in

Hoe verpest je een bruiloft?

huwelijk verpest

De bruiloft is de mooiste dag uit het leven van het bruidspaar! Tenminste, dat zou het moeten zijn! Of het werkelijk ook zo wordt, dat hangt van veel dingen af. Zoals de gasten, die kunnen de dag maken of breken. Hoe je als gast een bruiloft verpest? Niet door het verkeerde huwelijkscadeau… maar wij kunnen wel een paar voorbeelden geven!

Let op: niet doen dus!

In een witte jurk komen

Ok, niet iedere bruid trouwt in een mooie witte bruidsjurk, maar je zou wel kunnen zeggen dat dit een traditie is. Als gast een mooie lange witte jurk aantrekken, is daarom natuurlijk NOT DONE! Dat mooie kroontje dat je er eigenlijk het liefst bij zou willen dragen, euh… ook niet! Tenzij het op verzoek van het bruidspaar is.

Tip; kijk hier voor feestgids bruiloft reglement

Gedraag je

Tijdens de trouwceremonie kun je niet ‘fashionably late’ zijn, dus wees op tijd! Helemaal als je een daggast of zelfs een van de getuigen van het bruidspaar bent. Zorg ook dat je mobiel uit staat tijdens de trouwceremonie. Of op stil, maar je neemt natuurlijk niet op als je gebeld wordt.
Verder is dronken op het feest aankomen, geen goed idee! Bezopen het feest verlaten is trouwens ook niet erg stijlvol, maar dat hangt ook weer af van het feestje. En… als er iets is speciaal voor het bruidspaar, zoals een kring die om het bruidspaar wordt gevormd, dan moet je natuurlijk niet ook in die kring gaan staan! (echt, ik spreek uit ervaring!)

Stukjes en liedjes

Een stukje over de bruid vertellen, kan erg leuk zijn. Maar het is echt niet nodig om het hele liefdesleven van de bruid, inclusief alle blind dates, nog een keer na te vertellen. Dat van de bruidegom trouwens ook niet! Natuurlijk kun je wel een beetje de draak steken met het bruidspaar, maar je hoeft ze echt niet voor schut te zetten. Hou er trouwens ook rekening mee dat de stukjes niet te lang zijn; niets is vreselijker als verplicht naar lange toneelstukjes te kijken waar echt niemand iets van begrijpt!

Uitnodigingen

Meestal heeft het bruidspaar er goed over nagedacht wie ze wel of niet op hun bruiloft willen hebben; respecteer dit ook gewoon! Enkele tips; Als de uitnodiging is gericht aan ‘de heer en mevrouw’, dan zijn de kinderen dus niet uitgenodigd! En als de uitnodiging is gericht aan ‘de familie’, dan betekent dit niet dat automatisch dat volwassen kinderen (die niet meer thuis wonen) ook uitgenodigd zijn. Als je twijfelt, vraag het dan gewoon even na.

Ben je teleurgesteld dat jouw favoriete neef of nicht niet uitgenodigd blijkt te zijn? Jammer dan en dring je niet op. Als je hem of haar zo graag wil zien, organiseer dan zelf een feestje!
Als je niet van plan bent om te komen, laat het dan op tijd weten. Het kost al genoeg en dan kunnen ze met de reservering rekening mee houden.

Bloopers

Trouwdagbloopers; heerlijk om te zien! Tenzij ze op jouw bruiloft gebeuren! Daarom, lachen om de filmpjes mag, maar gedraag je tijdens bruiloften!

Iemand nog opmerkingen of aanvullingen?!

 

Kijk ook eens bij deze weetjes over de bruiloft en cadeau daggasten bruiloft;  misschien doe je nog wat inspiratie op.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau geven

Dit zijn de leukste cadeaus om iemand te geven

verjaardagstradities

Welke verjaardag tradities heeft jouw gezin?