in

Gezamenlijk cadeau voor bruidspaar

cadeau daggasten

Ben jij op zoek naar een gezamenlijk cadeau voor bruidspaar? Een cadeau dat je met zn allen kunt geven, namens alle gasten? Wij hebben de leukste cadeautips op een rij gezet.

Cadeau namens de daggasten

Als het bruidspaar gaat trouwen, dan is het leuk om met alle gasten een cadeau te geven. Een symbolisch cadeau, waar ze jaren later nog naar kunnen kijken. Meestal wordt dit geregeld door de ceremoniemeester, maar in overleg kan iemand anders dit natuurlijk ook regelen. Wij geven je graag wat cadeautips voor het cadeau van de gasten van het bruidspaar.

Gasten of daggasten

Allereerst is het even goed om te weten of je het cadeau namens alle gasten geeft of alleen namens de daggasten. In de meeste gevallen zullen er minder daggasten zijn en daarom is het wel handig om te weten.

Wie betaalt het cadeau

Als je hebt bepaalt met wie je het cadeau geeft, dan kun je daarna bepalen wie het cadeau betaald. Als de kosten niet zo hoog zijn, dan vind je het als ceremoniemeester niet zo erg om de kosten zelf te betalen. Zijn de kosten wat hoger, dan kun je natuurlijk ook een bijdrage vragen. Tegenwoordig kan dit heel makkelijk via een tikkie of een betaalverzoek via jouw telefoon. Leg dan wel duidelijk uit waar de kosten voor zijn, zodat je hier achteraf geen gezeur over krijgt. En dan, het cadeau… want wat geef je dan!

Receptenboek

Je kent ze misschien nog wel van vroeger; alle gasten werd gevraagd of een A4’tje in te leveren met daarop het favoriete recept. Superleuk, maar tegenwoordig kan dat veel mooier. Hier maak je een mooi receptenboek!

Ballonnen met eigen tekst of afbeelding

Ballonnen zijn altijd een versiering; helemaal als ze met de namen van het bruidspaar versierd zijn of ballonnen met jouw eigen afbeelding !

Fotomozaiek

Kies de mooiste foto van het bruidspaar en vul deze met allemaal kleine foto’s van alle daggasten en leuke foto’s van het bruidspaar! Succes gegarandeerd; dit cadeau zal zeker een mooi plekje in huis krijgen. Het is namelijk genieten om te kijken welke foto je nu weer ontdekt in de mooie mozaïek van foto’s.

Tip; kijk hier voor gedicht bruiloft kind!

Gepersonaliseerd spel voor het bruidspaar

Domino, kwartet, memory, Uno, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het persoonlijk maken met eigen foto’s. Daardoor is het superleuk om cadeau te geven en later nog eens te spelen met het bruidspaar!

Canvas met handtekeningen

Vind je het als ceremoniemeester lastig om van te voren iets te regelen met alle daggasten? Zorg dan voor een mooie foto op canvas en laat iedereen hier een berichtje op zetten. Als je een foto met wat witruimte hebt, dan kunnen de gasten mooi om de foto heen hun berichtje zetten. Dit kan natuurlijk ook met een grote foto die op posterformaat is afgedrukt of zelfs met een spiegel!

Huwelijkskado namens alle daggasten

Nog wat andere tips voor een leuk huwelijkscadeau namens alle daggasten;

“Bij ons hadden ze een wc deur neergezet waar iedereen iets op mocht schrijven! Maar dat was de grootste verrassing niet, het bleek niet onze echt wc deur te zijn. De deur staat dus gewoon boven bij ons op de logeerkamer!” “

“Op een bruiloft krijgen wij van de ceremoniemeester allemaal een hartje van papier. Hierop moesten we iets schrijven wat over de bruid of bruidegom. Een mooi gedicht, een grappige uitspraak in het verleden of wat je ook wilde! Later had hij alle papieren hartjes verzameld en op het huwelijksbed gestrooid.” Het kan natuurlijk ook op een mooi wensblaadje.

“Een trouwbankje, waar iedereen zijn/ haar naam en of boodschap op kon schrijven! Het bankje is daarna met lak behandeld en staat schitterend in onze tuin!!”

“Wij moeten allemaal een foto van onszelf met de bruid, bruidegom of bruidspaar inleveren. Daar hadden ze een memoryspel van gemaakt, erg leuk!”

“Laat iedereen een kraslot meenemen, je weet het tenslotte nooit!”

“Wij hebben met alle daggasten heliumballonnen op laten gaan. Aan elke ballon zat een kaartje van een van de gasten met een ‘cadeau in natura’ (denk aan pannenkoeken bakken, ramen zemen, stofzuigen enzo). Als dat kaartje werd teruggestuurd, dan kreeg het bruidspaar dat cadeau van die gast.

Als herinnering aan de trouwdag

  • liedje + bladzijde uit CD boekje: van te voren werden dan alle nummers op CD gebrand, of misschien zelfs een playlist
  • recepten voor het bruidspaar
  • fotoverjaardagskalender, met alle verjaardagen van de gasten en allemaal foto’s van alle gasten
  • Laat iedereen een liedje opgeven waarbij ze aan het bruidspaar denken en daarbij waarom. Maak van deze liedjes een mooi cd’tje.
  • Bij binnenkomst een leuke foto van de gasten in een grappige lijst.
  • Helemaal hot; bij binnenkomst een foto laten maken in een fotobooth.
  • Op een schort alle namen als gastenboek
  • Foto/ trouwkaart van bruidspaar en daarom heen alle namen….
  • Een huwelijkskrant

Om het bruidspaar te plagen

  • Vraag of alle gasten een blik eten, zoals bruine bonen oid of ingeblikt fruit, meenemen, zonder etiket. Grappig, want zo hebben ze geen idee wat er in zit!

Poster met ballon van vingerafdrukken

Deze mooie poster is van een bruidspaar die een soort van ballon vasthoudt; een ballon van vingerafdrukken van alle gasten! Er wordt een inktpad bijgeleverd, zodat allemaal heel eenvoudig is. Op de poster staat ook de naam van het bruidspaar en de trouwdatum; wat het erg persoonlijk maakt! Dit is trouwens ook mogelijk in andere varianten, zoals een grote boom, of met een auto.

Gastenboek van hartjes

Verras de bruid en bruidegom met dit unieke gastenboek voor de bruiloft. Je krijgt allemaal kleine hartjes van hout, waar je een naam of berichtje op kunt schrijven. Daarna kun je deze in een fotolijst doen, een lijst waar ook de naam en datum van het bruidspaar staat. Superleuk! Zo krijgt het gastenboek na de verjaardag ook nog een leuke plaats. Herinneringen, wensen van familie en vrienden. 

Receptenboek

Je kent ze misschien nog wel van vroeger; alle gasten werd gevraagd of een A4’tje in te leveren met daarop het favoriete recept. Superleuk, maar tegenwoordig kan dat veel mooier. Hier maak je een mooi receptenboek!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

spandoek huwelijk 768x296 1

Teksten voor spandoek bruiloft

bbq cadeau

BBQ cadeaus voor stoere mannen