afscheidscadeau collega - Afscheidscadeau collega
in

Afscheidscadeau collega

een geschenk dat in de smaak zal vallen!

Het komt regelmatig voor in het leven dat je afscheid zal moeten nemen van een collega. Dat kan bijvoorbeeld wegens het aannemen van een nieuwe baan, promotie of misschien zelfs wel door een ontslag. Ook kan het zijn dat de collega met pensioen gaat en dus stopt met werken en zo zijn er natuurlijk nog vele zaken die een afscheid mogelijk maken. Wat de reden ook is; het is wel zo leuk om een afscheidskado te regelen!

Cadeautje van jou

Is het jouw directe collega die weg gaat? Dan vind je het misschien wel leuk om zelf een afscheidscadeautje te geven. Er zijn er natuurlijk heel veel leuke cadeaus die je zou kunnen geven. Maar een cadeau waarbij, als hij/zij het achteraf ziet of gebruikt en aan jou terugdenkt, is een goed cadeau. Bijvoorbeeld een mok met jullie favoriete uitspraak. Of een tegoedbon voor jullie favoriete lunchplek. Zorg in ieder geval voor een kaartje met een korte beschrijving van jullie dagen als collega’s, zo leuk!

 • Is jouw collega is dol op snoepen en stond er misschien altijd wel wat te snoepen op zijn of haar bureau? Dat zal je straks wel gaan missen. Je collega verras je dus met een blik vol met snoep en op de buitenzijde van het blik zit een leuke groepsfoto van al zijn collega’s als aandenken. Het snoep wat erin gaat mag je zelf samenstellen dus dat worden zeker de winegums, want daar is hij gek op.
 • Omdat je met deze collega altijd op vrijdagmiddag een biertje dronk is het niet moeilijk om een afscheidscadeau te verzinnen. Dat wordt natuurlijk een bierpakket. Dit Hollandse bierpakket bevat diverse Hollandse bieren en op de verpakking komt een vrolijke foto met tekst om hem te bedanken voor de leuke tijd.
 • Waar de nieuwe baan ook is; een beetje geluk kan nooit kwaad.  Geef iemand wat extra geluk, met een mooie geluksmuntje. Je hebt ze met veel verschillende teksten en het is daarom altijd een toepasselijk geschenk.

Van alle collega’s

Het is ook heel erg leuk om een cadeau te geven namens alle collega’s. Vroeger ging je dan met een envelop langs; dan kon gelijk de kaart geschreven worden. Tegenwoordig kun je natuurlijk gewoon een tikkie sturen om geld in te zamelen.
Het voordeel als je met zn allen een kado geeft, is dat je een groter budget hebt. Nu kun je bijvoorbeeld die leuke gadget geven waarvan je weet dat hij die graag wil. Of misschien heb je wel genoeg budget om haar te verrassen met een etentje voor haar en haar partner of zelfs een weekendje weg!

 • Maak je collega blij met een heel persoonlijk aandenken: een vriendenboek vol met foto’s, wensen en warme en grappige herinneringen van jou en je mede-collega’s. Dit cadeau wordt een leven lang gekoesterd en bewaard. Stel een persoonlijke lijst met vragen op en nodig per e-mail alle collega’s uit om mee te doen. Kies een mooie foto en titel voor de omslag en schrijf een persoonlijk voorwoord. Alle collega’s kunnen de vragen beantwoorden en foto’s toevoegen.

Cadeau voor jouw collega’s

Heel even iets anders; misschien ben jij hier wel de collega die afscheid neemt! En zoek jij juist een leuk cadeau om te geven aan de collega’s die je gaat verlaten; de achterblijvers! Ook dat kan natuurlijk.

 • Wat vind je van dit bord met de ‘regels’ voor collega’s? Zeker weten dat het een mooi plekje krijgt op het werk, zodat ze nog aan jou kunnen denken.
 • Geef je liever iets aan iedere collega zelf? Radio dj Giel Beelen gaf zijn collega’s allemaal thijm. Waarom?! Als bedankje voor een fantastische time 😉
 • Sta jij bekend op jouw ‘grappige’ uitspraken die wel op een tegeltje kunnen? Zet hem op een tegeltje en geef het kado aan jouw afdeling. Zo zullen ze jouw uitspraken zeker niet vergeten.

Cadeau met foto’s

Wanneer je tijdens het werken samen foto’s hebt gemaakt en bewaard hebt dan is het een leuke gedachte om deze als een collage af te beelden in een fotolijst. Een dergelijk cadeau is niet duur maar wel origineel. Ook een fles rode wijn waarop een eigen gemaakt etiket staat. Een van de meest gekochte cadeaus, voor een vertrekkende collega, is wel een persoonlijke mok. Je kan de mok voorzien van een leuke spreuk met een of meerdere foto’s. Er zijn voor wat dit betreft heel veel mogelijkheden te bedenken. Een dienblad met een afbeelding van het personeel, waarmee men heeft samengewerkt is ook een leuk geschenk van iedereen van het werk.

Afscheidscadeau collega

Ondanks dat het afscheid nemen van iemand nooit leuk is kan je er wel iets moois van maken. Door dus een leuk afscheidsfeest te geven en de collega in het zonnetje te zetten zal zeker worden gewaardeerd. Hij/zij zal dan altijd met plezier terugdenken aan de tijd die hij/zij heeft doorgebracht met de mensen die ze waardeerde tijdens het werk dat men verrichtte. Je kan er iets heel moois van maken zonder dat het extra in de papieren hoeft te lopen.

Afscheidscadeau stagiaire

Op het werk neem je niet alleen afscheid van collega’s, vaak er zijn ook stagiaires waar je mee samenwerkt. Soms voor heel even, maar je hebt ook stagiaires die echt wel een tijdje mee lopen en dus collega’s zijn geworden. Hoe goed jouw band ook is; het is natuurlijk altijd leuk om een geschenk te geven aan het einde van de stageperiode.

 • Natuurlijk kun je gewoon een cadeaubon geven, hoewel wij natuurlijk eigenlijk persoonlijker willen zijn. Probeer je bepaalde inside jokes te herinneren en hier wat mee te doen. Wat dacht je van een beker met zijn of haar stopwoord erop?
 • Klaagde zij over koude voeten in de winter of zelfs in de lentemaanden? Dan is een lekkere sjaal altijd fijn.
 • Besef je dat je eigenlijk niet zo goed weet wat een leuk afscheidscadeau werk voor jouw stagiaire is? Chocolade, wie is er niet gek op? Daarom is het een geschenk dat meestal wel in de smaak valt. Als je iemand verrast met chocolade, kies dan voor de wat luxere chocolade, die ze zelf misschien niet zo snel zouden kiezen. Extra leuk om te krijgen.

Met pensioen

 • Nu heeft zij eindelijk tijd om in de hangmat te liggen! Maar dan heb je er wel eentje nodig. Een goede cadeau tip, vinden wij zelf!
 • Die hangmat ligt trouwens een stuk lekkerder als je op vakantie bent, vind je niet 😉
 • Een leuk invulboekje, wat ingevuld kan worden door alle medewerkers. Attent en persoonlijk en altijd leuk om nog eens op je gemak na te lezen.
 • Zouden we nog weten hoe het er allemaal aan toeging op zijn of haar eerste werkdag? Ga terug in de geschiedenis met dit persoonlijke geschenk ‘Geschiedenis van de Dag‘. Echt origineel!
 • Zorg dat het pensioencadeau in ieder geval persoonlijk is; het zal een einde van een tijdperk zijn voor hem of haar.

Cadeaus voor een top collega

En dan nog gewoon wat collega’s, omdat hij of zij een top collega is. En dat natuurlijk altijd zal blijven!

 • Een leuk mok met tekst. Die kun je zo gek maken als je zelf wilt.

Als je het echt niet meer weet

 

550x430 150x150 - My First La Cucaracha

My First La Cucaracha

550x366 150x150 - Cadeaus voor echte Gorgels fans

Cadeaus voor echte Gorgels fans