in

Communie cadeau

cadeau communie

Communie cadeau; wat geef jij cadeau bij de heilige communie? Het is gebruikelijk dat de jongen of het meisje dan een mooi cadeau geeft, ter herinnering aan deze bijzondere gelegenheid. Dit kan iets met het geloof te maken hebben, maar vaak wordt er ook gewoon speelgoed gegeven. Heb je hulp nodig? Lees dan snel verder.

Cadeau van de ouders

Communie cadeau voor je zoon, dochter

Kado van de peetouders

Als peetoom of peettante, de peetouder, heb je natuurlijk een extra bijzondere in het leven van dit kind. Logisch dat je daarom ook een speciaal geschenk geeft. Ben je op zoek naar een Communie cadeau voor je petekind of metekind?
Dit zijn onze cadeautips;

Tip: check ook even met de ouders welke geschenken er al gegeven worden! Het is natuurlijk onzin als iedereen een speciale ketting of armband cadeau geeft.

Geschenk van opa en oma

Geloof geschenken

Naast de ‘grote’ geschenken die er gegeven worden,

Gezamenlijk kado

Naast dat het handig is om met de ouders te checken of er een verlanglijstje is, is er misschien ook wel een grote wens die de communicant heeft. Bijvoorbeeld een nieuwe spelcomputer of een nieuwe laptop. Het kan ook een idee zijn om hier geld voor in te zamelen en het met een aantal mensen cadeau te geven. Een cadeau samen geven; het wordt steeds vaker gedaan of geef geld in een spaarpot cadeau.

Communiecadeau voor jongens

Communie cadeau voor meisjes

 • Een mooi sieraad
 • Een verwen dagje uit
 • Instax camera

Verrassing per post

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet aanwezig kunt zijn op de dag zelf, maar dat je wel een verrassing wilt sturen. Dit kan natuurlijk altijd per post.

 1. Wie wil jij een dikke kus en een knuffel geven? Verstuur dit allerschattigste cadeau met kaart naar iemand die het kan gebruiken. Uit het doosje komt een lief beertje tevoorschijn, deze kun je gezellig aan je sleutelbos of tas hangen.
 2. Natuurlijk vind je het jammer dat je niet bij het feestje aanwezig kunt zijn en daarom stuur je zelf een feestje, zal maar zeggen. Deze gezellige chocoladereep heeft een lekkere confetti topping. Vergeet niet een kaart met persoonlijke tekst mee te sturen, om het compleet te maken.
 3. De geluksmuntjes met engel zijn een leuk kleinigheidje bij je kaart. En het mooiste is dat ze gewoon door de brievenbus kunnen. Een bijzonder cadeau per post.

 

Meer communie kado’s

 • Gezelschapsspel.
 • Chocola bij je communiekaart (leuk voor als je er niet bij kunt zijn)
 • Knutselpakket.
 • Portemonnee.
 • Tijdschrift of stripboek.
 • Zonnebril.
 • Telefoonhoesje

Wat is communie

Vaak wordt er over ‘communie doen’ gesproken, als kinderen hun eerste communie doen. Het is de viering in de rooms-katholieke kerk waarbij kinderen voor het eerst meedoen met de eucharistieviering. Kinderen doen hun eerste communie meestal als ze 6 à 7 jaar oud zijn. Jongeren tussen 11 en 16 jaar herhalen hun keuze voor het katholieke geloof in een plechtige communie. Meestal doen ze dat samen met het vormsel.

Veel gestelde vragen over communie cadeaus

 • Wanneer wordt er communie gedaan?
  Vaak wordt er communie gedaan als kinderen ongeveer 6 of 7 jaar oud zijn. Meestal is dit in mei, juni, in het voorjaar dus.
 • Voor hoeveel geld geef je een cadeau?
  Over het algemeen is tussen de 10 en 20 euro een heel gangbaar bedrag. Als je heel dicht bij de familie staat, dan is het vaak wel wat meer.

Communie cadeaus; de communie is een gelegenheid waar je niet zo één, twee, drie een cadeau voor verzint. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder en doe je inspiratie er mee op!

Versier de boel

De eerste communie is altijd een bijzonder moment, en dat moet gevierd worden! Versier daarom de boel met deze communie ballonnen. Bedrukt met een mooie tekst en afbeelding van twee vogels. Per verpakking zitten er acht stuks.

Ook voor het diner kan je de tafel opleuken met je eigen communie servetten.  Zowel voor jongens als meiden zijn er verschillende versies te koop. De servetten zijn per pak van 16 stuks te koop en kosten helemaal niet zo veel. Een leuke manier om je tafel dus op te vrolijken!

Ook de kleurrijke communieslinger is mooi om je huis mee te versieren. De slinger is in totaal 10 meter lang en de slingers hangen aan een mooie lijn. Zo verras je de gelukkige met een leuk ontvangst!

Uitnodiging

Voor je communie wil je zo veel mogelijk mensen uitnodigen. Met deze mooie uitnodigingen heb in ieder geval een mooie kaart, die net zo mooi wordt als de gelegenheid. De kaarten zijn 15,5 bij 10 cm en worden snel geleverd door Partyshopper Een aanrader voor een goede voorbereiding dus!

Speciaal boek

De communie is een bijzonder moment. Daarom is het communieboek (voor kinderen) een mooi geschenk, zodat ze de beleving zullen begrijpen. Het extra leuke van dit boek is dat je het zelf kan personaliseren; de naam van het kind dat communie doet kan worden gedrukt en meegenomen in het verhaal. Zo is het alsof ze zelf de hoofdrol spelen in dit prachtige boek. Ook wordt er een speciale boodschap van de schenker en gedicht gedrukt. Een mooi cadeau voor nu en later!

 

Tip; zo vraag je jouw Peter en Meter!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

dingen die je op jouw verjaardag niet wilt horen

Dingen die je niet wilt horen als je jarig bent!

fruitmand cadeau geven

Verras iemand met een fruitmand!