in

Zo vieren ze hun verjaardag in het buitenland!

verjaardagen in andere landen

Je verjaardag vieren doe je in ieder land, maar niet in ieder land gaat het precies hetzelfde als in Nederland. Neem bijvoorbeeld Denemarken. Daar zijn de mensen heel anders als in Nederland en dus ook de verjaardagen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Een Deense verjaardag

Je verjaardag begint met een ontbijt op bed met daarbij alle cadeautjes in de kamer. Het ontbijt bestaat uiteraard uit röndstukken (Deense broodjes) met daarbij zoet beleg zoals Polæg. Dat zijn hele dunne plakjes chocolade voor op brood. Echt heerlijk! Dus als je een keer naar Denemarken gaat, is dit echt een must! Om dit zoete ontbijt compleet te maken zit er altijd een stuk winebröd bij. Dit is een soort zoet broodje/gebakje. De kamer ligt vol met cadeautjes en het hele gezin bevindt zich in de kamer. Klaar om alles open te maken!

Deense lekkernijen

De Denen vinden vooral de ronde verjaardagen belangrijk. Deze verjaardagen worden uitgebreid gevierd met familie en vrienden. Het huis wordt dan totaal veranderd in één grote versiering waarbij het absoluut duidelijk is wie er jarig is. Er wordt vanalles in huis gehaald qua eten. Dat is bijna het belangrijkste van een verjaardag; het eten. Er worden diverse zoete lekkernijen in huis gehaald. Ook andere kleine hartige hapjes zul je tegenkomen op de Deense tafels. Voor de Denen voelt dit als een stukje gastvrijheid. Zeg je dat je geen trek hebt of sla je een rondje over? Dan kan dit gauw als onbeleefd ervaren worden. Dus een grote tip; gewoon lekker eten! Is geen straf overigens toch?

Kijk hier voor verjaardag kind!

Dertig-jarige

De vrijgezelle 30-jarigen worden ‘pebersvend’ en ‘pebermø’ (peperman en pepervrouw) genoemd. De meeste gasten geven op die dag pepervaatjes of pepermolens. Dit is al jaren een traditie die zich steeds voort zet. Er worden speeches gehouden en liedjes gezongen. Dit doen de Denen trouwens ook graag op andere feestdagen zoals bijvoorbeeld Kerst. De Denen zijn over het algemeen erg muzikaal. Kortom; Een Deense verjaardag betekent een dag vol gezelligheid met vrienden en familie en natuurlijk….. veel eten!

Ken jij deze weetjes over verjaardagen?

Deense verjaardagswoorden:

fødselsdag (verjaardag)
Tillykke med fodselsdagen!(hartelijk gefeliciteerd)

 

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

nieuwtjes cadeaus

Leuke nieuwtjes over cadeaus

cadeau woordgrapje

Cadeau met een woordgrapje