in

Vier ook eens Galentine’s Day

vriendinnen

Het is bijna Valentijnsdag en dat is natuurlijk hartstikke leuk! Maar heb jij wel eens Galentine’s Day gevierd?! Galentine’s Day, hoor ik je denken! Ja, Galentine’s Day!

Galentine’s Day

Voor iedereen die het niet zo heeft op Valentijnsdag – of simpelweg weinig te vieren heeft – is er 13 februari, ook wel Galentine’s Day genoemd. Op deze dag worden vriendschappen gevierd en mag je dus je beste vriendin in het zonnetje zetten. Inderdaad, je beste vriendin; het moet een vrouw zijn. De naam ‘Galentine’s Day’ stamt namelijk af van het woord ‘gal’, dat slang is voor ‘girl’.

Vier de vrouw

Galentine’s Day werd in 2010 uitgeroepen door Leslie Knope, een persoon uit de comedyserie Parks and Recreation. In een van de afleveringen legt ze uit hoe zij en haar vriendinnen elk jaar op 13 februari de mannen thuis laten en afspreken om ‘de vrouw’ te vieren – of zoals Knope zelf zegt: ladies celebrating ladies. Al gauw pikten kijkers de ’traditie’ op en begonnen ze de feestdag zelf te vieren. Zie hier; Galentine’s Day was geboren.

In de V.S

In Nederland heb je er misschien nog nooit van gehoord, maar in de V.S. wordt het steeds populairder. Ook door de media, bedrijven maken hier slim gebruik van door speciale producten binnen het thema aan te bieden. Ook zijn er evenementen zoals ‘BFF Brunches’ en bioscoopavonden waar de films Legally Blonde en Mean Girls gedraaid worden.

It’s February 13! Galentine’s Day!

Daarnaast organiseren veel vrouwen thuis een Galentine’s feest. Wat vind jij, moet er in Nederland ook meer aandacht worden besteed aan deze dag? En mag je dan alleen Galentine’s Day vieren; of een dag later ook gewoon Valentijnsdag met je lief? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Wat geef je cadeau in Japan?

Wat geef je cadeau in Japan?

Brengt het ongeluk om je verjaardag te vieren

Verjaardag vieren voor je echte verjaardag; brengt dat ongeluk?