in

De leukste cadeaus voor meiden die graag knutselen

De leukste knutsel cadeaus voor meiden

Ga jij binnenkort naar de verjaardag van een echte creabea? Dan koop je natuurlijk een cadeau waar deze meid urenlang lekker mee knutselen. In deze blog geef ik je een aantal leuke suggesties die zeker in de smaak zullen vallen bij creatieve meiden tussen de 8 en 12 jaar.

Armbandjes knopen

Als er iets is waar meiden urenlang mee bezig kunnen zijn, is het wel het maken van vriendschapsarmbandjes. Het is een activiteit die je altijd en overal kunt doen en ook perfect is voor bijvoorbeeld aan langere autorit. Klein tasje mee met draadjes en een schaartje en je kunt aan de slag. Een perfect cadeau dus voor meiden die graag met hun handen bezig zijn én superleuk voor in de zomer voor een hippe look. Armbandjes kun je knopen, vlechten en natuurlijk opsieren met leuke kraaltjes. Met een Kumihimo plankje kun je ook armbandjes knopen met ingewikkelde patronen of technieken, superleuk voor de zowel de beginnende als de gevorderde knoper.

Loom

Met kleine elastiekjes kun je grootse dingen maken. Ringen, armbanden, kettingen en sleutelhanger, het Loomen is al jarenlang heel populair en geeft kinderen ook de mogelijkheid om steeds een ingewikkelder patroon te maken. Met andere woorden: een superleuke en leerzame bezigheid. Geef een mooi starterspakket cadeau en vertel er dan zeker ook even bij de je op Youtube talloze gratis handleidingen kunt vinden!

Schilderen op nummer

Voor de Picasso’s in opleiding is er schilderen op nummer. Schilderen op nummer maakte het afgelopen jaar ook weer helemaal een come back en is ook bij volwassenen ontzettend populair. Ravensburger heeft diverse leuke pakketten voor kinderen maar wist je dat je ook je eigen schilderen op nummer kunt laten maken?

Kralen

In het verlengde van het maken van vriendschapsarmbandjes ligt natuurlijk het maken van sieraden of accessoires met kraaltjes. Zelf vind ik het maken van diertjes voor aan een sleutelhanger altijd een hele leuke, en niet te ingewikkelde, activiteit. Kijk eens op Pinterest voor ideetjes! Ook lekker aan de slag met strijkkralen of Aquabeads valt altijd goed in de smaak.

Haken

Bij ons thuis is handwerken heel normaal. Er wordt gebreid en gehaakt en ook de naaimachine staat regelmatig op tafel. Dat mijn dochters ook graag haken (of dat willen leren) is dan ook niet zo gek. Haken kun je natuurlijk zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil en ook voor kinderen zijn er hele leuke hakpakketten verkrijgbaar. Er zijn gelukkig ook genoeg online tutorials voor iedereen die het zelf nog niet kan, dus leren gaat best makkelijk!

Tips voor knutselboeken

Weet je niet zeker wat de jarige jet leuk vindt? Dan kun je ook altijd een leuk knutselboek cadeau doen. Bijvoorbeeld het knutselboek van Jill of Het grote knutselboek voor regenachtige dagen. Beiden vol met leuke knutselinspiratie voor jong en oud.

Samen knutselen

Een ander leuk idee om cadeau te doen aan een jarige is een ervaring om samen te beleven. Zoek bijvoorbeeld een leuke knutselworkshop uit waar jullie samen aan mee kunnen doen. Ga bijvoorbeeld leren haken, macrameeën, mozaïeken of fimokleien en ga naar huis met een zelfgemaakte creatie.

Written by Kirsten de Konink

Deze blog werd geschreven door Kirsten. Ze is moeder van 2 dochters in de
basisschoolleeftijd, stond zelf jarenlang voor de klas en werkt tegenwoordig als blogger en seo-tekstschrijver. Op Mamagisch.nl beschrijft ze alle zaken die moderne moeders tegenkomen als het gaat over alles in en om het huis, opvoeding en hobby en op Mamaleestvoor.nl schrijft ze over alles wat met lezen en leesonderwijs voor kinderen te maken heeft.
Op 123Cadeauidee.nl schrijft ze blogs vanuit haar eigen perspectief als moeder, ondernemer en Cadeau Expert!

Help, ik verkocht een duur cadeau

Ik verkocht een duur cadeau

Heren armband van Kaya Sieraden

Verras jouw vader met een mooie heren armband