in

Bijgeloof kado

bijgeloof cadeau

Kado’s zijn natuurlijk altijd leuk, maar wist je dat er ook kado’s zijn waar je een beetje mee uit moet kijken? Niet omdat ze niet gewaardeerd worden, maar omdat ze ongeluk kunnen brengen! Wij vertellen je graag de in & outs!

Niet zelf kopen of weggooien!

Een paar jaar geleden kreeg ik een klein Boeddhabeeldje kado van een vriendin van mij, superlief natuurlijk! Maar ik heb helemaal niets met Boeddha. Toen dat een keer ter sprake kwam met mijn moeder zei ze verschrikt ‘maar je mag het niet weggooien hoor! Dat brengt ongeluk!’. Eigenlijk geloof ik er niet in, maar toch durf ik het niet weg te doen, je weet het tenslotte maar nooit!

Wist je dat je ook nooit een Buddha voor jezelf mag kopen: of dan brengt hij in ieder geval geen geluk.

Vriendschap doorsnijden

Er zijn meer geschenken waar een stukje bijgeloof aan vast zit. Zo mag je nooit een mes of een messenset kado geven, dat snijdt de vriendschap (of familieband) door! En als je het dan toch heel graag kado wilt geven, laat het dan symbolisch kopen, al is het maar voor een cent. Dat voorkomt ongeluk.

Tip; kijk hier voor een sorry cadeau

Andere culturen

In veel landen is er trouwens een ander bijgeloof. Zo denken ze op de Filipijnen dat als verliefden elkaar schoenen of slippers geven, dan zal hun liefde niet lang duren. En als je iemand een portemonnee of tas kado doet, dan moet je er wat geld in stoppen, anders brengt deze ongeluk. Dat vind ik sowieso wel een leuk idee.

In China mag je verjaardagen nooit achteraf vieren, maar vooraf mag wel. In de Westerse cultuur mag je juist je verjaardag niet eerder vieren, omdat men denkt dat je dan jouw verjaardag niet gaat halen (en dus doodgaat voor je verjaardag). Maar volgens mij trekken mensen zich hier weinig van aan.

Beledigen met een cadeau

Je kunt mensen ook beledigen met het geven van een kado!  In Suriname is het bijvoorbeeld gewoonte een cadeau na ontvangst niet direct uit te pakken om zo de gever niet te beledigen mocht het cadeau niet in de smaak vallen. Zo is het ook taboe zeep cadeau te doen, om de suggestie te vermijden dat de ontvanger zou stinken.

In Zwitserland zal men z’n uiterste best doen het cadeaupapier niet te scheuren tijdens het uitpakken om niet hebberig over te komen. En in China is het een belediging om iemand een klok cadeau te geven. In Azië heeft men sowieso andere kadogewoonten , zie het artikel hierover.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau opa en oma

Vier redenen waarom jouw oma en opa een cadeautje verdienen!

spandoek huwelijk 768x296 1

Teksten voor spandoek bruiloft