in

De leukste DIY afscheidscadeaus

persoonlijk afscheidscadeau

Je bent op zoek naar een leuk en vooral persoonlijk cadeautje voor iemand van wie je afscheid neemt. Bijvoorbeeld de juf of meester van school of een collega van het werk. Dit zijn cadeau ideeën die jouw afscheid echt persoonlijk maken!

Persoonlijke woordzoeker

Je kent ze wel, de woorden zoekers met een eigen thema. Je kunt er ook zelf een maken voor als afscheidsgeschenk. Bijvoorbeeld met woorden die met het bedrijf te maken hebben, namen van collega’s of interne grapjes. Een eigen woordzoeker maken kun je gemakkelijk online doen. Een leuk cadeau pensioen collega, misschien wel in een feestkrant.

Gepersonaliseerde Fotocollage

Kies de mooiste en meest betekenisvolle foto’s die jullie samen hebben genomen en maak er een fotocollage van. Je kunt foto’s afdrukken of printen en hier een ouderwetse collage van maken. Of je maakt er digitaal een. Wat je ook kiest; het is een prachtig aandenken als afscheidscadeau.

Een ABC’tje

Geef een ABC cadeau, met de leukste uitspraken, gebeurtenissen of andere feitjes. Bekijk hier hoe een te ABC maken.

Zelfgemaakt Scrapbook

Dit is een creatieve manier om alle mooie herinneringen die jullie samen hebben opgebouwd, vast te leggen. Vul het scrapbook met foto’s, notities, tickets van evenementen die jullie samen bijgewoond hebben en andere kleine aandenkens.

DIY Afspeellijst

Als jullie veel muziek hebben gedeeld, maak dan een afspeellijst met jullie favoriete nummers. Vroeger zou je de afspeellijst op een cassettebandje, USB-stick of cd zetten en er misschien zelfs nog een gepersonaliseerde hoesje voor ontwerpen.
Maar goed, tegenwoordig maak je natuurlijk gewoon een gave afspeellijst via Spofity! Wist je dat je van een afspeellijst een QR code kunt maken; en die kun je dan weer mooi gebruiken in een cadeau. Zoals een sleutelhanger; je bestelt er eentje bij Amazon.

Zelfgemaakte Lekkernijen

Als je graag bakt, waarom maak je dan geen mandje vol met zelfgemaakte lekkernijen? Koekjes, brownies of muffins zullen zeker gewaardeerd worden. Voeg een klein kaartje toe met een lief bericht.

Borduurwerk of Quilten

: Als je handig bent met naald en draad, maak dan een gepersonaliseerd geborduurd kunstwerk of quilt. Het kan een kussen, een muurhanger of zelfs een quilt met een speciaal ontwerp zijn.

Gepersonaliseerde Sieraden: Maak een uniek sieraad met bedeltjes of initialen die speciale betekenis hebben voor jou en de ontvanger. Dit kan een hanger, armband of sleutelhanger zijn.

Plant in een Zelfgemaakte Pot: Als je vriend(in) een plantenliefhebber is, kun je een plant in een zelfgemaakte pot geven. Het is een cadeau dat groeit en bloeit, net als jullie vriendschap.

Zelfgemaakte Kaarsen: Kaarsen kunnen een warm en gezellig gevoel creëren. Kies de favoriete geur van jouw vriend(in) en maak een unieke kaars. Je kunt ook een gepersonaliseerde kaarsenhouder erbij maken.

Gepersonaliseerde Mok: Met enkele eenvoudige materialen en een beetje creativiteit kun je een gepersonaliseerde mok maken. Gebruik speciale verf of markers voor keramiek om een uniek ontwerp of een liefdevolle boodschap te creëren.

Handgemaakte Zeep: Zelfgemaakte zeep is een prachtig, luxueus geschenk. Je kunt etherische oliën en kleurstoffen kiezen die de ontvanger leuk vindt en ze zelfs in speciale vormen gieten.

Zelfgemaakt Memobord: Een memobord is een geweldige plek om foto’s, notities en andere herinneringen te bewaren. Je kunt het zelf maken van kurk, stof, of zelfs een oud raam.

Gepersonaliseerde T-Shirt: Als je vriend(in) een bepaalde band, sportteam, of hobby heeft die ze erg leuk vinden, waarom zou je dan niet een T-shirt maken met een gepersonaliseerde afbeelding of tekst?

Zelfgemaakte Body Scrub: Een zelfgemaakte body scrub is een luxe geschenk dat gemakkelijk te maken is. Kies ingrediënten zoals suiker, zeezout, kokosolie en etherische oliën om een scrub te maken die de huid van de ontvanger zal verwennen.

DIY Receptenboek: Als jullie samen veel maaltijden hebben gedeeld, waarom maak je dan niet een persoonlijk receptenboek? Vul het met jullie favoriete recepten en voeg foto’s en anekdotes toe om het nog specialer te maken.

Gepersonaliseerde Wijn- of Bierflessen: Als je vriend(in) van wijn of bier houdt, kun je gepersonaliseerde labels maken om op flessen te plakken. Je kunt zelfs je eigen brouwsel maken als je avontuurlijk bent!

Wat je ook geeft; doe er in ieder geval een afscheidskaart bij!

 

Breng een bezoek aan onze Pinterest-pagina voor extra tips en inspiratie.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

50 jaar getrouwd

Cadeau 50 jaar getrouwd; wat geef jij?

kaartspellen

Een kaartspel kan altijd