in , ,

Weg met het dagboek

Leuke en bijzondere dagboeken

Had jij vroeger ook een dagboek? Ik wel en trouw begon ik iedere dag met ‘lief dagboek’. Voor zeker een week; daarna verwaterde het alweer! Zonde; want het is hartstikke leuk om later terug te lezen wat je vroeger deed. Gelukkig zijn er ook andere manieren; ik heb de leukste manieren voor je opgezocht!

1. Elke Dag Een Vraag Dagboek

Perfect voor wie dagelijks wil schrijven maar soms inspiratie mist. Deze dagboeken stellen dagelijks een vraag, variërend van luchtig tot diepgaand, wat reflectie en zelfinzicht bevordert.

2. Zwangerschapsdagboeken

Een zwangerschap is een bijzondere tijd vol veranderingen. Zwangerschapsdagboeken zijn ontworpen om deze unieke ervaringen vast te leggen, zoals het noteren van de eerste schopjes, gedachten over het moederschap, en de fysieke en emotionele veranderingen.

3. Bruiloftsdagboeken

Het organiseren van een bruiloft kan overweldigend zijn, maar ook vol mooie momenten. Bruiloftsdagboeken helpen bij het vastleggen van deze speciale tijd, van het uitkiezen van de locatie tot de emoties op de grote dag.

4. Wreck This Journal

Dit dagboek breekt met alle conventies. Het nodigt uit tot creatief ‘vernietigen’, zoals het bekladden en verscheuren van pagina’s. Dit bevordert een onconventionele vorm van creativiteit en helpt bij het loslaten van perfectionisme.

5. Kinderdagboeken

Er zijn ook kinderdagboeken, die je samen met je zoon of dochter invult. Slaapklets is een superleuk voorbeeld van. Iedere dag kun je een bladzijde met vragen beantwoorden. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Leuk dus!

6. Reisdagboeken

Een reisdagboek is een trouwe metgezel voor elke reiziger. Het vastleggen van reisroutes, ontmoetingen en persoonlijke anekdotes maakt elk avontuur nog memorabeler.

7. Mindfulness Dagboeken

Deze dagboeken zijn gewijd aan zelfzorg en innerlijke groei. Ze kunnen dagelijkse affirmaties, mindfulness-oefeningen en ruimte voor meditatieve reflectie bevatten.

8. Voedingsdagboeken

Voor wie zijn eetgewoonten wil bijhouden en analyseren. Deze dagboeken helpen bij het vastleggen van maaltijden en gevoelens rondom voeding, wat nuttig kan zijn voor diegenen die bewuster willen omgaan met hun voedingspatroon.

9. Fitnessdagboeken

Ideaal voor het bijhouden van sportprestaties en fitnessdoelen. Deze dagboeken kunnen trainingsschema’s, voortgangsstatistieken en persoonlijke records bevatten.

10. 5-Jaren Dagboeken

Deze dagboeken zijn ontworpen om over een langere periode bij te houden. Ze moedigen aan om elke dag een korte notitie te schrijven, waardoor gebruikers na enkele jaren kunnen terugkijken op hoe hun leven en zijzelf zijn veranderd.

  • Een voorbeeld is het boekje Q & A A Day. Het lijkt heel ouderwets aan de buitenkant, maar is heel verrassend! Je moet namelijk iedere dag een vraag beantwoorden, gedurende 5 jaar. Dus vandaag beantwoord je een vraag en over een jaar beantwoord je precies dezelfde vraag. Leuk om te zien hoe je dan tegen bepaalde dingen aan kijkt, of hoe je een jaar of 2 jaar geleden tegen dingen aan keek! De vragen zijn heel diverse; van ‘tegen wie kijk jij op’, ‘wat is jouw motto’, tot ‘wanneer heb je voor het laatst pizza gegeten’. Het boekje is in het Engels, maar dat moet geen probleem zijn!

11. Bullet Journals

Een combinatie van agenda, planner, dagboek en to-do lijst. Bullet journals zijn extreem aanpasbaar en perfect voor degenen die hun dagelijkse leven willen organiseren terwijl ze ook ruimte voor persoonlijke notities behouden.

12. Digitaal Dagboekschrijven

Met de technologische vooruitgang is ook het digitale dagboekschrijven in opkomst. Apps en online platforms bieden mogelijkheden voor het bijhouden van een digitaal dagboek, vaak met extra functies zoals het toevoegen van foto’s en het delen van berichten met een geselecteerd publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderdagboeken

Elke dag een vraag

Speciale momenten

Sommige momenten zijn extra speciaal in jouw leven; dan is het leuk om daar een tijdelijk dagboek van bij te houden! Zoals een 9 maanden dagboek, als je zwanger bent. Je hebt er meerdere die je kunt kopen bij Bol.com. Leuk en bijzonder om later na te lezen; ook voor jouw kindje!

Wreck this journal

Je hebt er vast wel eens van gehoord; ‘Wreck this journal’! Je mag er mee gooien, ‘m onder de douche nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek Wreck this Journal staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat vaak verbluffend en bovendien verslavend. Als je eenmaal een Wreck this journal hebt vol gekladderd/geschreven en geplakt, wil je meer….

Leuke apps

Iets heel anders, maar ook erg leuk, is de app Timehop! Deze app, die je voor de iPhone en Android hebt, laat je iedere dag je de foto’s of updates zien, van deze dag in de geschiedenis. Dus de foto van die gezellige lunch precies een jaar geleden of die status update van 3 jaar geleden! Erg leuk om te zien en je houdt eigenlijk een dagboek bij zonder dat je het zelf door hebt!
Een andere leuke app is Room for Thought, een app die je 1 keer per dag op een random tijdstip ‘opdracht’ geeft om een foto te maken. Ook leuk!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

gepersonaliseerde cadeaus mannen

Gepersonaliseerde cadeaus voor mannen

woonkamer

Ik haal de cadeaus tevoorschijn als mijn schoonmoeder komt