in ,

Geef een prentenboek cadeau

Geef een prentenboek cadeau

Geef een prentenboek cadeau! Een prentenboek is een tijdloos cadeau dat generaties lang geliefd is gebleven. Met hun prachtige tekeningen, prenten dus en mooie verhalen creëren prentenboeken een magische wereld waarin de verbeelding van kinderen tot leven komt. Deze tijdloze geschenken stimuleren niet alleen de taalontwikkeling en creativiteit, maar creëren ook waardevolle herinneringen en versterken de band tussen lezers van alle leeftijden. Een prentenboek is daarom altijd een goed cadeau, ongeacht de gelegenheid

Top 10 prentenboeken om cadeau te geven

 1. “De Gruffalo” door Julia Donaldson en Axel Scheffler: Een klassiek verhaal over moed en vindingrijkheid, met prachtige illustraties die de verbeelding prikkelen.
 2. “De Kleine Prins” door Antoine de Saint-Exupéry: Hoewel oorspronkelijk geschreven voor volwassenen, is dit betoverende verhaal over vriendschap en volwassen worden ook geschikt voor jongere lezers.
 3. “Raad eens hoeveel ik van je hou” door Sam McBratney en Anita Jeram: Een teder verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind. Wat een mooi kraamcadeau.
 4. “Kikker is Kikker” door Max Velthuijs: Een hartverwarmend boek over Kikker, die leert dat het belangrijk is om jezelf te accepteren zoals je bent. Het bevat kleurrijke illustraties en een positieve boodschap voor jonge lezers.
 5. “Het kleurenmonster” door Anna Llenas: Een prachtig geïllustreerd boek dat kinderen helpt hun emoties te begrijpen en te benoemen. Elk gevoel wordt voorgesteld als een kleur, waardoor kinderen een beter inzicht krijgen in hun eigen emoties.
 6. “Moppereend” door Joyce Dunbar en Petr Horácek: Een hilarisch en levendig verhaal over een mopperige eend die de andere dieren in haar omgeving beïnvloedt. Dit boek leert kinderen over emoties en het belang van vriendelijkheid.
 7. Rupsje Nooitgenoeg” door Eric Carle: Een tijdloos verhaal over een hongerige rups die zich een weg eet door allerlei voedsel, om uiteindelijk te transformeren in een prachtige vlinder. Het boek bevat kleurrijke illustraties en leert kinderen over tellen, de dagen van de week en de levenscyclus van een vlinder.
 8. “Mama kwijt” door Chris Haughton: Een hartverwarmend verhaal over een uiltje dat zijn mama kwijt is en verschillende dieren vraagt om hem te helpen. Het boek heeft mooie, expressieve illustraties en laat kinderen kennismaken met dieren en hun kenmerkende geluiden.
 9. “De Mooiste Vis van de Zee” door Marcus Pfister: Een prachtig geïllustreerd boek over een vis die leert over het belang van delen en vriendelijkheid. Het verhaal bevordert positieve waarden en heeft glinsterende holografische schubben die de aandacht van kinderen trekken.
 10. “Gewoon zoals je bent” door Jonny Lambert: Een liefdevol verhaal over acceptatie en zelfwaardering, waarin dieren leren dat ze speciaal zijn, gewoon zoals ze zijn. De illustraties zijn warm en uitnodigend, en het boek benadrukt het belang van diversiteit en individualiteit.

Groot feest voor de eerste verjaardag of niet?

Waarom geef je een prentenboek cadeau

Een prentenboek is een tijdloos cadeau om verschillende redenen:

 • Visuele aantrekkingskracht: Prentenboeken hebben de kracht om verhalen te vertellen en emoties over te brengen door middel van prachtige illustraties. De visuele aantrekkingskracht van prentenboeken spreekt zowel kinderen als volwassenen aan en maakt ze tijdloos in hun aantrekkingskracht.
 • Verbeeldingskracht en creativiteit: Prentenboeken prikkelen de verbeeldingskracht van kinderen en moedigen hen aan om hun eigen verhalen en avonturen te bedenken. Door de combinatie van tekst en illustraties kunnen kinderen zichzelf onderdompelen in een andere wereld en hun creativiteit de vrije loop laten.
 • Taalontwikkeling: Prentenboeken spelen een belangrijke rol bij de taalontwikkeling van kinderen. Ze helpen bij het vergroten van de woordenschat, het begrip van zinsstructuren en de ontwikkeling van lees- en luistervaardigheden. Deze taalvaardigheden zijn tijdloos en essentieel voor de verdere academische groei van kinderen.
 • Emotionele connectie: Prentenboeken hebben vaak thema’s en verhalen die emoties en waarden verkennen, zoals vriendschap, liefde, moed en acceptatie. Ze bieden een platform voor kinderen om zichzelf te identificeren met de personages en situaties, en om emotionele intelligentie te ontwikkelen. Deze emotionele connectie blijft waardevol, ongeacht de leeftijd van de lezer.
 • Samen lezen en herinneringen maken: Prentenboeken kunnen worden voorgelezen en samen worden gelezen, wat een kostbare gelegenheid biedt voor ouders, grootouders en verzorgers om tijd door te brengen met kinderen. Deze gedeelde leeservaringen creëren blijvende herinneringen en versterken de band tussen volwassenen en kinderen.

Voor welke leeftijd zijn prentenboeken geschikt?

Prentenboeken zijn er voor kinderen van verschillende leeftijden, variërend van baby’s tot kleuters en zelfs oudere kinderen. Voor de jongste lezers, zoals baby’s en peuters, zijn prentenboeken voornamelijk gericht op het stimuleren van de zintuigen en het bevorderen van de taalontwikkeling. Deze boeken bevatten grote, kleurrijke afbeeldingen met minimale tekst.

Voor oudere kinderen, zoals kleuters en vroege basisschoolkinderen, bieden prentenboeken meer complexe verhaallijnen en thema’s. Ze kunnen helpen bij het ontwikkelen van verbeeldingskracht, het vergroten van het taalbegrip en het bevorderen van emotionele intelligentie. Oudere kinderen kunnen ook genieten van prentenboeken zonder tekst, waarbij de illustraties de hoofdrol spelen en kinderen hun eigen verhalen kunnen bedenken.

Tijdloze schatten

Prentenboeken zijn tijdloze schatten die jonge lezers betoveren en de basis leggen voor een levenslange liefde voor lezen. Of het nu gaat om kleurrijke afbeeldingen voor baby’s en peuters, verhalen met diepgaande thema’s voor oudere kinderen, of tekstloze boeken die de verbeelding stimuleren, er is een prentenboek voor elke leeftijd en interesse. Door een prentenboek cadeau te geven, geef je niet alleen een boek, maar ook een prachtige ervaring die de verbeelding en creativiteit van een kind zal voeden.

Wanneer geef je een prentenboek cadeau

 • Geef een prentenboekcadeau als afscheid bij het kinderdagverblijf; leuk! Schrijf voorin het boek een persoonlijke boodschap; die zullen ze steeds lezen als ze uit het boek voorlezen!

Bezoek onze Pinterest en verbreed je kennis met meer handige cadeautips.

hart onder de riem cadeau

Hart onder de riem cadeau; wat geef jij?

Cadeautrends juni 2023

Cadeautrends van 17 juni