in

Doopcadeau; wat voor cadeau geef je bij een doop?

doopcadeau

Doopcadeau; wat geef je cadeau bij een doop? Ontdek unieke en betekenisvolle doopcadeaus perfect voor deze speciale gelegenheid. Wanneer je bent uitgenodigd voor een doop, kan het soms lastig zijn om het perfecte cadeau te vinden.

Wat voor cadeau geef je bij een doop?

Of je nu een traditioneel geschenk of iets unieks wilt geven, er zijn tal van opties om de speciale dag te vieren. Hier zijn enkele ideeën voor doopcadeaus, variërend van klassiek tot modern.

 • Een kinderbijbel met geïllustreerde verhalen is een prachtige manier om het kind kennis te laten maken met de verhalen en lessen uit de Bijbel. Er zijn veel verschillende kinderbijbels en ook speciale boekjes over de doop. Daarom is er altijd wel een geschikt als doopcadeau. Kijk eens bij Bol.com voor deze boekjes.
 • Een gegraveerd fotolijstje, een gepersonaliseerde deken of zelfs een met de hand gemaakte quilt kan een mooi aandenken zijn voor de gedoopte. Deze items kunnen generaties lang meegaan en een blijvende herinnering zijn aan deze speciale dag.
 • Verras degene die wordt gedoopt met een mooi boompje of een mooie plant. Het idee hierachter is dat, net zoals een boom groeit, het geloof en de relatie van het kind met God ook zullen groeien. Het planten van een boom kan ook een prachtige herinnering zijn aan de doopdag.
 • Voor families die liever geen fysieke cadeaus ontvangen, kan een donatie aan een goed doel in de naam van het kind een betekenisvol gebaar zijn.
 • Een muziekdoos die een rustgevend deuntje speelt kan een prachtig en tijdloos cadeau zijn.

Gepersonaliseerde doopcadeaus

Gepersonaliseerde cadeaus worden altijd gewaardeerd, vooral met naam en doopdatum.

 • Traditioneel gezien zijn zilveren en gouden sieraden zoals een hangertje, kruisje of medaillon populaire keuzes voor een doop. Deze sieraden kunnen worden gegraveerd met de naam van het kind en de doopdatum, waardoor ze een blijvende herinnering worden.
 • Ook mooi; een doopkaars met naam.
 • Een doos of container waarin de ouders speciale items van de doopdag kunnen bewaren, om later aan het kind te laten zien.
 • Vernoem een ster naar het kind. Dit is een symbolisch cadeau dat de uniekheid en het wonder van het kind viert.

Doopcadeaus voor kinderen

 • Zachte knuffels, bijbelse figuurtjes of ander educatief speelgoed kunnen zowel leuk als leerzaam zijn voor het kind. Erg populair is een houten Noach’s ark speelset.
 • Verras hem of haar met een mooi prentenboek cadeau met een mooie betekenis. Prentenboeken kunnen op latere leeftijd voorleesmomenten met ouders creëren en hebben vaak betekenisvolle boodschappen.
 • Een traditioneel cadeau is een spaarpot. Spaarpotten geven het kind een plek om in de loop der jaren spaargeld te verzamelen. Dit kan een zinvol geschenk zijn dat het kind helpt de waarde van sparen te leren.

Wat geef je aan je petekind?

 • Een speciale outfit voor de doopdag of een leuke set kleding voor daarna is altijd een welkom geschenk. Extra leuk omdat je later kunt zeggen dat het door de peetouders is gegeven.
 • Een mooi zilveren bestekset is een traditioneel cadeau dat vaak wordt gegeven bij speciale gelegenheden zoals geboortes of dopen.
 • Een handgemaakt geborduurd item, zoals een muurhang of een kussen met het gebed “Nu slaap ik” of andere religieuze teksten.

Wat geef je iemand die zich laat dopen?

 • Een mooi cadeau is een gebedenboek of een dagboek. Dit kan helpen een persoonlijke relatie met God te ontwikkelen. Een dagboek kan ook een plaats zijn waar ze hun gedachten, dromen en gebeden opschrijven.
 • Een schilderij, print of beeldje van een beschermengel of een ander religieus onderwerp.

Of je nu kiest voor een traditioneel cadeau of iets moderns, het belangrijkste is dat het geschenk vanuit het hart komt en de speciale gelegenheid van de doop viert. Elk geschenk dat met liefde en zorg is uitgekozen, zal zeker gewaardeerd worden door de ouders en het kind in de komende jaren.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

Ravensburger speelgoed

Ravensburger speelgoed

kinder cadeau 12 jaar

Kinder cadeau 12 jaar; dit geef je hem of haar kado!