in

Weetjes over de bruiloft

weetjes bruiloft

Verliefd, verloofd en daarna een knalbruiloft met natuurlijk heel veel leuke cadeaus voor het bruidspaar! Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wist jij deze dingen over de bruiloft?!

Opgelet

  • De bruid zal als eerste van het stel sterven, als ze in haar bruidsnacht het eerst in slaap valt… Wakker blijven dus!
  • Dames opgelet! Wordt de man tijdens zijn aanzoek door een andere vrouw in de rede gevallen, dan is dat een voorteken dat zij eens zijn tweede vrouw zal worden!
  • De gist in de bruidstaart was volgens de Romeinen goed voor de vruchtbaarheid en de kruimels brachten de gasten ook nog eens geluk. Later is het een gewoonte geworden om – ook voor geluk – elkaar over de bruidstaart heen een kus te geven.
  • Om rekening mee te houden; wie op haar bruiloft de trouwjurk van haar moeder draagt, zal gelukkig worden!
  • Ben je bruidsmeisje? Vergeet dan niet “someting old, something new, soming borrowed, something blue!”
  • Tegenwoordig komen bruidsjonkers niet zoveel meer voor; vroeger veel meer. Het idee erachter is dat de bruidegom zijn bruid van haar ouders “afpakte” en daarom had hij wat hulp nodig. Haar familie zou haar immers niet zonder slag of stoot laten gaan! Hoe meer hulp, van de bruidsjonkers dus, hoe beter!
  • Wil je dit weten? Wie de ring tijdens de huwelijksplechtigheid laat vallen, zal als eerste sterven…
  • Een slimme bruid zorgt ervoor dat ze na de huwelijksplechtigheid als eerste over de drempel stapt. Zij wordt dan de baas in huis..!

Op zoek naar een leuk lied voor het bruidspaar of een gedicht bruiloft kind!

In het buitenland

  • In Spanje worden de kousenband van de bruid en de stropdas van de bruidegom in kleine stukjes geknipt, die op een dienblad gelegd worden en aan de aanwezige vrijgezellen verkocht. De stukjes brengen geluk bij het vinden van de ware.
  • Blauw staat voor trouw, liefde, bescheidenheid en zuiverheid. Daarom dragen bruiden in Israël een blauw lint op hun bruiloft.

Tip; lees hier over de cadeaus die wij voor onze bruiloft kregen

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

communie cadeau

Cadeau eerste communie

Cadeaus om iemand op te vrolijken!

Cadeaus om iemand op te vrolijken!