in

De meest irritante reacties op cadeaus!

cadeau cliches

Follow my blog with Bloglovin
We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Je steekt tijd, moeite en liefde in het vinden van het perfecte cadeau, en de reactie die je krijgt is… nou ja, minder dan enthousiast. Hier zijn de meest irritante reacties op een rijtje gezet:

  1. Dat had je niet moeten doen! Met stip op 1, het is zo cliché om zo te reageren! Nee, het had inderdaad niet gehoeven, maar ik wilde je gewoon verrassen. En daar mag je best voor bedanken!
  2. Wat euh… apart. Ok, dat zegt genoeg… je vindt het dus niet mooi. Dat is niet erg, dat kan gebeuren. Maar ik heb er wel mijn best op gedaan. Geef de volgende keer maar gewoon zelf wat cadeautips.
  3. Deze heeft mijn moeder ook… Dus je vindt het een ouderwets cadeau? Duidelijk.
  4. Leuk! Heb je het bonnetje nog? Zeg dan gewoon dat je het wilt ruilen. Dat is namelijk ook geen schande want misschien heb je het cadeau al of vind je het gewoon niet zo mooi.
  5. Dit had ik net nodig… om het te vervangen. Hier wordt gesuggereerd dat het cadeau een goedkopere of mindere versie is van wat ze al hebben. Ook al is het met een knipoog bedoeld, het kan toch wat steken.
  6. Oh, je hebt echt gedacht aan mijn… interessante smaak. Met een nadruk op “interessant”, laat dit je weten dat je misschien toch de plank misgeslagen hebt met je keuze.
  7. Waar heb je dit… bijzondere ding gevonden? “Bijzonder” is zo’n woord dat eigenlijk alle kanten op kan, maar in deze context waarschijnlijk niet de positieve kant op.

Goed bedoeld

Het is altijd het gebaar dat telt, en we proberen allemaal ons best te doen om onze dierbaren blij te maken. Maar soms kunnen de reacties die we krijgen op onze inspanningen een beetje teleurstellend zijn. Het is goed om te onthouden dat iedereen anders is en dat smaken verschillen. Probeer altijd dankbaar en begripvol te zijn, ook als een cadeau niet helemaal naar wens is. En als je ooit aan de ontvangende kant staat: onthoud dat het de gedachte is die telt!

Welke clichés wil jij echt niet meer horen!? Deel ze met ons en laten we samen lachen om de maffe, ongemakkelijke momenten die cadeaus ons soms kunnen brengen!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

lantern 4614119 1280

Sint Maarten: een magische avond

package 6909091 1280

Het perfecte cadeau voor vrouwen in 3 stappen