in

Mijn lessen als hulpsinterklaas

hulp sint

> Ik vond een oud blog van toen onze zoontjes nog kleiner waren. Het lijkt alweer zo lang geleden; ik deel het graag nog met jullie!

Met twee zoontjes, van 3 en 5, zitten wij middenin het Sinterklaasgedruis! Het lijkt zo makkelijk, hulp Sint zijn, maar het is nog best pittig! Ik denk dat je er in moet groeien. Daarom is het vast handig als ik mijn lessen met jullie deel!

Koop geen Sinterklaas kado’s waar de kinderen bij zijn

Een les die ik eigenlijk al geleerd had, maar laten we hem maar gelijk herhalen! Als de kinderen klein zijn, dan gaat het zo makkelijk. Dan kun je de cadeaus nog kopen waar ze bij zijn. Vanaf hun derde jaar gaat dat niet meer zo makkelijk! Ten eerste omdat ze het gelijk willen hebben en ten tweede omdat ze het direct doorhebben als ze het later van Sinterklaas krijgen!

Les 1 >> Koop je Sinterklaas cadeau online en laat het ingepakt thuis bezorgen! Je kunt het ook bij  een afhaalpunt laten bezorgen en later ophalen.

Kijk het Sinterklaasjournaal mee

Vanaf het moment dat kinderen op de basisschool zitten, kun je er de klok op gelijk zetten; dan is het Sinterklaasjournaal heilig! Iedere avond moet het op tv gekeken worden en op de meeste scholen wordt het de volgende dag ook in de klas gekeken. Tip; kijk met je kind mee, want alles wat hier wordt verteld is zijn waarheid! Zo is opa Piet dit jaar ook meegekomen en die zorgt ervoor dat kinderen heeel veel pepernoten krijgen! Mijn zoontje verwacht dat opa Piet ook zeker nog bij ons langs komt en dan zoveel pepernoten geeft dat zijn schoen niet meer zichtbaar is! En waarom zijn er toch ineens clown Pieten? Daarom;
Les 2 >> kijk het Sinterklaasjournaal met jouw zoon of dochter mee!

Vergeet niet dat de kinderen hun schoentje hebben gezet

Ik denk dat het iedereen wel een keer overkomt, in ieder geval bijna. Voor het slapen gaan heb je enthousiast met de kinderen liedjes gezongen, een wortel in de schoen gedaan, een mooie tekening erin gedaan en wat water voor het paard van Sinterklaas neergezet. De kinderen gaan slapen… wat zal er morgen in hun schoentje zitten?

Maar als de kinderen slapen gaat niet Sinterklaas aan het werk, alle hulp Sinterklazen moeten aan de slag! Natuurlijk doe je het cadeautje in de schoen, maar vergeet ook niet de tekening en wortel uit de schoen te halen en te verstoppen! Gooi nog wat strooigoed in de kamer en klaar is kees. Maar vergis je niet; er zijn nog heel wat hulpjes die dit avondritueel vergeten. Je begrijpt het al; teleurgestelde gezichtjes bij de kinderen. Natuurlijk leg je dan uit dat Piet heel ondeugend was en de cadeaus verstopt heeft (waardoor je nog wat tijd hebt om het goed te maken), maar dat kun je niet iedere dag doen. Daarom;

Les 3 >> Zet een wekker of herinnering zodat je niet vergeet dat de kinderen hun schoen hebben gezet!

 

Ruim het inpakpapier op

Ik ben van nature niet zo’n opgeruimd type; als ik dus een cadeau inpak dan blijft het inpakpapier en toebehoren nog rustig een paar dagen op de eetkamertafel liggen. In de Sinterklaas periode is dat dus verleden tijd! Want anders mag je toch echt gaan uitleggen hoe het komt dat het inpakpapier waar hun cadeau van Sinterklaas, bij mama op de tafel ligt. Mocht het toch gebeuren dan leg je uit dat Piet vergeten was om de cadeaus in te pakken en daarom wat inpakpapier heeft geleend uit jullie kast. Maar ook dat kan Piet niet iedere keer maken. Daarom;

Les 4 >> Verstop het inpakpapier,  zodat ze het niet per ongeluk tegenkomen!

Zorg dat de sinterklaaskado’s op tijd in huis zijn

Zelf ben ik nooit zo van het plannen; de meeste dingen regel ik echt op het allerlaatste moment! Maar vertrouw mij; het geeft rust als je de Sinterklaaskado’s op tijd in huis hebt! Vooral als je hele specifieke wensen hebt! Zo was ik ooit op zoek naar een vrachtauto van Cars, die ik nergens kon vinden. Zelfs via internet was het een flinke speurtocht en gelukkig was ik op tijd met mijn zoektocht begonnen!

Les 5 >> Zorg dat je op tijd jouw kado’s in huis hebt; gewoon via internet besteld is natuurlijk het makkelijkst!

Verstop de Sinterklaaskado’s goed!

Het lijkt zo’n simpele les; maar geloof mij als ik zeg dat 9 van de 10 mensen hier wel eens mee de mist in gaan! Zorg ervoor dat je sinterklaaskado’s goed verstopt zijn! En dan bedoel ik ook echt goed verstopt. Een vriendin van mij vertelde vorig jaar dat ze haar sinterklaaskado’s altijd op zolder verstopte, in een kast waar nooit iemand kwam. Totdat de kids zich op een zaterdagochtend verveelden en die zak van Sinterklaas tegen kwam! Dan moet je toch even een goed smoesje paraat hebben staan!

Les 6>> Zorg dat de sinterklaaskado’s goed verstopt zijn; echt goed verstopt!

Lees ook deze blogs van Cadeau Queen Martine

 

cadeaus voor meiden

Kado meisje: de leukste tips!

De leukste badjassen