in , ,

Bordspellen die niet mogen ontbreken

bordspel

Het is één van de meest oud-Hollandse manieren van tijd vermaak; bordspellen zijn er in vele varianten. Wie houdt er niet van een spelletje hier en daar op z’n tijd. Daarom geven wij je in dit blog een paar cadeau ideeën voor leuke bordspelletjes. Lees dus snel verder!

Azul spel

Ken je het spel Azul al? De omschrijving geeft aan dat het een tactische bordspel is, waarbij je de muren van het koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Voor de Portugese koning Manuel I om precies te zijn. Een uitleg waar je misschien nog niet veel mee kan; maar het is een geweldig spel! Bekijk hier de uitleg en meer van het Azul spel .

Go to battle!

Bordspellen zijn helemaal niet suf! Want Stratego is een spel vol avontuur en verrassingen. In dit spel ben jij de opperbevelhebber van je eigen leger. Terwijl je je eigen vlag bewaakt, probeer je die van je tegenstander te veroveren! Je beschikt over meerdere soldaten waarmee je de strijd moet proberen te winnen, maar kijk uit, want voor je het weet loop je tegen een bom op! Aan te raden voor stoere jongens en meisjes vanaf 8 jaar, maar ook voor stoere mannen!

Geld maakt (on)gelukkig

Het spel dat tal van ruzies oplevert; we hebben het over Monopoly. Het wereldberoemde spel waar je met maximaal acht speler zoveel mogelijk straten en steden probeert te kopen. Met tal van kans kaarten en gevangenis bezoekjes zorgt dit spel al sinds 1930 voor leuke (en minder leuke) taferelen. Kortom: een spel dat iedereen ooit in z’n leven moet hebben gespeeld. Tip: denk hier eens aan als kerstcadeau man.

Hollands ergeren

Mens erger je niet, wie kent het niet? De originele uitvoering van het meest gespeelde spel! De manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is mens erger je niet eigenlijk altijd een vermakelijk spel. Het speelbord is tweezijdig bedrukt: een kant voor vier speler en een de andere kant voor zes spelers. Dus schuif aan tafel en begin dit Hollandse spelletje.

Lekker handelen

Het Catan basisspel is de nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je je nog meer inleven in de wereld van Catan! In 1999 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Een aanrader!

Heel snel draaien

Wie heeft het niet gespeeld? Eenvoudig concept maar na al die jaren nog steeds erg leuk om te spelen met de familie. Vooral met kids leuk omdat ze vaak erg snel zijn! Pim Pam Pet Original van Jumbo is het meest gespeelde vraag- en antwoordspel voor de hele familie! De draaischijf bepaalt de beginletter van je antwoord.

 

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

lego cadeau

LEGO voor iedereen

carnival 3076952 640

Voor wie kan jij wel een cadeau idee gebruiken?