in

Cadeau voor iemand die gaat emigreren: zo vergeten ze je nooit!

Afscheidscadeau emigreren

Ben je op zoek naar een cadeau voor mensen die gaan emigreren? Dat is wel even slikken, wanneer je beste vrienden of familie hebben verteld dat ze gaan emigreren. Natuurlijk ben je blij voor hem of haar, maar het voelt waarschijnlijk toch een beetje dubbel. Gelukkig maken internet en videobellen het makkelijker om contact te houden, en zo heb je bovendien direct een mooi logeeradres in het buitenland. Dit is ook het perfecte excuus om een heel leuk emigratiecadeau of uitzwaai cadeau te geven

Topcadeaus voor iemand die naar het buitenland verhuisd

Een goed cadeau voor iemand die gaat emigreren, zorgen dat je dat het thuisfront niet vergeten wordt en dat ze met plezier aan de tijd in Nederland terugdenken.

  • Denk eens aan een vriendenboekje voor volwassenen, dat ingevuld kan worden door familie, vrienden en collega’s, als een persoonlijke herinnering aan thuis. Superleuk om later nog eens in terug te bladeren.
  • Onze favoriet; een klok met de skyline van de woonplaats van de vertrekker, als dagelijkse herinnering aan waar hij of zij vandaan komt. Ze hebben heel veel keus; zelfs van kleinere woonplaatsen zoals Boskoop en Brielle!

In voorspoed en geluk

Het is erg spannend als iemand naar de andere kant van de wereld vertrekt om daar een leven op te bouwen. Misschien verhuist hij of zij voor de liefde of zoek je een cadeau voor iemand die in het buitenland gaat werken.
Een beetje geluk kan nooit kwaad. Geef iemand wat extra geluk, met een mooi geluksmuntje. De geluksmunt “Goede Reis’ is erg van toepassing, maar ze hebben verschillende teksten waar jij zeker iemand mee kan verrassen.

Zodat je mij niet vergeet

De beste manier om in the picture te blijven is, natuurlijk, door een leuk cadeau met jouw eigen foto te geven!

  • Heb je veel leuke foto’s van degene die gaat emigreren? Dan kun je een mooie fotocollage of een fotoboek geven.
  • Ook leuk; geef een grappige deurmat met foto kado. Dit is zo origineel: we durven bijna wel te wedden dat niemand anders dit cadeau geeft. Kies je favoriete foto uit, bedenk er een leuk tekst bij en klaar is je deurmat.
  • En eigenlijk zijn alle cadeaus met een foto leuk, zodat je in iemands herinnering blijft. Persoonlijk vind ik dit de beste cadeaus voor iemand die gaat emigreren.

Typische Nederlandse cadeautjes

Een passend afscheidscadeau voor het emigreren; dat is nog best lastig! Als iemand gaat emigreren ga je natuurlijk op zoek naar een leuk cadeau wat de ontvanger aan jou en Nederland doet denken. Een kado voor vrienden die gaan emigreren; denk bijvoorbeeld aan typische Nederlandse cadeautjes. Hartstikke leuk en lekker Nederlands is dit oer-Hollandse kaasschaaf. Een beter cadeau kan de emigrant zich toch niet wensen!

Tip; zo vieren ze een verjaardag in het buitenland!

Delfts Blauw

Delfts Blauwe cadeaus scoren natuurlijk altijd goed! Wat dacht je van een Delfts Blauw blik met dropjes er in of met speculaas? Het blik is niet alleen Nederlands; de inhoud ook, extra leuk dus!

Ook superleuk; een Delfts Blauw tegeltje; want echt, wat is er nu Nederlandser dan dat? Maar dan wel met een echte stoere uitspraak; van nu! Kies een afspraak die echt bij de emigrant past en je weet zeker dat jouw cadeau een mooi plekje in huis krijgt. Zet achterop het tegeltje jouw naam en een persoonlijke boodschap, om het helemaal af te maken.

Terugdenken aan Nederland

Emigreren is natuurlijk hartstikke spannend; maar er zijn vast ook momenten dat ze met weemoed aan ons koude kikkerland Nederland zullen denken. Het is toch lastig; afscheid nemen bij emigratie. Maar jij kunt met jouw geschenk een handje mee helpen!

  • Een mooi boek met alle gewoonten van Nederland. Voor het geval ze het vergeten! Bekijk het boek hier.
  • Er zijn trouwens genoeg boeken over Nederland, dus eigenlijk is er keuze genoeg. Onze eigen favoriet is dit boek; bekijk het hier.
  • De Nederlandse vlag mag natuurlijk niet ontbreken in het huis van het emigreerde gezin! Je kunt kiezen voor een muismat, een bescheiden bureau formaat of gewoon een heerlijk grote Nederlandse vlag!

Cadeau voor de kinderen

Als er ook kinderen kinderen zijn die mee gaan, dan verras je de kinderen natuurlijk ook!

  • Jip en Janneke door Nederland  is een leuk voorleesboek zijn de leukste typisch Nederlandse verhalen over Jip & Janneke verzameld. Leuk om voor te lezen aan kinderen; zo krijgen ze ook de Nederlandse cultuur mee.
  • Voor kinderen die alweer wat ouder zijn is dit boek van Arend van Dam een echte must! Er worden 50 verhalen van de geschiedenis verteld; op een hele leuke en leerzame manier. Ook geweldig om te lezen als je gewoon in Nederland blijft wonen. Meer informatie vind je hier.

Nederlands in huis

Als je emigreert dan verander je niet alleen van land, maar ook van huis. Een mooi moment om helemaal van inrichting veranderen en hoe leuk is het dan als je er ook een stukje Nederland in verwerkt. Bijvoorbeeld met Nederlandse quotes aan de muur. Als ze echt voor een pronkstuk wilt gaan, dan geef je fotobehang met een Nederlands tintje. Zo hebben ze ook nog een stukje Nederland in huis na het afscheid emigreren.

Alle cadeau emigreren op een rij

Of je nu een cadeau zoekt voor iemand die naar Bonaire emigreert of naar Frankrijk verhuisd; hopelijk vind je iets passends tussen de cadeau-ideeën!

Klok van woonplaats
woodwidecities.com
Nederlandse vlag
bol.com (€9,95)
Nederlandse vlag
bol.com (€36,00)
Typisch Nederlands
bol.com (€12,13)
Dutch Tea Maestro
bol.com (€31,50)
Ik mag je missen
bol.com (€15,95)

Deze cadeaus zijn ook leuk als geven als cadeau wereldreiziger!

 

 

Written by 123cadeauidee.nl

Verjaardag op school

Verjaardag vieren op school

cadeau opa en oma

Vier redenen waarom jouw oma en opa een cadeautje verdienen!