in

Afscheidskaart: Jammer dat je weg gaat!

afscheidskaart

Als er een collega voor het laatst is; dan wordt er vaak een gezamenlijk cadeau gekocht als afscheid. Doe hier een leuke kaart bij; dat maakt het echt persoonlijk.

Geld inzamelen

Iedereen die wel eens afscheid heeft genomen van een collega herkent het vast wel; op het moment dat er iemand weg gaat wordt er geld ingezameld voor een leuk afscheidscadeau. Ging men vroeger nog met de envelop rond, tegenwoordig stuur je natuurlijk gewoon een tikkie.
Jammer hoor, want alle collega’s rond gaan vond ik ook nog wel zn charme hebben. Iemand die dus met de envelop rond gaat en daar wat geld in doet. Zo onopvallend mogelijk natuurlijk, want het moet een verrassing blijven ? Het is altijd grappig om te zien welke bedragen men aan iemand geeft; 2 euro als men iemand niet zo goed kent of niet zo aardig vind. Het mag duidelijk zijn; hoe dichter de band met de collega, des te groter het bedrag dat er gegeven wordt!

Afscheidskaart

Voor het geld hoef je dus niet meer rond, maar als je een persoonlijke afscheidskaart  wilt geven, dan wel. Natuurlijk kun je een standaard kaart geven met alleen een algemeen berichtje. Maar het is echt veel leuk als iedereen er zelf iets in schrijft. Toevallig kwam ik pas mijn kaart tegen die ik ooit bij mijn vorige werk heb gekregen… met lieve berichtjes van collega’s van al mijn naaste collega’s. Ik ben daar al ruim 10 jaar weg en toch vind ik het nog heel leuk om die kaart te lezen; er komen gelijk weer veel herinneringen terug!

Welke kaart

Goed, een kaart dus, maar welke kaart dus? Je kunt voor een standaard kaart gaan, bijvoorbeeld met de tekst ‘Nieuwe baan‘, ‘Jammer dat je weg gaat’ of ‘Veel succes‘. Als iemand afscheid neemt omdat hij of zij met pensioen gaat, dan heb je hier ook leuke kaarten voor.
Natuurlijk is het ook leuk om zelf een kaart te maken, met eigen foto’s van het werk, een foto van de afdeling en misschien ook wel van het pand waar jullie werken. Als je online een kaart laat maken dan zijn er veel voorbeelden waar je gewoon eigen foto’s aan kunt toevoegen. Heb je niet veel foto’s? Maak dan snel nog wat leuke foto’s; geen probleem toch?

Nog meer tips

  • Als je de kaart namens een afdeling of bedrijf geeft, zorg dan dat je een grote kaart hebt, minimaal A4 formaat. Dan heeft iedereen de ruimte om er iets persoonlijks in te schrijven.
  • Is een collega afwezig waardoor er niets in de kaart geschreven kan worden? Vraag even of je namens hem/ haar iets kunt schrijven. Schrijf anders alleen de naam op de kaart.
  • Geef een ABC cadeau met alle collega’s, samen met de kaart. Bekijk hier hoe een te ABC maken.

Teksten voor op de afscheidskaart

Weet je niet zo goed wat je moet schrijven? Geen probleem! Als het een collega is waar je veel contact mee had, dan heb je vast wel een leuk voorval wat je kunt benoemen. Dat zorgt vast voor een glimlach. Deze standaard teksten kun je ook als inspiratie gebruiken.

  • Veel succes bij jouw nieuwe baan, we zullen je gaan missen.
  • Wat jammer dat je weggaat; ik wil je bedanken voor alles.
  • Wat heb ik genoten van onze samenwerking!
  • Bedankt voor alle mooie jaren en geniet van je welverdiende pensioen.
  • We zien je niet graag gaan, maar veel succes met je nieuwe baan!

De afscheidskaart lijkt misschien wat standaard om te geven, maar uit ervaring weet ik hoe leuk het is om zo’n kaart te krijgen!

Zo’n kaart is natuurlijk ook erg leuk om te geven als cadeau wereldreiziger!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau promotie

Promotie gemaakt?

cadeau pensioen

Afscheid collega pensioen