in

Maak je klaar voor het Sinterklaas feest!

sinterklaas feest

Het Sinterklaas feest; het lijkt misschien nog heel ver weg, maar maak je er alvast klaar voor! Want voor je het weet is de goede Sint weer in het land en loop je achter de feiten aan. Denk hierbij aan de manier waarop je Sinterklaas wilt vieren en begin ook lekker op tijd met het inslaan van Sinterklaas cadeaus.

Het Sinterklaas feest

Iedereen in Nederland is wel bekend met het Sinterklaas feest; het feest voor de goedheiligman uit Spanje. Ieder jaar op 5 december viert hij zijn verjaardag en trakteert hij op cadeaus voor alle kinderen! Het Sinterklaas wordt niet in Nederland gevierd, maar ook bijvoorbeeld in Belgie, Suriname en op Curaçao.

De intocht van Sinterklaas

Voor de kinderen begint Sinterklaas misschien pas op het moment dat het Sinterklaas journaal begint, voor ouders natuurlijk al eerder. Bedenk van te voren of je met de kinderen naar een intocht wilt en zo ja, welke. Ieder jaar is de landelijke intocht op tv, maar hou er rekening mee dat het daar erg druk is. Een lokale intocht is voor kinderen vaak veel fijner en eigenlijk toch ook net zo makkelijk.

Schoen cadeautjes

En zodra Sinterklaas dan eindelijk in het land is, dan mogen de kinderen eindelijk hun schoentje zetten. Het is altijd weer een dilemma; hoe vaak schoen zetten met sinterklaas?
Tip: geef van te voren aan wanneer ze hun schoen mogen zetten en zorg eventueel voor een kalender waarop het staat.
En nog een belangrijke tip; vergeet het zelf niet! Zorg dat je sowieso wat schoencadeaus in huis hebt en zet eventueel zelf een reminder de avond ervoor. Je zult niet de eerste hulpsinterklaas zijn die ’s avonds toch vergeet om het schoentje te vullen!

Pakjesavond

Naast de schoencadeaus is pakjesavond natuurlijk het allerbelangrijkste voor de kinderen. Bedenk hier ook op tijd wat jullie plannen zijn.

  • Vier je het samen met het gezin of groter met familie of vrienden.
  • Als je het met familie of vrienden viert, overleg dan ook hoe je het viert. Het lijkt misschien kinderachtig, maar het is voor iedereen fijner als kinderen bijvoorbeeld het zelfde aantal cadeaus krijgen.
  • Kinderen hebben vaak nog geen besef van de waarde van cadeaus, maar wel van het aantal cadeaus of hoe groot cadeaus zijn. Terecht of niet; kinderen kunnen hier erg teleurgesteld door zijn.
  • Koop niet op het laatste sinterklaas cadeautjes; maar probeer het wat te verspreiden. Zie je in oktober een leuke aanbieding liggen? Koop die dan zeker!
  • Als je lootjes trekt; vergeet dan niet een budget af te spreken en maak een verlanglijstje! Tenzij jij altijd een cadeau voor hem weet!

Gedicht of surprise

Als kinderen wat ouder zijn, dan kun je ook nog voor een sinterklaas avond met gedichtjes en/ of surprises gaan. Vaak wordt hier voor gekozen als kinderen niet meer geloven in Sinterklaas. Op school gebeurd dit vanaf groep 5 en dat is vaak een mooie leeftijd. Verwacht op die leeftijd er nog niet teveel van en help ze ook gerust als dat nog nodig is.

Hoe je het ook viert, maak er een gezellig Sinterklaas feest van!

Alle cadeautips voor Sinterklaas feest

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

Cadeau jongen 6 jaar; leuke cadeau ideeën voor jongens!

Cadeau jongen 6 jaar; leuke cadeau ideeën voor jongens!

Cadeau jongen 5 jaar

Cadeau jongen 5 jaar; leuke cadeaus voor kleuters!