in

Hoe vier jij Sinterklaas?

Het is bijna zo ver! De beruchte Sinterklaasavond met een jute zak vol cadeautjes. Van dit feit was ik al vier weken eerder bewust, nadat mijn zusje een o-zo-geweldig idee had om dit jaar, heel cliché surprises te maken. Onbewust was ik toch wel een beetje enthousiast. Ik bedoel, de laatste keer dat het karton, de verf en het papier door het huis vloog, omdat ik weer eens een briljant idee in mijn hoofd had, was toch wel een aantal jaartjes geleden. Van Knutselpiet ben ik omgetoverd tot een online-freak, die zich geen tijd meer gunt voor de leuke knutselsessies. Dit jaar kom ik er niet onderuit en stiekem vind ik dat niet erg.

Lootjes trekken

De lootjes zijn getrokken en de personen die flink onderhanden worden genomen door een spetterend gedicht zijn een feit. Helaas kan ik hier niets over loslaten, aangezien mijn geliefde familie mij nogal eens volgt en dus niet mag weten welke naam er op mijn lootje staat. Wél kan ik verklappen hoe wij onze pakjesavond gaan invullen. Allereerst bereidt mijn lieftallige moedertje een overheerlijke maaltijd, waar wij allen van zullen smullen. Terwijl onze buikjes al rond zijn, proppen we ons vervolgens verder vol met al het snoepgoed wat over de salontafel verspreid ligt. Schuimpjes, pepernoten en taai taai zullen deze avond gewild ons buikje in verdwijnen.

Sinterklaassongs

Nadat we ons hebben bezat met snoep, koek en koppen thee, is het tijd om de eerder opgezette sinterklaasliedjes een tikje harder te zetten. Nouja tikje, een aantal volumes harder. Met onze valse en schoren kattengejank stemmen blèren we heerlijk mee met de oeroude Sinterklaassongs. ‘’Zie ginds, komt de stoomboot’’ blijft ons favoriet en weet onze avond altijd weer prima op te vullen. Na een aantal flinke lachbuien, schrale keeltjes en uitgelopen mascara, is het tijd om onze Sinterklaasavond verder te vervolgen met een subliem spel. Ondanks de vreselijke buik -en keelpijn, gaan we door tot in de late avond met schateren.

Het Sinterklaasspel

Op deze beruchte avond spelen we Het Sinterklaasspel van Jingo. Dit is een geweldig bordspel in combinatie met een luidruchtige CD. Het spel zit vol ultieme verrassingen. Liedjes zingen, grappige opdrachten uitvoeren, raadsels oplossen en rijmwoorden bedenken. Wie dit spel speelt, kan echt van alles verwachten! Dangerous, maar erg lachwekkend. Op de CD staan 25 opdrachten die bij ons het gieren-lachen-brullen moment á la minuut omhoog brengt. Naast de opdrachten kun je dit spel ook prima combineren met cadeautjes. Wij kopen ieder jaar de meest verschrikkelijke, lachwekkende en nergens-op-slaan cadeautjes, zodat wij de gehele avond kunnen doorbrengen met dit spel.

 Surprises

De meest vreemde artikelen komen voorbij, en iedereen pakt uiteraard het grootste cadeau, waar vervolgens een niks-nutcadeau inzit. Ach, het gaat om de grap. Na het eerste spel, stoppen we tussendoor even om op adem te komen en natuurlijk om de surprises uit te pakken! De zelfverzonnen (jawel, echt!) gedichten worden voorgelezen en met onze verrassende gezichtjes maken we voorzichtig ons knutselgevaarte open. Als de surprises bewondert zijn en onze cadeautjes geopend zijn, vervolgen we onze weg terug naar de eettafel, waar het spel vol smacht op ons ligt te wachten, om verder gespeeld te worden.

 

Jouw Sinterklaasavond

Hier zitten we dan tot in de late avonduurtjes, met een hoop gezelligheid, snoepgoed en uiteraard kan een kleine borrel niet ontbreken. Dit is mijn Sinterklaasavond, maar ik ben heel erg benieuwd, hoe jullie Sinterklaasavond vieren! Hoe vul jij deze avond in? Laat het me weten door hieronder je reactie te plaatsen!

 

Baby’s eerste sinterklaas

Mijn lessen als hulp Sinterklaas!