één groot cadeau wilt geven, dan is het het handigst om een flinke tijd vooraf je collega te vragen wat ze nog goed kan gebruiken voor als de baby er is. Alleen koop je niet zo snel een duur voor je collega, maar samen lukt het vaak wel!

 • Misschien wil ze wel een wat duurdere kinderstoel, die ze zelf eigenlijk niet zo snel zou kopen omdat het eigenlijk boven het budget is.
 • een luxe luiertas die hoog op haar verlanglijstje staat
 • een dure babyfone, met de nieuwste gadgets die papa ook heel erg leuk vind.
 • Wil je nog meer kraamcadeau tips?

Cadeau zwangerschapsverlof tips

Hierbij tips voor een leuk cadeau voor je collega die met zwangerschapsverlof gaat. Dit zijn cadeaus die je zelf kunt geven. Als je met alle collega’s of het bedrijf op zoek bent voor verlof cadeau collega, lees dan nog even verder.

 1. Een leuk tijdschrift over moeder worden, zoals Ouder van Nu. Bekijk hier de tijdschriften.
 2. Een high tea bon, zodat ze met vriendinnen nog even gezellig kan bijkletsen voordat de drukte met een kleintje begint,.
 3. Milestone babycards, zodat ze straks leuke foto’s van haar kleintje kan maken.
 4. Een vriendenboek waarin door collega’s vragen worden beantwoord over de baby en tips gedeeld kunnen worden; als dat geen origineel cadeau zwangerschapsverlof is!
 5. Wat ook altijd in de smaak valt; Rituals zwanger cadeau.

Cadeau ideeën voor in de kraammand

Maar welke cadeaus doe je dan in een kraammand! De meeste cadeaus zijn voor de moeder, maar vergeet ook zeker de vader, de baby en eventuele broers en zussen niet! Tip: pak cadeautjes voor de vader, broer en/of zus in ander inpakpapier in; dan weten ze dit alvast! Dat is vooral handig met cadeaus voor de kinderen.
Bekijk hier nog meer ideeën voor een kraammand

Cadeautje voor de aanstaande mama

Wat geef je de aanstaande mama? Een lekkere badschuim, een goed boek, een tijdschrift wat ze graag leest.

Een aardigheidje voor papa

Verras hem met een aardigheidje; zoals een boekje voor aanstaande vader, een slab ‘voor de liefste vader’.

Cadeau voor de broer of zus

Vergeet ook zeker niet een cadeau voor de eventuele broer of zus. Het worden voor hem of haar ook spannende tijden; waarbij de meeste aandacht naar de kleine zal gaan. Dat wordt even wennen!
Afhankelijk van de leeftijd kun je een mooi kleurboek of een leuk Duplo setje cadeau geven. Bekijk hier cadeautips voor jongens op leeftijd en cadeautips voor meisjes op leeftijd

Cadeaus via de brievenbus

Misschien vind je het leuk om iemand te verrassen en een cadeautje te geven, maar ben je niet in de gelegenheid. Omdat het te ver weg is of omdat je niet zo mobiel bent. Verras haar brievenbus cadeau zwangerschapsverlof.

Dit zijn alle cadeaus voor een zwangerschapsverlof

Hot Wheels Cadeauset
bol.com (€10,89)
Vaderdag Cadeaubox – Medium
ditverzinjeniet.nl (€29,99)

Heb je het antwoord niet gevonden of zoek je misschien nog meer informatie? Kijk ook eens hier;

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau meisje 5

De leukste cadeaus voor meisjes van 5 jaar!

kraamcadeau

Zo geef je een kraamcadeau waar ze blij mee zijn!