in

15 redenen waarom wij een hekel aan verjaardagen hebben!

hekel verjaardagen

Laten we maar gewoon eerlijk zijn; eigenlijk hebben we gewoon een hekel aan verjaardagen! Oké, de ene verjaardag is de andere verjaardag niet, maar over het algemeen sla ik een verjaardag liever over. Hierbij 15 redenen waarom wij een hekel hebben aan verjaardag!

Als jarige

 1. Het begint al een paar weken voor je verjaardag; ‘Heb je nog wensen voor je verjaardag?!’ Ja, maar die zijn vaak niet binnen hun budget.
 2. De visite; je maakt eerst heel je huis schoon, om het vervolgens weer overhoop te gooien zodat je visite in de woonkamer past.
 3. Je loopt de hele tijd heen en weer voor hapjes en drankjes; eigenlijk heb je geen tijd om iemand te spreken.
 4. Niet alleen vooraf heb je een grote schoonmaak; achteraf ook! Want een bende dat de visite maakt! En dan hebben we het nog niet eens over een kinderverjaardag!
 5. En wat dacht je van mensen die niet kunnen op de dag dat je het viert, maar wel een andere keer langs willen komen? Voor je het weet vier je wel vijf keer jouw verjaardag!
 6. Hetzelfde geld voor de tijd; als je jouw verjaardag vanaf 8 uur ’s avonds viert, dan heb je altijd van die mensen die er om 7 uur al zijn. Da’s toch gewoon veel te vroeg!
 7. Omgekeerd heb je ook van die plakkers op verjaardagen, die je gewoon niet weg krijgt; hoe duidelijk je ook een hint geeft!
 8. Maar ok, dat zijn de mensen die tenminste komen! Want laten we eerlijk zijn; als je je verjaardag viert en de helft van de genodigde zegt af, dan is dat ook niet echt leuk. Daarbij heb je ook nog altijd want mensen die het niet eens laten weten dat ze niet komen…
 9. In het kort gezegd het ergste van verjaardagen; op een stoel zitten en cadeaus uitpakken terwijl iedereen kijkt. Met een beetje pech dat mensen ook nog gaan zingen. Het is gewoon gênant….

Als visite

Maar goed, als visite is het natuurlijk ook niet allemaal koek en ei.

 1. Verplicht naar een avondje in een kring zitten; dat is de gemiddelde Nederlandse verjaardag
 2. Met kado’tje natuurlijk; al weet de jarige vaak niet wat hij wil hebben en wil daarom maar geld! Geld wat jij op jouw verjaardag ook weer vraagt…
 3. Iedereen verplicht een handje geven bij binnenkomst; en met een beetje pech hoort daar ook het zoenen van een aantal mensen bij. Zoals die opdringerige buurman waar je niets mee hebt!
 4. Hoe gezellig de avond wordt, ligt vaak aan de persoon naast wie je zit. En natuurlijk zit jij altijd naast die opdringerige buurman…
 5. Met een beetje geluk wordt de verjaardag iets origineler gevierd; bijvoorbeeld met een etentje of lasergamen. Maar wie heeft er bedacht dat de visite dan voor zichzelf moet betalen? Met nog meer pech, moet je zelfs voor de jarige betalen!
 6. Je hebt altijd familie en vrienden die heel snel achter elkaar jarig zijn; wat natuurlijk prima is. Maar van die periodes dat je vier verjaardagen in een week hebt, die zouden echt verboden moeten worden!

Wat is jouw reden om een hekel aan verjaardagen te hebben? En vier je het wel of juist niet?

winactie meisjes

Win een verrassingspakket voor meisjes

cadeau idee

Cadeau ideeën vrouw