in

Mag je een cadeau doorgeven?

cadeau doorgeven
Stelling; Mag je een cadeau doorgeven?
Dus je krijgt een cadeau en je vindt het eigenlijk niet zo mooi. Of je gebruikt het nooit of je hebt er al drie stuks van.
Wat doe je dan? Gebruik je het cadeau, gooi je het weg of geef je het door? Wij zijn benieuwd! Meepraten kan hier.

De mening van Emmy

Emmy vertelt je haar mening: een gegeven paard moet je niet in de bek kijken; Nederlandser kun je het eigenlijk niet zeggen. Iets wat je krijgt, daar ben je dankbaar voor. Daar klaag je niet over, daar bedank je de gever voor en je bent er hartstikke blij mee. Tenminste, dat ‘hoort’ eigenlijk zo. Maar in de praktijk wil dat wel eens anders uitpakken. En wat doe je dan, met een cadeautje dat eigenlijk helemaal niet in de smaak valt? Of wat je al hebt. Ik geef het eerlijk toe, ik heb wel eens een cadeau doorgegeven!

Past totaal niet bij mij

Iedereen krijgt wel eens een cadeau dat eigenlijk niet zo in de smaak valt. Ik kreeg een paar jaar geleden als bedankje van iemand een hele grote vaas. Op zich was het een prachtige vaas. Glanzend parelmoer wit/roze. Maar lieten wij nou op dat moment ons huis met name ingericht hebben met zwart, grijs en donkerrood! Zo kwam het dat de vaas lange tijd in het cadeaupapier bleef staan.

Past perfect bij een ander

Ik had het cadeau natuurlijk kunnen weigeren, maar op de één of andere manier voelde dat niet goed. Zomaar weggooien zat er echter niet in. Dat vind ik echt niet kunnen. Ik denk dat het wel een jaar later was toen ik bij een vriendin thuiskwam die pas haar slaapkamer helemaal had opgeknapt en aangepast. Ik zag in één oogopslag dat de vaas, die bij mij in huis zo lelijk stond, perfect in deze slaapkamer zou passen! Niet veel later was die vriendin jarig. Ik pakte de vaas opnieuw in, en gaf deze cadeau aan de vriendin die er hartstikke blij mee was!

Is een cadeau doorgeven erg?

Ik denk niet dat het erg is om cadeaus door te geven. Het is alleen wel oppassen geblazen met goede vrienden. Stel: je krijgt van vriend A een cadeau, dat je zelf doorgeeft aan vriend B. Vriend A komt even later bij vriend B over de vloer en ziet daar het cadeau staan dat hij aan jou heeft gegeven. Is dat even lullig! Ben je van plan om een cadeautje door te geven, neem dan geen enkel risico en geef het cadeau alleen aan mensen waarvan je zeker weet dat zij de gever niet kennen. Dat voorkomt een hoop problemen!

Zo voorkom je het: cadeau doorgeven

Wil je er voor zorgen dat het cadeautje dat jij geeft helemaal niet doorgegeven wordt? Zorg er dan voor dat je een cadeau kiest dat écht bij de ontvanger past! Ook handig; vraag of hij of zij een verlanglijstje heeft en kies hier iets van. En de beste manier; kies een gepersonaliseerd cadeau, met een persoonlijke naam of foto. Dat kán de ontvanger niet eens doorgeven ?

Tip; lees hier “Cadeau Confession: ‘Ik dacht dat het een tuinkabouter was!’

Welke cadeau heb jij wel eens doorgegeven?

Wij vroegen nog eens rond welke cadeaus er wel eens doorgegeven zijn. Deze antwoorden kregen wij;

  • Ik kreeg ooit een Rituals setje van iemand; maar ik vond het gewoon echt niet lekker ruiken. Ik wist dat mijn schoonzus hier wel gek op is, dus ik heb het haar cadeau gegeven als kerstcadeau!
  • Ik kreeg ooit het luchtje ‘Lady’s Own’, en ik ben een man 😉 Het was van een oude buurvrouw; het kwam uit een goed hart. Misschien heeft zij het cadeau wel doorgegeven en zich niet gerealiseerd dat het niet voor een man maar een vrouw was!
  • Als kraamcadeau kreeg ik ooit kleertjes in maat 56, terwijl mijn zoontje toen al in maatje 80 ofzo zat! Zo zonde; maar ik heb de cadeaus later aan iemand cadeau gedaan in een kraammand. Zo was er toch iemand blij mee.
  • Ik kreeg ooit een poster van Madonna als housewarming cadeau, toen ik een jaar of 10 was. Ik wist heel niet wie Madonna was, ik wilde een poster van Mickey Mouse haha. Ik heb mijn nicht die wat ouder was ermee verrast; zij was er heel blij mee!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau woordgrapje

Cadeau met een woordgrapje

Cadeau man 21 jaar; onvergetelijke cadeaus voor hem!

Onvergetelijk cadeaus voor een man van 21 jaar!