in

Afscheidscadeau collega; geef een herinnering mee!

afscheidscadeau collega

Afscheidscadeau collega; het komt regelmatig voor in het leven dat je afscheid zal moeten nemen van een collega. Dat kan bijvoorbeeld wegens het aannemen van een nieuwe baan, promotie of misschien zelfs wel door een ontslag. Ook kan het zijn dat de collega met pensioen gaat en dus stopt met werken en zo zijn er natuurlijk nog vele zaken die een afscheid mogelijk maken. Wat de reden ook is; het is wel zo leuk om een afscheidscadeau te regelen!

Cadeautje van jou

Is het jouw directe collega die weg gaat? Dan vind je het misschien wel leuk om zelf een afscheidscadeautje te geven. Er zijn er natuurlijk heel veel leuke cadeaus die je zou kunnen geven. Maar een cadeau waarbij, als hij/zij het achteraf ziet of gebruikt en aan jou terugdenkt, is een goed cadeau.

 • Wat dacht je van een mok met jullie favoriete uitspraak.
 • Of een tegoedbon voor jullie favoriete lunchplek.
 • Is jouw collega is dol op snoepen en stond er misschien altijd wel wat te snoepen op zijn of haar bureau? Dat zal je straks wel gaan missen. Je collega verras je dus met een blik vol met snoep en op de buitenzijde van het blik zit een leuke groepsfoto van al zijn collega’s als aandenken. Het snoep wat erin gaat mag je zelf samenstellen dus dat worden zeker de winegums, want daar is hij gek op.
 • Liever een wat luxere variant? Een snoeppot met leuke tekst of foto is natuurlijk ook erg leuk.
 • Omdat je met deze collega altijd op vrijdagmiddag een biertje dronk is het niet moeilijk om een afscheidscadeau te verzinnen. Dat wordt natuurlijk een bierpakket. Dit Hollandse bierpakket bevat diverse Hollandse bieren en op de verpakking komt een vrolijke foto met tekst om hem te bedanken voor de leuke tijd.
 • Waar de nieuwe baan ook is; een beetje geluk kan nooit kwaad.  Geef iemand wat extra geluk, met een mooie geluksmuntje . Je hebt ze met veel verschillende teksten en het is daarom altijd een toepasselijk geschenk.
 • Welk afscheidscadeau collega je ook geeft; zorg in ieder geval voor een kaartje met een leuke beschrijving van jullie dagen als collega’s, zo leuk!

Kijk hier ook voor kleine bedankjes afscheid.

 

Cadeau van alle collega’s

Het is ook heel erg leuk om een cadeau te geven namens alle collega’s. Vroeger ging je dan met een envelop langs; dan kon gelijk de kaart geschreven worden. Tegenwoordig kun je natuurlijk gewoon een tikkie sturen om geld in te zamelen voor afscheidscadeau collega.
Het voordeel als je met zn allen een kado geeft, is dat je een groter budget hebt. Nu kun je bijvoorbeeld die leuke gadget geven waarvan je weet dat hij die graag wil. Of misschien heb je wel genoeg budget om haar te verrassen met een etentje voor haar en haar partner of zelfs een weekendje weg!

 • Maak je collega blij met een heel persoonlijk aandenken: een vriendenboek vol met foto’s, wensen en warme en grappige herinneringen van jou en je mede-collega’s. Dit cadeau wordt een leven lang gekoesterd en bewaard. Stel een persoonlijke lijst met vragen op en nodig per e-mail alle collega’s uit om mee te doen. Kies een mooie foto en titel voor de omslag en schrijf een persoonlijk voorwoord. Alle collega’s kunnen de vragen beantwoorden en foto’s toevoegen.
 • Een dienblad met een afbeelding van het personeel, waarmee men heeft samengewerkt.
 • Maak een grappig abc-tje met allemaal leuke weetjes en feitjes over de collega die afscheid neemt. Leuk om voor te dragen als tijdens een borrel of etentje.

Cadeau voor jouw collega’s

Heel even iets anders; misschien ben jij hier wel de collega die afscheid neemt! En zoek jij juist een leuk cadeau om te geven aan de collega’s die je gaat verlaten; de achterblijvers! Ook dat kan natuurlijk.

 • Wat vind je van dit bord met de ‘regels’ voor collega’s? Zeker weten dat het een mooi plekje krijgt op het werk, zodat ze nog aan jou kunnen denken.
 • Geef je liever iets aan iedere collega zelf? Radio dj Giel Beelen gaf zijn collega’s allemaal thijm. Waarom?! Als bedankje voor een fantastische time 😉
 • Sta jij bekend op jouw ‘grappige’ uitspraken die wel op een tegeltje kunnen? Zet hem op een tegeltje en geef het kado aan jouw afdeling. Zo zullen ze jouw uitspraken zeker niet vergeten.

Tip; kijk hier voor afscheidscadeau collega man.

Cadeau met foto’s

Wanneer je tijdens het werken samen foto’s hebt gemaakt en bewaard hebt dan is het een leuke gedachte om deze als een collage af te beelden in een fotolijst. Een dergelijk cadeau is niet duur maar wel origineel. Ook een fles rode wijn waarop een eigen gemaakt etiket staat. Een van de meest gekochte cadeaus, voor een vertrekkende collega, is wel een persoonlijke mok. Je kan de mok voorzien van een leuke spreuk met een of meerdere foto’s. Er zijn voor wat dit betreft heel veel mogelijkheden te bedenken. Een dienblad met een afbeelding van het personeel, waarmee men heeft samengewerkt is ook een leuk geschenk van iedereen van het werk.

Afscheidscadeau collega

Ondanks dat het afscheid nemen van iemand nooit leuk is kan je er wel iets moois van maken. Door dus een leuk afscheidsfeest te geven en de collega in het zonnetje te zetten zal zeker worden gewaardeerd. Hij/zij zal dan altijd met plezier terugdenken aan de tijd die hij/zij heeft doorgebracht met de mensen die ze waardeerde tijdens het werk dat men verrichtte. Je kan er iets heel moois van maken zonder dat het extra in de papieren hoeft te lopen.

Ondanks dat het afscheid nemen van iemand nooit leuk is kan je er wel iets moois van maken. Door dus een leuk afscheidsfeest te geven en de collega in het zonnetje te zetten zal zeker worden gewaardeerd. Hij/zij zal dan altijd met plezier terugdenken aan de tijd die hij/zij heeft doorgebracht met de mensen die ze waardeerde tijdens het werk dat men verrichtte. Je kan er iets heel moois van maken zonder dat het extra in de papieren hoeft te lopen.

Afscheidscadeau voor jouw stagiaire

Op het werk neem je niet alleen afscheid van collega’s, vaak er zijn ook stagiaires waar je mee samenwerkt. Soms voor heel even, maar je hebt ook stagiaires die echt wel een tijdje mee lopen en dus collega’s zijn geworden. Hoe goed jouw band ook is; het is natuurlijk altijd leuk om een geschenk te geven aan het einde van de stageperiode.

 • Probeer je bepaalde inside jokes te herinneren en hier wat mee te doen. Wat dacht je van een beker met zijn of haar stopwoord erop?
 • Klaagde zij over koude voeten in de winter of zelfs in de lentemaanden? Dan is een lekkere sjaal altijd fijn.
 • Besef je dat je eigenlijk niet zo goed weet wat een leuk afscheidscadeau werk voor jouw stagiaire is? Chocolade, wie is er niet gek op? Daarom is het een geschenk dat meestal wel in de smaak valt. Als je iemand verrast met chocolade, kies dan voor de wat luxere chocolade, die ze zelf misschien niet zo snel zouden kiezen. Extra leuk om te krijgen.
 • Natuurlijk kun je gewoon een cadeaubon geven, hoewel wij natuurlijk eigenlijk persoonlijker willen zijn.

Psst… kijk hier voor een cadeau voor jouw stagebegeleider of afscheidscadeau stage.

Eindelijk met pensioen

 • Nu heeft zij eindelijk tijd om in de hangmat te liggen! Maar dan heb je er wel eentje nodig. Een goede cadeau tip voor afscheidscadeau collega, vinden wij zelf!
 • Die hangmat ligt trouwens een stuk lekkerder als je op vakantie bent, vind je niet 😉
 • Een leuk invulboekje, wat ingevuld kan worden door alle medewerkers. Attent en persoonlijk en altijd leuk om nog eens op je gemak na te lezen.
 • Zouden we nog weten hoe het er allemaal aan toeging op zijn of haar eerste werkdag? Kijk of je een krant van die dag online kunt vinden.
 • Zorg dat het pensioencadeau in ieder geval persoonlijk is; het zal een einde van een tijdperk zijn voor hem of haar.
 • Kijk hier voor meer tips voor het afscheid collega pensioen!

Cadeaus voor een top collega

En dan nog gewoon wat collega’s, omdat hij of zij een top collega is. En dat natuurlijk altijd zal blijven!

 • Een leuk mok met tekst. Die kun je zo gek maken als je zelf wilt.

Als je het echt niet meer weet

 • Een cadeaubon, het liefst een die bij meerdere winkels ingeleverd kan worden. Wel zo fijn!
 • Een luxe vulpen als aandenken.
 • Ijzersterk cadeau

Alle afscheidscadeaus collega

Met de pet langs

Martine vertelt; Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dat geldt dus ook voor de samenwerking met sommige collega’s. Ik zou niet meer weten van hoeveel collega’s ik in de loop der jaren afscheid heb genomen!
Ik denk dat het bij ieder bedrijf hetzelfde gaat: er vertrekt een collega en een andere collega gaat met de pet rond om wat geld bij elkaar te schrapen voor een afscheidscadeau. Sommige bedrijven zullen een vast bedrag afspreken, maar bij ons kan iedereen gewoon geven wat ze willen. Grappig om te zien dat het vaak rond de 2 of 3 euro is. Als het een directe collega is, dan wordt er vaak wel wat meer geld gegeven voor de inzameling van het cadeau. Het met de pet rondgaan is allang geen uitdaging voor mij meer, al had ik deze keer hulp van een collega. Ik regel een leuke kaart en ga ‘stiekem’ rond met deze kaart en een envelop. Wie wat op de kaart wil zetten, moet betalen! Inmiddels gaat het trouwens een stukkie makkelijk; en haal je het geld natuurlijk gewoon op via een tikkie!

Wat geven we cadeau

Nadat het geld geteld is, komt iedere keer weer de vraag: wat gaan we cadeau geven? Bij deze collega hebben we er voor gekozen om cadeaus te geven met het thema; wat gaat hij hier missen. Hij at hier vaak tosti’s, dus we hebben hem onder andere een tosti-apparaat gegeven. Toevallig woonde hij nog niet zo lang op zichzelf, dus dat kwam mooi uit. Als je echt niet weet waar je iemand een plezier mee doet, dan kun je proberen om het aan zijn of haar partner te vragen of door je collega voorzichtig uit te horen.

Naast de gebruikelijke cadeaus en een bos bloemen, vind ik het ook leuk om iets persoonlijks te geven. Dit keer heb ik een fotocollage gemaakt met leuke foto’s van hem en de afdeling. ’s Avonds zijn we met z’n allen uit eten gegaan en hebben wij de cadeaus, de kaart met alle lieve woorden en de fotocollage cadeau gegeven. Hij vond het een geweldig afscheidscadeau van de collega’s!

Geef jezelf een boost van ideeën met behulp van onze Pinterest vol met handige tips.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

550x430

Hoe werkt het spel My First La Cucaracha

550x366

Cadeaus voor echte Gorgels fans