in ,

Ravensburger speelgoed

Ravensburger speelgoed

Of het nu gaat om kleurrijke puzzels, boeiende bordspellen of creatieve knutselsets, Ravensburger speelgoed staat al generaties lang bekend om zijn hoogwaardige speelgoed dat kinderen en volwassenen in de ban houdt. Dit Duitse merk heeft een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van speelgoed en educatie, en blijft nieuwe generaties betoveren met zijn innovatieve producten. Deze puzzels en speelgoed van Ravensburger ken je vast wel!

Puzzels

Ravensburger is beroemd om zijn puzzels, variërend van eenvoudige puzzels met grote stukken voor jonge kinderen tot complexe puzzels met duizenden stukjes voor volwassenen. Ze hebben ook 3D-puzzels en puzzels met speciale effecten.

 • Disney Puzzels: Ravensburger heeft een reeks puzzels met gelicentieerde Disney-afbeeldingen, waaronder scènes uit Disney-films zoals “Frozen,” “De Leeuwenkoning,” “Belle en het Beest” en nog veel meer. Deze puzzels zijn geliefd bij kinderen en volwassenen die fan zijn van Disney.
 • Jan van Haasteren Puzzels: Jan van Haasteren is een Nederlandse striptekenaar wiens puzzels bekend staan om hun chaotische en humoristische afbeeldingen. Ze bevatten vaak veel verborgen grapjes en details.
 • Krypt Puzzels: Deze puzzels zijn een uitdaging omdat ze een afbeelding met een volledig éénkleurige achtergrond hebben, zoals een puzzel die volledig blauw of groen is. Ze testen je visuele waarneming en puzzelvaardigheden.
 • Puzzels voor Kinderen: Ravensburger biedt een breed scala aan kinderpuzzels met populaire personages zoals Paw Patrol, Peppa Pig, en meer. Deze puzzels zijn ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun puzzelvaardigheden en plezier te beleven aan het samenstellen van afbeeldingen van hun favoriete tekenfilmfiguren.
 • 3D Labyrinth Puzzels: Deze unieke puzzels combineren het concept van een traditioneel bordspel met een 3D-puzzel. Ze dagen spelers uit om doolhoven op te lossen en verborgen doorgangen te ontdekken.
 • Puzzelballen: Deze ronde puzzels worden geassembleerd in de vorm van een bal en zijn beschikbaar met verschillende afbeeldingen, waaronder wereldkaarten, dieren en meer.

Bordspellen

Ravensburger biedt een breed scala aan bordspellen voor alle leeftijden en interesses. Van strategische spellen tot gezinsvriendelijke titels, er is voor elk wat wils. Bekende spellen zoals “Scotland Yard” en “Labyrinth” behoren tot hun assortiment.

 • Labyrinth: Labyrinth is een strategisch bordspel waarbij spelers een doolhof met bewegende muren navigeren om schatten te verzamelen. Het doel is om als eerste een specifiek aantal schatten te verzamelen.
 • Scotland Yard: In dit spel draait het om misdaad en mysterie. Eén speler neemt de rol aan van “Meneer X,” een crimineel die door Londen reist, terwijl andere spelers de rol van detectives op zich nemen om Meneer X te achtervolgen en te vangen.
 • Indigo: Indigo is een strategisch legspel waarbij spelers edelstenen verplaatsen om ze naar hun eigen uitgangen te leiden en punten te scoren. Het spel is zowel competitief als tactisch.
 • Ravensburger Escape Puzzels: Ravensburger heeft ook een serie bordspellen die de ervaring van een escape room nabootsen, zoals “De Verloren Tempel” en “De Grafkamer van de Farao.”
 • San Juan: Dit kaartspel is gebaseerd op het bekende bordspel “Puerto Rico” en biedt spelers de mogelijkheid om een stad te bouwen door gebouwen en productiefaciliteiten te ontwikkelen.
 • Wereldreis: Wereldreis is een educatief bordspel waarbij spelers verschillende landen en culturen verkennen terwijl ze vragen beantwoorden over aardrijkskunde en algemene kennis.

Educatieve spellen

Deze productlijn richt zich op educatieve spellen die vaardigheden zoals rekenen, taalvaardigheid en geheugen verbeteren. Voorbeelden zijn “Spelend Leren” en “Tiptoi,” een interactief leersysteem.

Knutselsets

Ravensburger speelgoed biedt knutselsets die creativiteit bevorderen. Dit omvat schilderen op nummer, sieraden maken, en andere ambachtelijke activiteiten die kinderen helpen hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen.

Kinderboeken en puzzelboeken

Ravensburger heeft een uitgebreide reeks kinderboeken en puzzelboeken met educatieve en vermakelijke inhoud, waaronder boeken met geluidseffecten en interactieve elementen.

3D-bouwsets

Deze lijn omvat bouwsets waarmee kinderen 3D-modellen kunnen maken van beroemde gebouwen, voertuigen en personages. Dit omvat onder andere 3D-puzzels en 3D-constructiesets.

 • Ravensburger 3D Puzzels: Dit zijn puzzels die in 3D worden opgebouwd om driedimensionale structuren te creëren, zoals beroemde gebouwen, torens en standbeelden. Ze zijn zowel leuk om te maken als om te bewaren als decoratie.

Spellen voor volwassenen

Ravensburger produceert ook spellen die specifiek zijn ontworpen voor volwassenen, zoals complexe puzzels, strategische bordspellen en uitdagende kaartspellen.

Reisspellen

Speciaal ontworpen om onderweg te spelen, biedt Ravensburger reisspellen in compacte vormfactoren zodat gezinnen onderweg kunnen genieten van hun favoriete spellen.

Nog meer weetjes over Ravensburger

 • Is Ravensburger Nederlands?
  Nee, Ravensburger is een Duits bedrijf en heeft zijn oorsprong in Duitsland. Het is een van ’s werelds meest bekende en gerespecteerde fabrikanten van puzzels, bordspellen en ander speelgoed. Het bedrijf werd opgericht in 1883 in Ravensburg, Duitsland, vandaar de naam Ravensburger.
 • Wat is de grootste puzzel ter wereld?
  Weet jij het? Voor zover wij weten, is de grootste commercieel beschikbare puzzel ter wereld de “Disney Moments” puzzel van Ravensburger. Deze puzzel had maar liefst 40.320 stukjes en bevatte afbeeldingen van 10 verschillende Disney-scènes. Het was een enorme uitdaging voor puzzelliefhebbers en kon vele weken of zelfs maanden in beslag nemen om te voltooien, afhankelijk van de ervaring en toewijding van de puzzelaar.
 • Wat is een escape puzzel?
  Een escape puzzel, is een type puzzel dat de elementen van een traditionele puzzel combineert met het thema van een escape room. Het doel van een escape puzzel is om de puzzelstukjes samen te voegen om een afbeelding te vormen die je helpt bij het oplossen van het mysterie of de uitdaging die aan de puzzel is gekoppeld.
 • Hoe gebruik je Puzzellijm?
  Kijk eens bij bol.com voor de voordelen van puzzellijm en hoe je het gebruikt!

Mensen zoeken ook op;

 • fleroux new york stukjes ravensburger
 • ravensburger dieren speelgoed l aden
 • dieren speelgoed l aden pinkorbluenl
 • grote speelgoedwinkel ravensburger
 • legpuzzel fleroux new york stukjes
 • spellen puzzels en speelgoed van

 

 

 

 

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

interieur

De vijf leukste cadeautips voor in het interieur

doopcadeau

Doopcadeau; wat voor cadeau geef je bij een doop?