in

Wanneer geef je een kleinigheidje als iemand zwanger is?

Kleinigheidje zwangerschap

Regelmatig krijgen wij vragen over cadeaus, cadeautips en cadeau-etiquette en iedere week behandelen wij een vraag op de website. Heb je zelf ook een vraag? Stel hem gerust!

Kleinigheidje zwangerschap

Vraag van Karin:

Een vriendin van mij is zwanger en ik ben echt heel blij voor haar en haar man! Ik weet dat het even geduurd heeft voordat ze zwanger was en ze heeft ook een aantal miskramen gehad, dat maakt het toch wat spannend. Ik zou haar graag een kado’tje of een kaartje willen geven, gewoon een kleinigheidje. Zijn hier nog bepaalde ‘regels’ voor?

Antwoord van Martine

Wat leuk dat jouw vriendin zwanger is; dat is altijd een bijzondere tijd en het is natuurlijk ook erg leuk om een kado’tje te geven. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn de eerste drie maanden het meest spannend. Vandaar dat veel mensen het ook niet binnen de eerste drie maanden vertellen, al is hier niet iedereen het mee eens.
Zelf zou ik daarom in geen kado’tje geven tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Maar daarna; juist hartstikke leuk om de aanstaande moeder te verrassen met een kleinigheidje! Het hoeft niet perse een kado’tje te zijn;  het is ook heel leuk om een lief kaartje te krijgen! Als je een kado’tje wilt geven, houdt dan wel rekening met hoe lang jouw vriendin zwanger is. Sommige kado’s zijn bijvoorbeeld vooral leuk aan het begin van de zwangerschap, zoals  een negen maanden dagboek, een gepersonaliseerde buikband of een gratis babybox! Als ze al kinderen heeft, dan is het trouwens ook leuk om de aanstaande grote broer of zus te verrassen met een kado; zoals deze leuke aftelkalender!

Huwelijkscadeau

Huwelijkscadeau

zwemdiploma

Cadeau zwemdiploma