in , ,

Een DIY cadeau ‘geweldig genoten’

afscheidscadeau school Geweldig genoten!

Heb jij, of de kinderen, ook zo genoten van de tijd op de basisschool? Afscheid nemen van school kan een bitterzoete ervaring zijn. Het is het perfecte moment om de leraren te bedanken voor de leuke tijd op school!
In deze DIY-handleiding laten we je zien hoe je een uniek afscheidscadeau kunt maken met noten, en daarmee een woordspeling gebruikt die zeker een glimlach op ieders gezicht zal toveren. Dus, laten we aan de slag gaan en zorgen dat iedereen kan zeggen: “Ik heb genoten hier op school!”

Benodigdheden

 • Een snack schaal, het liefst met deksel of een glazen pot met deksel
 • Een assortiment noten; amandelen, walnoten, cashewnoten, M&M’s met noot, wat jij wilt!
 • Kleurrijke linten of touw
 • Papier en een printer
 • Schaar
 • Lijm of dubbelzijdig plakband
 • Optioneel: markers of stiften voor decoratie

pot met noten; geweldig genoten! bedankje school

Stap 1: Voorbereiding

Print het zinnetje “Ik heb genoten hier op school” of iets degelijks uit op een stuk papier. Zorg ervoor dat de tekst groot genoeg is om leesbaar te zijn wanneer je het op de snackschaal of glazen pot plakt. Knip de tekst uit en leg deze even opzij.
Stap 2: Decoratie van de pot
Nu is het tijd om je creativiteit te laten zien! Versier snackschaal de glazen pot naar jouw smaak. Je kunt gebruik maken van markers of stiften om de pot te beschilderen, of je kunt linten en touw gebruiken om de pot te omwikkelen. Voeg eventueel andere decoratieve elementen toe die je leuk vindt.

Stap 3: Bevestig de tekst

Breng lijm of dubbelzijdig plakband aan op de achterkant van de uitgeknipte tekst. Plaats de tekst vervolgens op de voorkant van de deksel van de snackschaal of glazen pot en druk stevig aan om ervoor te zorgen dat het goed vastzit. Persoonlijk doe ik dit trouwens het liefst met dubbelzijdig plakband, omdat dit gewoon het beste blijft zitten.

Stap 4: Vullen met noten

Nu komt het leuke gedeelte; het vullen met de noten!

 • Vul de glazen pot met een assortiment noten. Je kunt verschillende soorten noten gebruiken om het cadeau divers en smakelijk te maken.
 • Ook leuk; maak een soort laagjes en zorg dat je het verschil tussen de noten goed ziet.
 • Als je een snackschaal gebruikt, dan kun je per ‘vakje’ verschillende noten doen; of gewoon allemaal hetzelfde.
 • Zorg ervoor dat de pot of de snackschaal goed gevuld is!

Tip; dit is ook een prima Noodcadeau!

Stap 5: Versier de pot (optioneel)

Als je wilt, kun je de pot nog verder versieren. Je kunt bijvoorbeeld een kleurrijk lint of touw om de hals van de pot binden om een extra feestelijk tintje toe te voegen. Wees creatief en voeg persoonlijke accenten toe die passen bij de persoon aan wie je het cadeau geeft.

Stap 6: Maak het persoonlijk

Voeg indien gewenst een persoonlijke boodschap toe aan het cadeau, zoals een bedankbriefje of een kaartje, om je waardering nog meer uit te drukken.

Stap 7: Geef het cadeau

Nu is je afscheidscadeau klaar om te worden gegeven! Overhandig de pot met noten aan je leraren, vrienden of andere mensen die een speciale rol hebben gespeeld tijdens je schoolperiode. Zorg ervoor dat je de woordspeling benadrukt door te zeggen: “Hier is een noot-gevulde herinnering aan mijn tijd op school. Ik heb echt genoten!”

Geef dit ook cadeau aan

Met dit zelfgemaakte afscheidscadeau met noten en de grappige woordspeling, zul je zeker een blijvende indruk achterlaten. Het laat zien dat je niet alleen genoten hebt van je tijd op school of waar dan ook, maar ook oog hebt voor humor en creativiteit. Dus geef dit cadeau met trots en laat iedereen weten dat de tijd onvergetelijk was. Veel plezier met het maken en geven van dit bijzondere cadeau!

Breng een bezoek aan onze Pinterest-pagina voor extra tips en inspiratie. Bekijk hier ook meer DIY afscheidscadeaus.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

slecht cadeau

5 cadeaus die je echt niet moet geven!

cadeaus voor de juf

Cadeaus voor de juf