in

Communie cadeau

Wat geef je als geschenk

cadeau communie - Communie cadeau

Communie cadeau; wat geef jij cadeau bij de heilige communie? Het is gebruikelijk dat de jongen of het meisje dan een mooi cadeau geeft, ter herinnering aan deze bijzondere gelegenheid. Dit kan iets met het geloof te maken hebben, maar vaak wordt er ook gewoon speelgoed gegeven. Heb je hulp nodig? Lees dan snel verder.

Cadeau van de ouders

Communie cadeau voor je zoon, dochter

Kado van de peetouders

Als peetoom of peettante, de peetouder, heb je natuurlijk een extra bijzondere in het leven van dit kind. Logisch dat je daarom ook een speciaal geschenk geeft. Ben je op zoek naar een Communie cadeau voor je petekind of metekind?
Dit zijn onze cadeautips;

Tip: check ook even met de ouders welke geschenken er al gegeven worden! Het is natuurlijk onzin als iedereen een speciale ketting of armband cadeau geeft.

Geschenk van opa en oma

Geloof geschenken

Naast de ‘grote’ geschenken die er gegeven worden,

Gezamenlijk kado

Naast dat het handig is om met de ouders te checken of er een verlanglijstje is, is er misschien ook wel een grote wens die de communicant heeft. Bijvoorbeeld een nieuwe spelcomputer of een nieuwe laptop. Het kan ook een idee zijn om hier geld voor in te zamelen en het met een aantal mensen cadeau te geven. Een cadeau samen geven; het wordt steeds vaker gedaan.

Communiecadeau voor jongens

Communie cadeau voor meisjes

 • Een mooi sieraad
 • Een verwen dagje uit
 • Instax camera

Verrassing per post

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet aanwezig kunt zijn op de dag zelf, maar dat je wel een verrassing wilt sturen. Dit kan natuurlijk altijd per post.

 1. Wie wil jij een dikke kus en een knuffel geven? Verstuur dit allerschattigste cadeau met kaart naar iemand die het kan gebruiken. Uit het doosje komt een lief beertje tevoorschijn, deze kun je gezellig aan je sleutelbos of tas hangen.
 2. Natuurlijk vind je het jammer dat je niet bij het feestje aanwezig kunt zijn en daarom stuur je zelf een feestje, zal maar zeggen. Deze gezellige chocoladereep heeft een lekkere confetti topping. Vergeet niet een kaart met persoonlijke tekst mee te sturen, om het compleet te maken.
 3. De geluksmuntjes met engel zijn een leuk kleinigheidje bij je kaart. En het mooiste is dat ze gewoon door de brievenbus kunnen. Een bijzonder cadeau per post.

 

Meer communie kado’s

 • Gezelschapsspel.
 • Chocola bij je communiekaart (leuk voor als je er niet bij kunt zijn)
 • Knutselpakket.
 • Portemonnee.
 • Tijdschrift of stripboek.
 • Zonnebril.
 • Telefoonhoesje

Wat is communie

Vaak wordt er over ‘communie doen’ gesproken, als kinderen hun eerste communie doen. Het is de viering in de rooms-katholieke kerk waarbij kinderen voor het eerst meedoen met de eucharistieviering. Kinderen doen hun eerste communie meestal als ze 6 à 7 jaar oud zijn. Jongeren tussen 11 en 16 jaar herhalen hun keuze voor het katholieke geloof in een plechtige communie. Meestal doen ze dat samen met het vormsel.

Veel gestelde vragen over communie cadeaus

 • Wanneer wordt er communie gedaan?
  Vaak wordt er communie gedaan als kinderen ongeveer 6 of 7 jaar oud zijn. Meestal is dit in mei, juni, in het voorjaar dus.
 • Voor hoeveel geld geef je een cadeau?
  Over het algemeen is tussen de 10 en 20 euro een heel gangbaar bedrag. Als je heel dicht bij de familie staat, dan is het vaak wel wat meer.
verlanglijstje 150x150 - Verlanglijstje van Martine

Verlanglijstje van Martine

lego cadeau 150x150 - Win een LEGO verrassingspakket

Win een LEGO verrassingspakket