in

Nu de kinderen ouder zijn; mis ik de zelfgemaakte Moederdagcadeautjes!

zelfgemaakt moederdag cadeautje

Lieve Kinderen, Bonuskinderen en Kleinkinderen,

Nog even en het is alweer Moederdag. Natuurlijk verwachten jullie hier allerlei cadeau-ideeën om aan je moeder te geven, zoals een mooi sieraad, een boek, een bos bloemen, skin care of een lekker luchtje. Natuurlijk vinden wij moeders het heel leuk om dit te krijgen!

De zelfgemaakte cadeautjes

Maar als ik heel eerlijk ben, mis ik als moeder van twee tienermeiden op het voortgezet onderwijs toch wel die leuke zelfgemaakte cadeautjes van school. Van een macaroni-ketting tot een foto met daarop “ik hou van je tot aan de maan”, zijn hier de afgelopen jaren voorbij gekomen. Soms heel mooi en soms moet je even goed nadenken wat het is. Maar wat waren mijn meiden trots als ze het gaven.

Betekenis van Moederdag

Laatst kwam ik voor mijn werk even in een groep 6 van de basisschool en waren ze iets aan het maken voor Moederdag. Toen hadden ze het toevallig over waarom we iets maken voor moeders op Moederdag. “Ja, waarom eigenlijk?” werd aan mij gevraagd, toen ik zei: “ik weet het wel”. Ik antwoordde: omdat we thuis hard werken als kok, schoonmaakster, taxibedrijf, personal shopper, etc. Ik vroeg toen aan de kinderen of ze dat ook vonden, gelukkig gingen alle handen van de kinderen omhoog. Ik had dit moment graag gedeeld met alle mama’s van deze groep! Want veel moeders zullen soms weleens het gevoel hebben dat dit niet gezien wordt door hun kinderen.

De beste herinneringen aan Moederdag

Wat voor mij naast een mooie knutsel de beste herinneringen aan Moederdag zijn, is een zelfgemaakt ontbijtje door de kinderen. Dat ze zelf hebben gekozen wat mama lekker vindt. Soms zijn het niet de combinaties die je verwacht, maar ze zijn met veel liefde bereid.

Mijn tip is dan ook, denk naast een mooi cadeau aan deze kleine dingen om je moeder in het zonnetje te zetten. En ik weet zeker dat voor veel moeders, net als voor mij, dit veel waardevoller is.

Written by Anneloes Ten Brinke

Hey hallo! Ik ben Anneloes ten Brinke, een enthousiaste moeder van twee geweldige, sportieve dochters en een gepassioneerde kinderfysiotherapeut met een schat aan ervaring in sensomotorisch materiaal.
Cadeaus uitkiezen vind ik heerlijk; ik speur zowel online als in fysieke winkels naar dat perfecte, betekenisvolle geschenk. Want zeg nou zelf, is er iets leukers dan iemand verrassen met een doordacht cadeau?

Mijn ervaringen als moeder en mijn professionele achtergrond in kinderfysiotherapie, waarbij ik speelgoed en materialen selecteer die de fijne en grove motoriek stimuleren, neem ik mee in het zorgvuldig uitkiezen van cadeaus. Daarnaast breng ik door mijn dochters' passie voor turnen veel tijd door in turnhallen, waar ik in contact kom met een breed spectrum aan leeftijden en gelegenheden. Van een klein bedankje voor een jurylid tot aan een groots gebaar voor een jubileum of afscheid, elk moment vraagt om een speciaal cadeau. En precies deze ervaringen en inzichten deel ik graag met jullie in mijn blogs. Laten we samen op cadeau-avontuur gaan!

Jarig zijn op Koningsdag!

Jarig zijn op Koningsdag!

last minute cadeaus voor Moederdag!

Last minute Moederdag cadeaus