in

Welke verjaardag tradities heeft jouw gezin?

verjaardagstradities

Ieder land heeft zijn eigen verjaardagstradities, maar dat geldt ook voor ieder gezin! Die komen vaak voort uit de opvoeding van jou als ouders; het nieuwe gezin krijgt dan weer een mix van tradities. En vaak ontstaan er nieuwe tradities. Ik vertel je graag over wat leuke tradities met verjaardagen!

Samen de verjaardagen vieren

Onze jongens schelen 3 dagen en daarom vieren wij de verjaardagen altijd samen! Een traditie kun je dus wel zeggen. Natuurlijk krijgen ze een eigen taart en eigen cadeaus, maar de visite moeten ze delen!

Taart bij het ontbijt

Jarig zijn en taart; dat hoort bij elkaar, toch? En is ons geval komt die taart al bij het ontbijt te voorschijn! Heerlijk; omdat het eigenlijk niet mag!

Ken jij deze weetjes over verjaardagen?

Lekker uit eten

Nog een traditie bij ons; uit eten gaan met verjaardag! Dat is niet altijd op de dag zelf, omdat het niet altijd zo uitkomt. Maar in ieder geval in dezelfde week en de jarige mag zelf het restaurant uitkiezen. Met een beetje mazzel is dat een restaurant wat korting geeft aan de jarige 😉

Bekijk hier waarom wij verjaardagen geweldig vinden!

Verjaardagskleding

Veel kinderen krijgen speciaal voor hun verjaardag nieuwe kleding; die ze vervolgens pas op de verjaardag zelf aan mogen trekken. Dit was vroeger bij ons ook een traditie; het nieuwe setje hing soms al weken aan de kast en ik wilde het dan zo graag aantrekken!
Toen die jongens kleiner waren, hadden wij deze traditie ook, maar hier is het niet aangeslagen. Ten eerste zijn het jongens; en deze jongens hechten niet zoveel waarde aan een nieuw setje kleding. Of nog niet in ieder geval!
Daarbij zijn ze in de zomer jarig en is het al een paar keer gebeurd dat ze de hele dag in hun zwembroek liepen!

Zelf cadeaus kopen

Een traditie van de laatste jaren; de jongens moeten zelf ook een cadeau kopen voor de jarige! Ik vind dit echt belangrijk; een cadeau kopen is niet altijd zo makkelijk. Ze hoeven het nog niet zelf te betalen en ik ga wel mee met het kopen; maar ze moeten het zelf kiezen.  Zo kocht R. afgelopen keer grappige sokken voor A. (want dat vind hij er leuk). En A. kocht voor R. een playcard, waar hij ook erg blij mee was!

Kijk hier voor verjaardag kind!

Andere leuke tradities

Van anderen hoorden wij ook hen tradities en daar zitten zeker wat leuke bij!

  • ‘s Morgens wakker gezongen worden op bed, met sterretjes + fontein (koud vuurwerk) erbij. Dat is nog eens feestelijk!
  • Een leuke traditie; het gezicht van een jarige in de taart duwen. In Venezuela vinden ze dat ook, en daar brengt het zelfs geluk! Je wenst de jarige daarmee liefde en plezier voor het nieuwe jaar. Zelf sla ik deze traditie trouwens wel even over.
  • Ook leuk; opa en oma die de hele dag op je verjaardag er zijn. Dus ook als je die dag jouw verjaardag niet viert; dat opa en/of oma er wel zijn. Mee naar school gaan om op te halen en ‘s avonds mee eten. Een feestje!
  • Wat jammer dat ik dit nu pas tegen kom; een verjaardag interview! Sta elk jaar even stil bij de verjaardag en gebruik het birthday interview. Je leest er meer over op suzyb.nu
  • Nog een mooie traditie waar ik te laat over hoor; schrijf een brief aan jouw zoon/ dochter op de verjaardag. Vergeet niet de datum en jaartal erop te zetten. Verzamel alle brieven en geef ze op zijn/ haar 18e verjaardag! Of 21ste verjaardag als je er later mee begint 🙂
  • Zet een welkomstbord in de tuin; met de naam en leeftijd er op.
  • De stoel van de jarige vrolijk versieren.
  • Ook vaak gehoord; dat de cadeaus worden verstopt. Dan zou ik wel even opschrijven waar je ze verstopt!

Kijk hier voor tips verjaardag vieren en bijzondere felicitaties!

 

Written by mslaros

huwelijk verpest

Hoe verpest je een bruiloft?

op ziekenbezoek

Wat neem je mee als je op ziekenbezoek gaat?