in

Cadeau 12,5 jaar in dienst; suggesties voor een top cadeau!

cadeau collega 758x505 1

Cadeau 12,5 jaar in dienst; want 12,5 jaar in dienst is best een mijlpaal!
Wist je dat mensen gemiddeld 9 jaar dezelfde baan hebben? Of voor dezelfde baas werken? Best knap vind je niet, het langst waar ik ooit ergens gewerkt hebt, is 4 jaar. Een 12,5 jarig jubileum is dus best een feestelijke prestatie waar dus best aandacht aan besteed mag worden!

Wel of geen aandacht

Voordat wij beginnen met de allerleukste cadeautips te geven; houdt er rekening mee dat ieder bedrijf of collega’s het op zijn eigen manier doet. Bij sommige bedrijven is het 12,5 jarig dienstverband een hele prestatie, bij andere bedrijven begin je dan pas. Er zijn bedrijven die in het contract hebben opgenomen waar je recht op hebt, bij andere bedrijven mag je geluk hebben als een collega er aan denkt. Als je als werknemer 12,5 jaar in diens bent, dan mag jouw werkgever wel een bonus of een uitkering geven, maar deze is dan wel belast.

12,5 jaar in dienst; receptie, feest of uit eten

12,5 jaar in dienst; dat moet gevierd worden! Verras de jubilaris met een receptie of zelfs een heus feest dat wordt gegeven voor de jubilaris. Ook gebeurt het de jubilaris met de afdeling of collega’s uit eten mag, al dan niet met partner en familie leden.

De leidinggevende houdt een praatje nav een dossier onderzoek: wat is je loopbaan geweest, wie je managers, opmerkelijke dingen.

Cadeau 12,5 jaar in dienst

Het kan lastig zijn om een cadeau voor een collega te kopen, vooral als je hem of haar niet zo goed kent. Je kunt bij een partner navragen of de jubilaris wensen heeft, wel stiekem natuurlijk! Cadeaus die meestal wel goed in de smaak vallen, zijn een een tegoedbon voor een etentje, dagje uit of zelfs een weekendje weg.

Als de werkgever niets doet

Officieel zijn bedrijven niets verplicht, dus niet om een cadeau, bonus of feestje te geven als iemand 12,5 jaar in dienst is. Leuk is het natuurlijk wel! Als er vanuit het bedrijf zelf niets gedaan wordt, dan kun je er altijd voor kiezen om samen met collega’s aandacht te geven aan dit feestelijke feit. Als je bij een kleiner bedrijf werkt, dan is de kans groot dat de baas misschien helemaal niet weet wanneer iemand 12,5 jaar in dienst is. Hoewel het de werkgever wel siert om dit in de gaten te houden.

Hoe anderen hun 12,5 jarige dienstverband jubileum vierden

  • Marit ~ Iedereen die zijn jubileum viert, wordt door de baas in een luxe auto opgehaald en naar kantoor gereden! Daarna is er koffie en gebak en wordt je even in het zonnetje gezet.
  • Astrid ~ Taart, een grote bos bloemen, leuke kado‘tjes en mooie woorden van de manager; allemaal om te vieren dat Astrid al 12,5 jaar in dienst is! Lees hier haar verhaal.
kraamcadeau tweeling

Kraamcadeau tweeling; topcadeaus voor pasgeboren tweelingen!

kadotip voor mannen

Wat wil een echte, stoere man cadeau krijgen?